1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Paludaryum Kurulumu

Başlığı 'Paludaryum ve Amfibyum' kategorisinde Emrah Ece tarafından 22 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Gerek kişisel merakım, gerek paludaryumlara olan ilginin azalması ve modasının geçtiği düşüncesi beni paludaryum kurmaya sevketti, Neden ormanın bir parçası evime gelmesinki ? suyu yeşille birlikte görmek hep hoşuma gitmiştir, buyrun paludaryuma...
    Son zamanlarda kurmakla uğraştığım paludaryumun görüntülerini paylaşayım dedim görüntüler net olmayabilir ama tank oturdukça iyi resimler gelecek şimdilik telefon çekimiyle idare edelim :)
    Bu tankın kurulumu beni oldukça uğraştırmıştı camları babama sipariş verdim 2 dakikalık işi 3 haftada halletti camlar camcıdan 3 hafta sonra alınabildi.

Ve camlar geldi

Akvaryum yapımına başlamalıydım bir an önce,
    ve başladım....

Tamda son arka cam kalmıştıki bir camın büyük olduğunu farkettim aksilik olacak ya camı keseyim derken kırdım Okadar canım sıkılmışki eşimin anlattığına göre o gece uykumda dönüp dönüp camım kırıldı demişim :D
    ne yapacağımı düşünürken Cem Emre (Ruptur) dan yardım geldi ve arka cam kırıldıktan 2 hafta sonra cem geldi elindeki fazla camı benim için kesmişti sağolsun :)

Sonunda tankın yapımı bitmişti artık karasal alana geçtim bende.
    Fayansları iki taraftanda resimde görüldüğü gibi silikonla yapıştırdım içine toprak koyulacak

Straforun üzerine ağaç tutkalı sürüyorum burada sonra torf yapıştırıyorum
    eşimde bir yandan hem kahrımı hem fotomu çekiyor Allah razı olsun :)

Arka plan bitti ve paludaryum kendi yerine yerleştirildi, artık yerinde çalışılması daha rahat olacak çünkü çok ağır bir tank olacak bu

Karasal alan için fayanstan yaptığım haznelerin içine toprak dolduruldu ve dekorasyon için kütükler yerleştirildi

Artık bitki dikimine geçebiliriz değilmi :)

Tropik salon bitkileri ile iki taraftaki karasal alan zenginleştirildi, nemini havadan alan kök oluşumuna ve dibinde çok toprağa ihtiyaç duymayan bir bitkim vardı
    kütüğün üzerine matkapla açtığım deliğe biraz toprak koyarak onu yerleştirdim resimlerde çıkmamış net bir makine ile çekip paylaşacağım, şu anda görünen fayans kısım taş, kütük ve kum ile kamufle edilecek,
    kaplumbağa yada kurbağa için bir ada yapmam gerekiyor, kurbağa, kaplumbağa, yada semender beslemeyi düşünüyorum yanında balıkta olacak tabii :)
    Daha hikaye yeni başlıyor.... Gün be gün gelişimi aktarmaya çalışacağım
    Unutmayın burası Kumda top oynayanların değil akvaryumda at oynatanların platformu ;)

Bu projede emeği geçen Cem EMRE' ye Abdullah ÜZÜMCÜ'ye ve Yaşar Hakan KARATAŞ hocama teşekkür ederim, çok kafalarını şişirdim :)

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Emrah, fotoğraf göremiyorum ama, seni şimdiden kutlarım, mükemmel olduğuna şüphe yok. Eline emeğine sağlık. Bir dergide evdekiler Paludaryum fotoğraflarını gördüler ve başımın etini yediler akvaryumdan daha güzel diye. Hanımlar sanki pladaryuma akvaryumdan daha yakın gibi geldi bana ne dersin ?

Bayan üyeleri paladaryum kurmaya ikna edebilirmiyiz?

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Eline sağlık Emrah'çım temiz işçilik yapmışsın tebrik ederim.. Paludaryumun eni boyu ne kadar onlarıda eklersin.. Büyük gibi gözüküyor çünki.. Birde sorum olacak straforun suya temas edecek kısımları zamanla parçalanmaz mı ?

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Eline sağlık Emrah... Bir an önce yap bitir de hep beraber kurtulalım... :D

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abi paludaryumlar, vivariumlar, terrariumlar hep ilgimi çekmiştir, gerçekten zevkli ve hoş bir uğraş bu, akvaryumlarımızda doğayı mümkün olduğunca taklit etmeye çalışıyoruz ama paludaryumlarda bu dahada mümkün ve gerçekçi oluyor.
    Bayanların paludaryum konusunda ilgili oldukları doğrudur annem ve eşiminde çok ilgisini çekiyor, fakat şimdiye kadar bayanlardan böyle bir girişim göremedik portaldaki bayan üyelerimiz yaparlar inşallah teorik destek benden :)

Volkan abi tankın ölçüleri 70x50x40 ayrıca straforun su ile teması hiçbir şekilde yok, straforun üzerine torf yapıştırıldı ve straforlar silikonla cama tutturuldu çok sağlam bir şekilde
    yapımdaki ince sırları anlatıp anlatmayacağımı konu ilerledike göreceğiz ayrıntılar çok :)
    Üç tane kütüğü, taşı bir araya koyup paludaryum yaptım diyerek boy boy resim çekmekle paludaryum olmuyor paludaryumcuda olunmuyor :)

Boşa heveslenme daha çok şişireceğim kafanı :)

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Eline sağlık Emrah.Bence sen bu paluyu artık çiçek sulamaktan bıktığın için yapıyorsun ama neyse :D Fayanslar elinde vardı sanırım,o yüzden kullandın.Yoksa daha koyu bir renk seçeceğini biliyorum.Palu için karasal yosunların benden.Abdullah Abi ile topladıklarımız hala duruyor...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    O yosunlardan bendede var Abdullah hoca ile toplamıştık, ilerleryen günlerde kullanacağım onu daha malzeme çok cem bu daha kaba inşaatı bu konu sürüp gider :)

Fayans kullanmamın ayrı bir nedeni var, o görünen kısım fayansın arka yüzeyi, ve kamufle edilecek, cam biraz sakat olabilirdi orada o yüzden fayans kullandım tam istediğim boydalardı ve camdan daha sağlamlar, fayansın arkasında başka birşeylerde var aslında ;) ama ilerleyen günlerde anlatacağım yavaş yavaş sindire sindire :)

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Daha da güzelleşecek bir sistem. Zamana ihtiyaç var. Tebrik ederim abi. Emeğine , yüreğine sağlık.

Saygılar...

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Sağolasın hüseyin ama bu daha kaba inşaatı, daha sulak alanda ve karasal alanda yapılması gerekenler var ayrıca buna dıy sistem bir aydınlatma armatürü yapmalı bence

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Paludaryumda işler devam ediyor yakında yeni resimler eklemeye çalışacağım bu arada besleyeceğim balık türüne bir türlü karar veremiyorum :bilmem:
    ramirezi düşünüyordum, dayanıksızlığı nedeni ile vazgeçtim ama aklım kalmadı değil :(
    velifera mutlaka olacak belki yanında Temel Hocamın kamburlarıda olur, bizi ne zaman götürüyorsun Temel abi tank boş bekliyor bak ;)
    Önerilere açığım arkadaşlar paludaryuma gidecek dayanıklı balık türü istiyorum ama karar veremedim :bilmem:

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Sağda duran bitkiyi bir ay önce soğan halindeyken bir saksıya dikip sonra buraya aktardım, bir ayda hiç yoktan bu hale geldi

Bu bitki bir haftadır kökü su içinde olduğu halde duruyor, yaprakları dışarıda, bitkide şimdilik canlılık ve parlaklık arttı gibi ama ne olur, suya adapte olabilecekmi bilmem, aynısından karasal alandada var

Abdulah abi ile bir keşif gezisinde bulduğumuz yosunlu taşım yosunları hala canlı paludaryumun nemi iyi geliyor

syngonium u unutmak olmaz buda yavru syngoniumumuz ileride inşallah Yaşar Hakan hocamınki gibi dev olacak

Genel görünümü Kenarlarına beyaz folyo çekildi

Paludaryuma nane eken ilk kişi benimdir herhalde :) sevimli nanemiz gün geçtikçe boy atıyor.

Hala canlı eklemesi yapılmadı ve fayanslar kamufle edilmedi, biraz daha kum lazım ve biraz büyükçe taşlar lazım onlarıda ayarladığımda daha bi şekle şemale girmiş olacak daha çok işi var bunun ama zevkle devam ettiğim bir proje, ağır gidiyor belki biraz ama olsun sağlam gidiyor, suya bol miktarda erimiş misket gübre karıştı daha yeni duruldu su canlı eklemeye cesaretim yok şu an açıkçası

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Emrah güzel fotoğraflar. Nane dikmenden dolayı kutlarım. Değişik bir bitki denemesi.

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abi illede herşey tropik olacak diye bir şart yok sonuçta herkez kendi zevkine göre birşey düzenler, akvaryumun çinden yükselen o ince nane kokusunu almak çok hoş oluyor, ileride daha farklı şeylerde deneyeceğim :)

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emrah ellerine, emeklerine sağlık... Süper olma yolunda... Ancak acizane bir tavsiyem olacak: Bambuyu ortadan ya biraz sağa ya da biraz sola kaydır... Tam ortada çok tuhaf duruyor... Patlak paludaryumdan fırlamış "şeyk" gibi... :D

15. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    hmmm huh: abi bambuyu 15 er cm lik parçalara bölmeyi düşünüyorum ama öldürürüm diye korkuyorum

16. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Maşallah çok doğal görünüyor. Emeğine sağlık abi.

Saygılar...

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hazır parçalanmışı var bende... 3 adet ~15 cm'lik... Bütününü getir parçaları götür... ;)

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Son gelişmeleri görmemiştim Emrah'çım.. Çok güzel olmuş paludaryumun ve gün geçtikçe dahada güzel olacağa benziyor.Zaten ne kadar severek ve özenerek yaptığını hepimiz biliyoruz.. Solda ki bitkinin serpilmiş halini düşünemiyorum bile.. ;) Ellerine sağlık kardeşim paludaryumunun gelişimini fotoğraflamaya bizlerle paylaşmayı ihmal etme.. Tebrik ederim tekrar em34: naz: değmesin..

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bambu parçalama olayını ben de düşümüştüm.Şöyle bir yöntem bulmuştum:Mum eritilir,şırıngaya çekilir,kesilecek yerden iğne ile bambuya girilir,mum içine yavaş yavaş sıkılır,aynı seviyeden bambu kesilir :)

20. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Emrah abi ellerine sağlık... Nazar değmesin bu güzel gidişata naz:
    Bakalım önümüzde ki günlerde bizi neler bekliyor em34:

Sayfayı Paylaş