1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Otçul türlere yeşil sebze verilmesi...

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde kumkapılı tarafından 11 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Can bey, bu kadar kızmanıza gerek yok zaten bende olurrrrrrrrrrrrrrr diye bir ifade kullanmadım insanlara bir şeyi bir sefer söylemek yeterli diye düşünüyorum ozaman bende tekrar ifade edeyim daha evveli belirttiğim gibi benim hiç bir şekilde yavru alayım büyüteyim satayım diye bir düşüncem yok tabiki sağlıklı olanı çapraz türlere meal vermicek şekilde beslemektir lakin akvaryum ve balık beslemek benim kendi fikrime göre sadece zevk olarak insana haz vermeli ve beslediğiniz hangi canlı olursa olsun onlarında bir canı olduğunu ne kadar büyük hizmetler sağlasakda hiç bir zaman doğasını veremiyeceğimizi bilmemiz,bence bunlara önem versek çok daha güzel olacaktır saygılar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Orjinalinden yavru aldıkta, çaprazlaması kaldı. :F Her zaman görülecek bir çiftleşme değil. Kaldı ki gerçekleşti nasıl yavru çıkar gören var mı ?

3. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    naz: Doğan bey çok güzel akvaryumunuz var.Kutlarım sizi.Bu türü beslemeyi çok istiyorum ama akvaryumcu caydırıyor beni.Sizce tarif ettiği kadar zor mu.

4. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Temel bey, beni çok güldürdünüz :F allah da sizi güldürsün tabi ki madalyonun birde bu yüzü var ama sorduğunuz soruya cevap vermem gerekirse ben hiç görmedim :)

Onur bey, iltifat sözleriniz için teşekkür ederim. tropheus konusunda bende çok yeniyim ama size söyleyebilceğim iki nokta var birincisi %100 güven duyulan yerden balık almanız ikincisi kesinlikle eğer büyük boy alacaksanız oturmuş koloniyi bulmaya çalışın zaten diğer konularda sitemizde bir Temel bey varki korkulacak hiç bir şey yok her derde deva kendisi gerçekten çok yardımlarını gördüm. Onur bey bana göre tatlı suda en heyecan verici tür tropheuslardır beslemenizi tavsiye ederim.

5. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Açıkcası ben de hiç melez yavru görmedim.arama motorunu kullanarak kısa bir araştırma yaptım.sadece çiftleşme olabileceği yazıyor.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Göremessiniz elbette. Konu çünkü dar değil malesef. Bu iki tür arasında çiftleşme olabilir ancak bazı efsaneler vardır okuruz bir esnaf bemba erkeğini sadece İkola dişileriyle tutup yavru alıyor vs vs. Bu iki türün çifleşmesi sonucu alınan yavrular ya anneye benzer ya babaya. Siz ayrım yapamazsınız, hatta esnaftan ikola diye bemba kırmasıda satın alabilirsiniz. Ancak bu melezleşmenin sonucu yavruların üremesinde ortaya genetik renk bozukluğu olarak çıkmaya başlar. Deformasyona uğramış birçok bemba veya ikola görürüz esnafta. Gerçi esnafta anlamaz çünkü ithal etmiş gelen malzeme budur. Bazılarının renkleri çarpık, bantlar kısa ve şekilsiz olur. İşte bunların melez olma ihtimalleri bir nebze vardır.

7. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Arkadaşlar, dün araştırmalarım sonucu aşağıdaki tablet yemi aldım şimdiye hiç bu kadar yeme saldırdıklarını görmedim onların öyle saldırmaları okadar hoşki insanın yemi verdikçe veresi geliyor iki arkadaşımın fikirlerine göre tropical bitkisel yemler piyasadaki en kaliteli yem olduğunu iddia ediyorlar bende denemek için hem bu yemi hemde tropical vegetable pul yem aldım onuda severek yiyorlar bunu sizlerle paylaşmak istedim. Temel bey, bu arada sizin menüye devam ediyorum bilginiz olsun

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğan Bey bu fotoğraflar sizin balıklara aittse...Tuzlu su bile boş kalır. Şahsen düşünceniz varsa bile vaz geçin gitsin. Bu fotoğraflar kart postalık. naz: Mükemmel kareler bunlar tek kelimeyle mükemmel. Portal sayfasını düzenlediğimde kullanabilirmiyim birini. Giriş sayfasında yani. Aslında burada paylaşılan herşey hepimize aittir ama yine de soramak istedim. Tropheusta görüntü budur. Bu hobi görsel hobidir derken haksız olmadığımızı kanıtlar görüntüler bunlar.

Tek kelimeyle süper. :basardim:

9. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Temel bey, gerçekten çok güzel övgüler bunlar evet balıklar ve resimler bana ait tabiki her türlü kullanabilirsiniz resimleri çünkü bu resimlerde sizin payınız çok büyük genede inceliğiniz için teşekkür ederim. bu resimleri siteye yüklerken haliyle küçültüyorum size orjinal boyutunda gönderebilirim tabi daha değişik pozlar çekebilirim sizin için saygılar.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğan Bey, her boyutta çekebildiğiniz kadar çekin. Hayır demeyiz zekle izliyoruz zevkle. Süper görüntüler bunlar . ;)

11. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Temel bey, resimleri orjinal boyutta size mail olarak gönderdim saygılar.

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teşekkür ederim Doğan Bey ellerinize sağlık. ;)

13. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Evet arkadaşlar balıklarımın bugünkü hale gelmesinde başta Temel bey ve sizlerin payı oldukça fazla
    balıklarım bloat olduklarında bayağı bir karamsarlığa düşmüştüm ben tropheus bakımını beceremiyeceğim diye, fakat temel bey ve sizler imdadıma yetiştiniz verdiğiniz menü sayesinde balıklarım eski sağlıklarını bırakın daha ileri seviyeye geldiler ogün bugündür hiç üşenmem hergün menülerinde bezelye ıspanak ve havuç ilave ederim sonuç budur. :)

Bu resimlerde geçen hafta behramkale ve asos'da kısa bir tatil yaptım inanın kesinlikle gidilip kendinizi modifiye etmeniz gereken bir yer deniz mükemmel berraklıkta sizin için bir deniz yıldızının resmini çekmek için çıkardım çektikden sonra tekrar bıraktım denize balıklarla beraber yüzmek çok güzel duygu benden söylemesi :)

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerinize sağlık Doğan Bey, yine muhteşem fotoğraflar çekerek bize seyir zevki yaşattınız. Güzel bir yere dinlenmeye gitmişsiniz darısı başımıza diyelim. Aşağıdaki fotoğrafı portal sayfasına ekledim müsadenizle. Yorumlarınıza ayrıca teşekkürler. Ancak sizin gibi tecrübli akvarist zaten balıklarına sağlıklı bakacaktı. Fotoğraflar için teşekkür ederiz.

Elleriniz dert görmesin.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş