1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pacu-natteri farkı(resimli)

Başlığı 'Piranha Balıkları Forum' kategorisinde james_34 tarafından 18 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Natteri

Pacu

2. taygun

taygun Guest

Ynt: Pacu-natteri farkı(resimli)

Teşekkürler Can Bey,

Benim sıklıkla karıştırdığım bir tür. Hiç beslemedim ama bildiğim ve duyduğum kadarıyla sevgili akvaryumcularımız :uyari: Pacu'ları natteri diye satıyorlar. Hele hele balıklar küçük olunca bu farkları tespit etmek daha zor olsa gerek.

Saygılar

3. legend

legend

Tamer bey size katılıyorum akvaryumcularda pacunun piranha diye satıldığı malesef gerçek ama bunu bazıları bilerek bazılarıda bilmeyerek yapıyor buda neyin işareti akvaristlerimizin hala piranhaya sıcak bakmaması anlamına geliyor bu piranha sevdasını hep beraber elele güçlendireceğiz bilinçli akvaristler ortaya çıkacak saygılar..

4. taygun

taygun Guest

Melih Bey,

Hobinin gelişmesi adına birbaşka forumun adresini vermenin yanlış olmadığını düşünüyorum.

http://www.piranhalar.com

Aslında bir tane daha vardı ama bilgisayarıma format attırınca pek çok adresim kayboldu. Sanırım yukarıdaki adres de siz de vardır.

Saygılar

5. legend

legend

Tamer bey başka bir sitenin adını vermenin yanlış olmadığını düşünenlerden biriyim vermiş olduğunuz sitenin aktif bir üyesiyim zaten ayrıca o belirttiğiniz sitede üretim başarısı ünvanını elde edebilen sayılı kişilerden biriyim piranha sevdasını aşılamak için aranıza katılmış bulunuyorum sizden, tüm üyelerimizden ve yöneticilerimizden mümkün olduğu kadar paylaşımda bulunmanızdır. Benim dahi eksiklerim mutlaka vardır eksiklerimizi bu sitenin içinde tamamamlamayı umut ediyorum onun için bilgilerimizi doğru veya yanlış paylaşılmasını rica ediyorum saygılarımla..

6. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

""piranha sevdasını aşılamak için aranıza katılmış bulunuyorum""
    Melih abi bu konuda çokda başarılısın, tankım müsait olsa hemen tür değiştirir, geçiş yapardım. Bugüne kadar hiç düşünmemiştim ancak senin konularını okudukça içim gidiyor...
    Saygılar...

7. taygun

taygun Guest

Çok etkileyici. Tebrikler

Bir de Can Bakır'ın bir forumu vardı sanırım. Baktım, bulamadım.

Saygılar

8. legend

legend

Tamer bey Can o forumu açtıktan kısa bir süre sonra kapattı.

9. legend

legend

Mehmet senide piranhacıların arasında görmek sevindirici olurdu. :cicek:

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Zaten biz akvaristler, bazı türleri araştırma ihtiyacı duymadan beslemeyeceğimize, duyduklarımızla karar veriyoruz. Oysa türü derinlemesine incelediğimizde karşımıza ilgimizi çekecek bizi cezb edecek bir çok yönünü görürüz. Bu tür bunlardan sadece biri.

Forumumuzun kurulum amacı sadece ve sadece hobinin ilerlemesi olduğundan, hiç bir getirisi olmayan sitemizde, bu yönde faydalı çalışmalar yapan diğer sitelerin adreslerini vermek serbesttir. Ancak amacı hobi olmayan sitelerin sanal ortamda bulunduğunu unutmamak lazım. Bu ayrımı iyi yapmamız lazım.

11. piranhanet

piranhanet

Madem site ismi verebiliyoruz.
    www.piranhanet.com sitesi de bana ait. Tamamen amatör duygular içerisinde yaptığım sitenin çevirileri, derlemeleri ve site yapımı bana aittir.
    ama
    Benimde üyesi bulunduğum www.piranhalar.com konusunda Türkiye' de ilk ve tek olmakla birlikte dünya piranha camiasında kendini kabul ettirmiş bir forumdur.

12. taygun

taygun Guest

Kerem Bey,

Merhaba. "Piranhanet" çok açık bir şekilde site ismi olarak kendini belli ediyor zaten. İlk fırsatta girip bakacağım.

Bu arada size bir şey sormak isterim. Biraz acemice olabilir. Piranha akvaryumuna el sokuyor musunuz? Bir keresinde bu balıkların "akvaryumlarda kendini güvende hissetmediği için" ele saldırmadığını duymuştum. Doğru mudur?

Saygılar

13. legend

legend

Tamer bey siz piranhalardan korkarmısınız?
    Sizi duyar gibiyim, evet korkarım emin olun sizin korktuğunuz gibi onlarda sizden korkar demekki birbirimizden korkuyoruz.Sonuç nedir piranhalar aç olmadığı süre içinde insana saldırmaz. Benim piranha besleme akvaristlik hayatım boyunca dünyasını daralttığımız her canlı bizden korkar bu piranhalar için sınırlı değildir,her canlı için geçerlidir buna birde savunma iç güdüsünü eklersek baş edemez bir duruma gelir.
    Bundan şunu anlayabiliriz dünyası küçük piranhalar aç kalmadığı sürece saldırmaz. Ben tankıma yarı korkuyla elimi sokabiliyorum ama her işin başı DİKKAT dikkatli olmakta fayda var benim arzum piranha sevdasını daha ileri götürmek bunu Akvaryumportali.com'a kazandırmaya çalıştığım piranha seven arkadaşlarımla beraber başarabileceğimize inanıyorum eğer sizide aramızda görebilirsek mutlu oluruz saygılar..

14. legend

legend

K
    Kerem kardeşim bu sözüne bende katılıyorum evet bu forum kendini kabul ettirmiş durumda ama konuya başka açıdan bakarsak akvaryum dünyası içinde piranhalar tanklarda bakılır beslenir konusunda kaç tane forum piranhalara sıcak bakmıştır benim görüşüm bu konuyla ilgilenen sayılı birkaç forumdan biriyiz, neden akvaryum dünyası piranhalarla beraber yürümesin sonuçta bu balıklarda tanklarda beslenebiliyor. El ele verip piranhaları bütün akvaristlere sevdirebiliriz diye düşünüyorum saygılarımla.

15. taygun

taygun Guest

Melih Bey,

Merhaba. Doğrusunu söylemek gerekirse bunu korkmak olarak nitelendirmemek lazım. Hani öyle insanlar vardır ki hiç olmadık hayvanlardan korkarlar, fevkalede rahatsız olur, paniklerler. Ama bunlar olağan hayvanlardır ve genelde hiç kimse ondan korkmaz. Ama piranhalar öyle değilki. Köpek ısırır, bırakır; piranha ise ısırır kopartır. Dolayısıyla bendeki korkaklık değil temkinlilik.

Hani bizler temizlik veya bir başka amaçla elimizi, kolumuzu suya sokarız. Beslediğimzi hiç bir balık gelip ısırmaz. Yoklar, ama ısırmaz. Ama ısırması ve saldırması ile ünlü balıklar olan piranhaları besleyen kişiler ellerini-kollarını suya sokarlar mı hep merak etmişimdir.

Bu nedenle bir önceki mesajımdaki soruyu sordum.

Saygılar

Sayfayı Paylaş