1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Osteoglossum bicirrhosum ( Arowana )

Başlığı 'Afrika ve Asya Balıkları Forum' kategorisinde turqer tarafından 14 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Arowana agresif ve etçil türlerden biridir.Bulunduğu akvaryumun su sıcaklığı 24 - 30 C arasında (ideali 26-28), pH ise 5,5 - 7.0 arasında olmalıdır.
    Arowana kimine göre zor kimine göre ise kolay bir balıktır. Üretimi düşünülmüyorsa tek beslenmesi idealdir. bunun için 500 Lt ye yakın akvaryumlar uygundur. Üretimi için gruplar halinde büyük tanklarda ya da havuzlarda beslenmelidir.

Arowana türleri
    ...( Resmi büyütebilirsiniz..)

Arowanalar iyi zıplayıcıdırlar. Bulundukları akvaryumun üzeri tamamen kapalı olmalıdır. Doğal ortamlarında zıplayarak çeşitli böceklerle beslenebilirler.

Doğada 1,5 metreye kadar büyüyebilen arowanalar olsa da akvaryum ortamında en fazla 1 metre kadar büyüyebilirler.Arowanaların kafası sıska ve kemikli olup uzun vücudu mozaik şekilli kanalları olan ağır hacimli pullarla kaplıdır. Arka yüzgeçleri yumuşak ve uzun olduğu halde karın yüzgeçleri kısadır. “Kemik dil” adını ağzının alt kısmındaki çene kemiklerinden almıştır, dil alt ve üst çenenin birleştiği noktadaki uzunluktadır.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Erkek dişi ayrımı çok güçtür. Erkeklerin yüzgeçlerinin uzunluğu belirleyici olsada üretimi düşünenler bu balıkları gruplar halinde besleyerek üretim yapabilirler.Arowanaların insan eli altında üretilmesi mümkün olmakla birlikte çok büyük bir akvaryuma, yeterli bilgiye ve sabıra ihtiyaç vardır.
    Arowanaların üremesi de biraz ilginçtir. Dişi arowana yumurtladıktan sonra, erkek yumurtaları ağzında kuluçkaya yatırır ve yavruları sahiplenir.
    [​IMG] [​IMG]

Akvaryumda iyi filtrasyon, pH değişimlerinin olmaması, dengeli ve zengin beslenme arowanaların yaşam süreçlerini etkileyen faktörlerdendir..
    Arowanalar oldukça pahalı balıklardır ve bazı türleri binlerce dolara alıcı bulabilmektedir.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Sağlıklı balıklar...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine emeğine sağlık Türker. :helalolsun: Nefis fotoğraflar ile desteklenmiş bir makalemiz daha oldu. Biz bunları nereye sığdıracağız ben de bilmiyorum. :F İtiraf etmek gerekirse o kadar değerli ve bize aitlerki alt sayfalara gitmelerine gönül razı olmuyor. Hepsini sabitlesek de olmuyor. Bu güzel tanıtım ve bilgiler için teşekkürler ederiz. canım.gif

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Türker emeğine sağlık güzel bir başlık olmuş, yavrularıda çok şirin bunların ya

4. salkayetrer

salkayetrer

Yer:
    Adana
    İsim:
    Seha
    Osteoglossum bicirrhosum ( Arowana )

Muhteşem balıklar :) Kendi doğal ortamlarındada muhteşem avcılar ayrıca burda:gif Japonya'da kutsal olarak biliniyor Arowanalar ama muhteşem avcılık özellikleri,uyum ve renkleriyle bu övgüyü hak etmekteler :) Başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim :)

Sayfayı Paylaş