1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pak Adam

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde RuPTuR tarafından 11 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    PAKADAM

Önce genel proje aşaması:

Oklar su akış yönünü gösteriyor Abi.Yukarı doğru çıkarılırsa topladıklarını suya geri bırakmıyor,etrafı kapalı olduğu için.

Yarışmaya katıldığım pipo filtremi birazcık tanıtmak istedim.Acele bir karar ile eski projemin yerine PAKADAM ile katıldım.Çizimler son anda yetişti,onlar da kötü oldu kusuruma bakmayın artık.Neden projeyi değiştirdim dersek;
    Pakadam yanında yetersizdi:
    1-Piyasada böyle bir ürün yok.
    2-Üstünde ayrı bir haznesi yok.
    3-Eskisi daha çok emek istiyordu.
    4-Eskisinde susturucu ayarını her zaman tutturmak mümkün değildi.
    5-Eskisinin altındaki sünger temizlenirken tortuyu akvaryuma bırakıyordu.
    6-Eskisinin akvaryumun yan camlarından birine sabitlenmesi gerekiyordu.
    7-Daha efektif bir su akımı sağlandı.
    8-Eskisinde filtrenin gövdesi sabit iken suyun akım yönü ayarlanamıyordu.
    9-Eskisinde temizlik bu kadar kolay değildi.

[izlesene=432,344]1146837[/izlesene]
    Eksik kalan yerleri video anlatıyordur umarım:

Diğer filtrelerden üstün yanları:
    1-Yapıştırıcı madde veya herhangi bir kimyasal kullanılmadı.
    2-2 TL gibi komik bir maliyete imal edildi(hava taşı ve sünger)
    3-Birbirine geçmeli parçalardan oluştuğu için yıpranan(olursa) parçalar yenisi ile kolayca değiştirilebilir.
    4-Hava motoru ile çalıştığı için elektrik sarfiyatı minimumda.(5,5 watt ile 220 litre-5 akvaryum suyu-çevrilmekte)
    5-Akvaryumda bir köşede sabit durması gerekmiyor,sadece o akvaryuma özel değil.
    6-Etrafı kaplanarak kolayca gizlenebilir,boyutu küçük.Hatta tabanındaki kuma bitki dikilerek bile kamufle edilebilir.
    7-Temizliği çok pratik.Üstünden tutup kaldırıyoruz.Çıkarılırken akvaryuma tortu bırakmıyor,haznesinde saklıyor.Sügerini L boruyu çekerek kolayca çıkarıp yıkayabilirsiniz.
    8-Akımı şiddeti (hava musluğundan)ve akım yönü (L borudan)kolaylıkla ayarlanabiliyor,suya elinizi sokmanıza bile gerek yok.
    9-Haznesine sünger,elyaf,aktif kömür,seramik,zeolit vb ne eklenirse filtre o özelliği kazanıyor.
    10-Gayet sessiz.Pipo filtrelere hava taşı uygulamam sayesinde 5 pipo filtre 1 artemia düzeneği çalışmasına rağmen arkadaşım yanlarında uyuyabilmekte can:gif Kullandığım Pakadam'ın nasıl yapıldığını anlatan videoyu çekebilmek için bozup yeniden yaptım.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Pak Adam

Güzel çalışma Cem ellerine sağlık. em34: Basit biir düzenek ile çok işlevsel bir pipo filitre elde etmişsin. Ayrıca bu iş için elektirik tesisat borusu kullanmayıda iyi akıl etmişsin. em34: Ve pet şişeye delikler açılıp randımanı biraz daha arttırılabilir. ;)

3. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Pak Adam

Güzel çalışma Cem bey,kutlarım sizi.Sessiz çalışması güzel bir artı.tabi temizliğide güzel olunca harika bir pipo filtre çıkmış ortaya. toka:gif

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Pak Adam

Ellerine emeğine sağlık Cem güzel bir video eşliğinde güzel bir pipo filtre çıkarmışsın. Sen bu işlerde uzman oldun. Dıy gurup üyesi mi yapsak ne. smiley18.gif

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Pak Adam

Hocam burada maksat pipo filtrenin topladığı şeyleri temizlerken geri vermemesini sağlamak.Dediğin gibi yapsaydım filtreyi çıkarırken topladıklarını deliklerden suya geri verirdi pala.gif Ama geliştirilemez diye birşey yok.Bir elin nesi var 2 elin sesi var.Teşekkürler.
    Teşekkür ederim balıkcan kardeş can:gif
    Hocam benim ne üyeliği istediğimi biliyorsun.İyiyim ben böyle ;) Teşekkür ederim.

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Pak Adam

Hadi hayırlısı Cem. Sen bu işlerde uzman oldun artık Temel hocamında dediği gibi. Eminim o filitreyi zamanla sump kalitesine çıkartacaksın. ;)

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Pak Adam

Dönüşün süper olmuş. ( Çoktandır karşılaşmıyoruz ya :) ) İyi iş çıkarmışsın abi. Videoya alıp paylaşman da ayrı bir zevk. Tebrik ederim.

Saygılar...

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Pak Adam

Eldeki imkanlar kıt olunca ister istemez insan kafayı kullanmak zorunda kalıyor.Piyasadaki en dandik pipo filtrenin 7,5 lira,motorlu filtrenin 15 lira olduğunu düşünürsek bence herkes oturup kendi yapsın filtresini.Yaratıcılıkta sınır yok.Çinlilerden ne farkımız var ki?

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Pak Adam

Şimdiye kadar 4 adet melek yavrumu içine çekti.Balıklar küçük değil,sanırım çekişi fazla geliyor .8.

10. aliberk

aliberk

İsim:
    Ali Berk
    Pak Adam

Gerçekten çok güzel olmuş. Bir sorum var randımanı arttırmak için neler yapılabilir. Hava motorundanmı yoksa yapılan dıy danmı kaynaklanıyor.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Pak Adam

Cem yavrular büyük olduğu halde içine çekmişse biraz ayarını kıs istersen? burda:gif

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Pak Adam

Gayet başarılı bir çalışma olmuş , keşke bütün dıy yapımlar bu şekilde kamera çekimi olsa böylelikle hiçbir detay gözden kaçmaz.

Eline emeğine sağlık , paylaşım içinde teşekkürler em34:

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Pak Adam

Ayarı düşükte zaten Olcay Abi,kenarda akıntı çok fazla oluyor.Üstüne bir tel çekmek gerekecek.

Hava taşı kullanıldığı için biraz fazlaca su basıyor.Hava motorunun ayarını açınca tabi ki etkili oluyor ama kısıkken diğer pipo filtrelerden çok daha fazla su atıyor.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Pak Adam

Gerçekten çok faydalı bir pipo yapımı olmuş. Yarışmada kazanan projeyi çok zorlamasına ramen hedefi kaptırdı ama ezilmedi. Ellerine sağlık birçok arkadaş faydalanacaktır. Uv yapımı ne zaman Cem ? Ben onun maliyetini çok merak ediyorum. .8.

15. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Pak Adam

Mükemmel bir pipo yapımı,yarışmada fikrimi çok zorladı ama elim ne bileyim diğer projeye gitti.Kutlarım kıskandım bak şimdi atak yapmak lazım. .8.

Avvaryumu bölmelere ayırma projem var bu pakadam bölmelerin içinde çok işe yarar. super:gif

16. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Pak Adam

UV filtrenin malzeme fotoğrafları veya malzeme örnek fotoğrafları tarafımdan görünmüş olup başarı için ümidimi hala korumaktayım can:gif

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Pak Adam

Nerde gördün Hasan Foğrafları paylaşmadı daha sanırım onları ? Uv filtresi yapımından çok ben çıkacak maliyeti merak ediyorum yalan yok. Çünkü lambası ve elektronik aksamı orjinal uv filtresi maliyetine çıkabilir. .8.

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Pak Adam

Temel Abi,şimdi ilk önce artılarını söyleyeyim ki insanlar ürkmesin maliyeti söyleyince :D
    Bilindiği üzere uv filtrelerin hacmi arttıkça fiyatı da doğru orantılı olarak artıyor.Aynı zamanda içindeki uv lambanın gücüne(watt) göre de fiyatı artıyor.Ayrıca bu hazır alınan filtrelerin çoğunun içine müdahalede sıkıntı oluyor veya uv lambası bulunamıyor.Tasarladığım sistemde lamba istenilen güçte takılabilir.Ayrıca pimaş boru isteğe göre geniş olarak alınıp kullanılabilir.Fotoğrafları msn'den Hasan Hocam'a göndermiştim.Buraya yapım aşamaları ile birlikte koyacağım.Okul bu sene çok zorluyor,sabah 8 akşam 4,eve gelince pestilim çıkmış oluyor.O yüzden gecikiyor böyle işler,kusura bakmayın.Maliyeti 40 lira.8 watt lamba(10 lira),pimaş seti(7 lira),bağlantı muslukları(6 lira),aluminyum folyo(evdeki pişirme folyosu değil-5 lira),8 watt elektronik balast(çok aradım-10 lira) yol parası falan 40 lira işte :) Muadili 80-90 lira aralığında.

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Pak Adam

Tahmin ettiğim rakam diyebilirim Cem. Şimdi bu konuda biraz yazışmak lazım ama bu başlık sanırım pak adama ait bu adam bozulmasın sonra. :) Yapmadan da yazmak lazım o yüzden yazıyorum. Piyasada birçok gerek Çin malı gerekse başka markalarda uv filtreleri var. Bunların büyük bölümünün uv lambasının yedeği yok. Fiyatları senin maliyetin altında ama senin alacağın lamba markası muhtemelen iyi olacak ve yedeği bulunabilir olacak. Konuya bu açıdan bakarsak rakam uygun. Zaten phılıps marka yanlış hatırlamıyorsam uv lambası kullanan markalar biraz pahalı. Bu açıdan rakamı öne atmıştım. Sen hesabını yapmışsındır artık.

Yine farklı başlık altında tartışılması gereken ise bu uv filtresinin gerçekten yumurta mantarlaşmasını önlemede etkisi var mı ?

20. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Pak Adam

Gerçekten süper bir çalışma olmuş.Videolu olması ayrı bir güzellik.
    Ben yine yapacağımı yaptım ve bir noktayı anlamadım :D Beyler o sarı silindir şeklindeki parça sünger miydi huh: net göremedim yoksa hortum muydu huh:

Sayfayı Paylaş