1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Otçul türlere yeşil sebze verilmesi...

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde kumkapılı tarafından 11 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Evet, yavrularda ancak o şekilde cinsiyet ayrımı yapılıyor.Yanılmıyorsam elmas vb şeylerde kullanılan merceklerle tam teşhiş olabiliyordu.

    Yerli üretimde de gene de şans işi.
     
  2. kumkapılı

    kumkapılı

    Mesajlar:
    136
    Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Aslında kendi fikrim olarak bende ithal balığa karşıyım geriye dönük baktığım zaman bir çok problemin var olduğunu inkar etmemek lazım sırf bu yüzden forumlardan yerli üretim almak için büyük ugraş verdim ama işte gel görki her yerde olduğu gibi akvaryum işinde de böyle üç kağıtçılar var malesef adam değişik nicklerle ithal balıkları yerli üretim diye satıyor üstelik birde evine gidiyorsun hesapta görmek için tankın içinde 7-8 damızlık bunlar bunun yavrusu diyor tabi ev ya hobici ya bende saf gibi yiyorum bu tezgahı içimde biraz olsun yok canım öyle değildir arkadaşım yanılıyor diyordum ama sadece ikola tankında başka balık yok alınan yavruların 4 tanesi bemba çıktı :) pişman: ama bu işi layıkıyla yapanlar yokmu var hemde adam gibi adamlar mevcut zaten bundan sonra balık alımı yapmıcam varsın bunlar çoğalsın işleri ne haha: Can bey,bu arada verdiğim yemler konusuna gelirsek gerçekten piyasada üst seviye olarak bilinen yemlerle (tek tek yazmaya gerek görmüyorum) besleme yapılıyor yani Temel bey'in dediği gibi iş sadece kalite yem ile bitmiyor
     
  3. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Benim demek istediğim sadece beslenme zinciri içindi. Hastalık tedavisi vs değil. Çok çeşit yemler mevcut. Bunlar tropheuslara fazlasıyla yeter. İlle de doğal yem derseniz havucu haşlayın mutfak robotunda iyice küçülttükten sonra balıklarınıza verin. Renklerindeki canlanmayı görürsünüz. Yani bitkisel ağırlıkta yemler var. Spiruluna vs ... Renk içinde hormon içeren yemler yerine havuç ;)
     
  4. kumkapılı

    kumkapılı

    Mesajlar:
    136
    Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Balıklarım, sizlerin sayesinde sanırım eski sağlıklarına kavuştular sabah ve akşam olmak üzere bezelye ve ıspanak vermeye devam ediyorum öğlen menüsü ise hergün kendi yemleriyle yapılıyor sizlere bir kaç resim göstermek istiyorum hemde genel olarak daha sağlıklı yorumlar gelir sanırım
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  5. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Maşallah sorun yok gibi. Ancak bemba ile ikola aynı akvaryumda olursa çaprazlama olabilir.
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    naz: Maşallah doğan Bey, dikkatli inceledim ve hiç tıkalı bloat olmuş balık göremedim. em34: Boşalmışlar baya. Ok işareti ile işaretlediğim İkola lekeli, bazılarında da az da olsa var.


    Sebebini çok araştırdım beslediğim dönemde ama pek bir bilgiye ulaşamamıştım. Sonra zaten tuzlu su derken öyle kaldı.

    Sizce neden arkadaşlar, bir fikri olan var mı ?

    Bunu sona sakladım, Doğan Bey, muhteşem bir akvaryumunuz var. Bizimle paylaştığınız için ve böyle bir kurulum için kutlarım sizi. foto:
     
    Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  7. taygun

    taygun Guest

    Doğan Bey,

    Maşallah. Bu çok güzel bir akvaryum.

    Tebrik ederim. em34: em34: em34:
     
  8. kumkapılı

    kumkapılı

    Mesajlar:
    136
    Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Öncelikle güzel sözleriniz için hepinize teşekkür ederim. Temel bey, inanın leke konusunu bende çok araştırdım lakin kesin bundan dolayıdır diye bir yazı bulamadım sadece stres kaynaklı olduğu yönünde bir kaç yazı okudum bana geldiklerinde çok daha fazla lekeleri vardı ama zaman içinde bir çoğu lekeyi ya kaybetti yada büyük oranda küçülktü. ikola ve bembalar dişi sayıları yeterince var artık daha gidipte o onun manitasına iş olursa benim yapacak bir şeyim yok :F şaka bir yana olmaması gerekiyor doğrusu bu ama ben bu işin herhangi bir şekilde ticaretini yapmadığım ve aman aman yavru delisi olmadığım için benim için çok büyük önem taşımıyor size bir gün işyerimdeki karma malavi akvaryumumdan resimler göstericem el kadar balıklarla kendi kendine büyüyen boy boy yavruların görselliği çok hoş oluyor ben herzaman üreme olayını kendi haline bırakmayı tercih ettiğim için sanırım buda mükafatı oluyor, yardımlarınız için başta Temel bey ve diğer tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim saygılar.
     
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Leke konusunun sebebini bulamazsınız çünkü okuduğunuz makaleler 1915 yılıda yazılmış ve uganda müzesine ayit. :F Bunu samimi söylüyorum bir hoıbici olarak yazıyorum ve altına imzamı atarım. :)

    Tuzlu su hobicisi olarak Tropheus lekesinin sebebini bulmayı ve oluru varsa ortadan kaldırmayıda severim ben.

    Doğan Bey buna ne dersiniz ? bak:
     
  10. kumkapılı

    kumkapılı

    Mesajlar:
    136
    Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Temel bey, ben buna allah(c.c) derim. Başka bir şey demem, sabırsızlıkla sizin bilgilerinizi bekliyorum.
     
  11. kumkapılı

    kumkapılı

    Mesajlar:
    136
    Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Tüm foruma selamlar,saygılar. Bugün almış olduğum tetra 6 in 1 test ile yapmış olduğum ölçümler neticesinde çıkan sonucu sizlerle paylaşmak istedim eksiğim/fazlam varsa neler yapmam gerekir.

    NO3: 25mg ile 50mg arasında bir renk
    NO2: 0mg
    GH : 8mg
    KH : 15mg
    PH : 8.2
    CL : 0


    not: emin olmak için 5dk. arayla 3 defa ayrı test kiti ile ölçüm yaptım
     
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Değerler normal görünüyor. Balıklar nasıl onlar asılı ölçümü yaparlar genelde ? Kh değeri 15 mg yüksek sayılır, bu kh değerinde alg ve yosun yaşamakta zorlanır. Sorun yoksa söyliyecekte yok tabi.
     
  13. kumkapılı

    kumkapılı

    Mesajlar:
    136
    Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Temel bey, çok şükür yardımlarınız sayesinde balıklarım maşallahı var yumurtlamalar başladı bir kaç dişimin ağzı dolu yosun konusuna değinmek isterim zaten ben yosun olmasın diye 7/24 u.v kullanıyorum ama alg önemli bir madde ise önerilerinizi bekliyorum Temel bey.
     
  14. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğan Bey alg önemli bir madde derken Tropheusların aslında ana besin maddesidir. Ancak akvaryumlarında alg kaplamış alanlar yaratmak malesef çok zordur. Çünkü alg barındırabilmek demek suyun kalitesinden ödün vermek demektir. Hani hep duyarızya akvaryumumda sakal yosunu oldu yardım diye, işte aslında sakal yosununu akvaryumda tutmak çok zordur. Her ne kadar tutmamaya çalışsakta özel olarak bulundurmak istesek su kalitesinden ödün vermemiz gerekir. Su şartlarının kalitesi yükseldiğinde birden yok olurlar, işte bu yüzden zordur. Kısaca akvaryumlarda Tropheuslar için alg tutmuş ortam yaratmaya çalışmaya gerek yok, bu besini biz her türlü dışardan sağlarız siz kafanızı takmayın. ;)

    Dişilerin yumurta tutmasına çok sevindim, bizi bu görsel şölenden mahrum ediyorsunuz biraz sanki. Doğum ve sonrası yavru aşamalarını Üretim ve yetiştirme portalında paylaşmanız bize mutluluk verecektir.

    Maşallah diyelim. naz:
     
  15. kumkapılı

    kumkapılı

    Mesajlar:
    136
    Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Temel bey, elimden geldiği kadar sizin için bir kaç kare yakalamaya çalıştım ama inanın bunları çekebilmek için bile belki 50 poz çekim yapmışımdır :F ne kadar zor bu sıpaları fotograf karesine almak halbuki benim yunuslarım resmen poz verirdi :D ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkür ederim bakalım yumurtaları inşallah tutarlarda bende bunu sizlerle paylaşırım çünkü okuduklarıma göre ilk bir kaç defa yumurta atabiliyor veya yutabilirlermiş beklicez görecez hep beraber
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  16. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    em34: Mükemmel kareler Doğan Bey. naz: Bizleri kırmayıp bu güzel görselliği paylaştığınız için teşekkür ederiz. Çok zekidirler çok. :) Dişiler erkeklerin bölgesine rahatça girip çıkmak için veya agresif tavırlara maruz kalmamak için kum alıp yumurta varmış numarası bile yaparlar. Buna bizzat şahidimdir. ;) Yavru alımı kolay bir tür değil, bu açıdan kusma ve yutma olursa kafanızı takmayın er geç bu güzel manzara gerçekleşecek nasıl olsa.

    TeKrar teşekkürler, bezelyeye devam. ;)
     
  17. kumkapılı

    kumkapılı

    Mesajlar:
    136
    Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Ben sizlere teşekkür ederim.Temel bey tüm sorunlarıma yardımcı olduğunuz için, bezelyeye tabiki devam birde aklıma takılan bir konu var tropheuslara haftada bir defa artemia nasıl olur acaba ? şu bakımdan soruyorum malum sizinde dediğiniz gibi dogasında beslenirken kabuklu kabuksuz bir çok besin alıyorlar bu bakımdan artemia nasıl olur sizce?
     
  18. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tetra bits verilerek karotein ihtiyaclari karsilaniyordu eskiden. Ama bence dikkatli verilecek artemia cok daha iyi olacaktir. Ben blot bibi hastaliklarida onleyecegini dusunuyorum. Kabul ederlerse bence verin derim.

    Cep mesaj...
     
  19. stablizer

    stablizer

    Mesajlar:
    278
    Doğan Abi balıklarınız maşşallah pek güzel fakat suyunuzun berraklığı en güzel olan.Cam gibi parlıyor.Leke konusuna gelince bu lekelere deri kanseri yada yanlış diyet uygulaması,stres gibi sebepler gösterenler var fakat bu konuda internette okuduğum bir makale dikkatimi çekmişti.Uzun zaman Tropheus besleyen bir hobici kendi tecrübelerini aktarırken Spiraluna nın fazla dozajda kullanılmasının zamanla balıkda bu yip siyah lekelere sebebiyet verebileceğini,daha sonra diyetin dengelenmesiyle lekelerin çoğu zaman kaybolduğunu bazende kalabildiğini söylüyordu.
    Benim şahsi kannatim ise farklı.Bundan 3 sene önce bir hobiciden 22 adet Chipimbi almıştım.Balıklar fevkalade bakımsız ve boyutları birbirine uyumsuzdu.Balıkları 1 ay sürede sabırla tedavi ettim ve kayıpsız iyileştirdim fakat üzerlerindeki siyah lekeler kaldı.Balıkların bir kısmını sattıp kalanları enişteme yolladım ve oda uzun süre o balıkları besledi ve çok fazla yavru aldı.Aldığımda zaten üzerlerinde mevcut olan lekeler zaman içerisindede artıyordu.Ben bu lekelerin sert balıklar olan Tropheusların kavga esnasında oluşan yaraların kapanmasından sonra meydana gelen izler olduğu kanaatine vardım.Sonuç olarak balıklarda ölüm yada hastalığa sebep olmadı bunu kesin olarak söyleyebilirim.
     
  20. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Doğal yem olarak bir zamanlar trop beslediğimde buhar camında oluşan yosunları veriyordum. Çok büyük iştahla yiyorlardı.Tavsiye ederim.

    Birde konunun ilk sayfalarında belirtmiştim.Ama tekrar belirteyim.

    Bemba ve ikola aynı akvaryumda olmazzzzzzzzz. Olursa çaprazlama olur.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş