1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Otomatik su ekleme ünitesi

Başlığı 'Kendin Yap-Kendiniz DIY Yapabilirsiniz' kategorisinde lcturkey tarafından 19 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Sump için elektronik su ekleme ünitesi yapmayı düşünüyorum ama elektronik mi yoksa mekanik mi yapayım karar veremedim.İnternet üzerinde birkaç devre şeması buldum.Ama sump'a uygulanacak ufak elektrik akımları 5 volt gibi problem yaratır mı yaratmaz mı bilmiyorum.Devre resmi aşağıda PIC ile yapılmış basit bir devre sump içine 3 adet prop koyulması gerekiyor.resimde görünen üst iki prop sump'un su seviyesini belirleyecek.

Akvaryuma salınım yapmayacak kullanabileceğim iletken malzeme var mı ? Bakır problem olur mu ?

2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent kardeş bence mekanike yaklaş elektiriği sudan uzak tut . Çünki yaşayan binlerce bakteri var belki sıkıntı olabilir ayrıca bakır oksitlenme yapmazmı ?

3. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    okan özlettin kendini :) Evet bakır problem yaratabilir.Aslında mekanik elektrik karışık birşeyler var kafamda. bir şamandıra ile su seviyesi düşünce anahtarı tetikleyecek bir mekanizma yapıp bir role ile motora elektrik verebilirim.

4. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent kardeş bende çok özledim ama yeni toparlıyorum hayatı . Yakınında tavuk çifliği varsa bi göz at otomatik yemleme için adamların kullandığı bir sivic var eminim mükemmel su ekleme ünitesi olur !

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Şamandıra sistemi en pratik olan bence de. Su yükselince şamandıra elektiriği kesecek, su eksilince verecek. Zaten akvaryumlar için satılan otomatik su ekleme ünüteleride bu basit yapıya sahip. Ancak benim konuya önce tam bilmediğimden şöyle bir önerim var. Hazır satılanların fiyatları nedir ? kendimiz yaptığımızda buna değecek bir fark fiyat ve kalite olarak ortaya çıkacak mı ?

Yapımının çok basit olacağını düşünüyorum, sonuç olarak rezervuarların içindeki şamandıraya monte edilebilir bu devre.

6. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi o zaman devreye gerek kalmaz ufak bir anahtar ve role ile su ekleme ünitesi yapılabilir.Önümüzdeki hafta onun üzerine çalışacağım.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bencede en uygunu basit bir şamandıra sistemi Levent. Elektiriği elden geldiğince akvaryuma sokmamak gerekli. Ayrıca nekadar yalıtkan malzeme kullansanda bir zaman sonra elektironik malzeme sorun çıkartır.
    :hasta:

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ben açıkçası otomatik su ekleme olayının ne mekaniğine nede elektroniğine sıcak bakıyorum.. Çok güzel bir olay olmasına rağmen elimizde olmadan baş gösterecek bir sorun evi mahvedebilir..

9. mzmz600

mzmz600

Bence en pratiği tuvaletlerde kullanılan sifonların şamandıra kısmını alarak monte edilmesi olacaktır...Olcay kardeşim bu olayı aktif hale gelecektir.

Sayfayı Paylaş