1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Palyaço Balığı Üretim & Yaşananlar

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Üretim Forumu' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 7 Eylül 2014 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Palyaço balığı üretimi üzerine 1 yıldır ağırlık vermiştim. Yeni genç bireyler ve kısmen genç üstü dişi ve genç erkeklerden oluşan veya yavru sayılabilecek çiftler oluşturmuştum. Aynı zamanda bir yandan da o boşlukta Bangai kardinal üretimi denedim ve Bangai kardinal üretimi yaptık.

Evin salonu bu işe detaylı eğilme imkanı vermiyordu ve ben fazla yayılınca evde sıkıntı yaşanmaya başlamıştı. Bu yüzden çiftleri 4 çifte indirdim ve küçülme yoluna gittim.

Uzunca bir süre yumurta bekleyişi yaşandı, yumurta alımı ardından yumurta mantarlaşması ve yumurta kalitesi üzerine denemeler yaparak bir süreç daha geçirdim. Kendi anaç yemlerimi kendim çeşitlendirdim ve hazır yemlerden de destek aldım. Buradan bir şeyi en başından belirtmem gerek.:) Olur veya olmaz orasını bilemiyorum ama kesinlikle sıradan palyaço yavruları edinmeyi asla düşünmüyorum. Youtube üzerinde Avrupalı üreticilerin sergilediği ama bizim burada esnaf ve yine hobici arkadaşlarda ancak hayal edeceğimiz güzellik ve sağlıktaki yavrulardan daha güzel veya en az onlar kadar kadar nadir ve sağlıklı tasarım palyaço balıkları kesin hedefim, aksi halde devam etmem.

İlk genç çiftler ve yaşananlardan kesit videolar:

Yumurta Kalite Çalışmaları Ardınlan Gelişmeler:

Yavaş yavaş yumurta kalitesi çeşitli sistem ve besin denemeleri yanında, doğal su ilaveleri ve sonrasında karma suni tuz karması ile su değerinde düzen yakalanması ile yumurtaların kuluçkada kalma süreleri düzenli olarak uzadı. Son iki çiftin yumurtaları artık süreci tamamlamaya başladı.

Buradan sizlere yeni yumurta süreçlerini ve larvaları besleme yanında metamorfoz dönemini birlikte aşmaya çalışacağız. Bu süreçte ben yapım gereği denemeler yaparak bazı partileri zarara uğratabilirim ama bu kafamdaki hedef için şart.:)

Buradan Sonrasını Birlikte Yaşayıp Göreceğiz, Oluru ve Olmazı ile Birlikte Deneyeceğiz

Palyaço Çiftleri Listesi:

• Vahşi black photon x onyx picasso percula
    • Hybrid percularis picasso x black snowflake
    • Snowflake kar tanesi ocellaris çifti
    • Full black snowflake ocellaris çifti

Larva tankı 50x35x20
    Rotifer kültürü
    Besin düzeyi ultra değerlere çıkarılmış fitoplankton
    Isıtıcı
    Hava motoru
    Su akış kutusu
    Pratik su değişim aparatı
    Isı 28 derece
    Tuzluluk 1020

Bu yumurtalar açık ifade etmek gerekir henüz ilk bu güne kadar gelen yumurtalar. Bu yüzden bu parti ne kadar olur fikrim yok ama sonrakilerde artık daha fazla yumurta ve daha sağlam larvalar geleceğini düşünüyorum. Biz yine de başarı veya başarısızlığı takip etmek için buradan başlayalım.

Mahir kardeşimin ısrarı üzerine yumurtalar ayrıldı ve birkaç adet larva gezinmeye başladı ama büyük çoğunluk hala yumurtadan çıkmadı. Video ile gelişmeleri aktaracağım.

Gün 8.

Black Photon Vahşi Hybrid x Onyx Picasso yumurtaları

Percula yavruları.jpg

Nowhite, zipkinteam, ka2n ve diğer 19 kişi bunu beğendi.
  2. Puruva

Puruva

Yer:
    Pendik/İstanbul
    İsim:
    Fatih GÖK
    Tebrik ederim,inşallah sorunsuz büyütebilirsiniz,benim gibi acemilerede ayrı bir örnek olur,bende benim perculaları büyütmeyi deniyeceğim

TencoMelih ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. murat parin

murat parin

Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Temel abi gerçekten çok sevindim inşallah emeklerinin karşılığını alacaksın. Ayrıca çok şanslı larvalar tecrübeli ve bir o kadar şevkatli ellerdeler.

4. harfuzmani

harfuzmani

Yer:
    Bursa
    Esnaf mağduru Temel abi, çektiğin sıkıntıları yakından takip ettiğim için iyi biliyorum.İnşallah bundan sonrası çekilen sıkıntıları unutturacak güzellikte ve sorunsuz olur.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hep beraber arkadaşlar, ne olacağı belli değil henüz çünkü ilk defa palyaço larvası görüyorum.:)

ozgun_cyprus, TencoMelih, Alparslan ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  6. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Temel abim çok sevindim, sabreden derviş muradına ermiş...:)

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  7. YMR_AY

YMR_AY

Yer:
    İstanbul
    :nazar:İnşallah güzel sonuçlar alırsınız Temel hocam.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mevcut asılı yumurta ve çıkan larvalarda tahmini tutarsızlık olduğunu düşünüyorum. Gerek ilk süreç bitiren yumurta olmaları ve gerekse babanın ilk baktığı yumurtalar olmasıyla gayet doğal bir durum olabilir.

Mahir usta ile canlı konferans yaptık, belirlenen ana tuhaflıklar şöyle:

1. Yumurtalar gümüş rengi olmadı veya daha oluşum tamamlanmadı.

2. Çıkan larvalar tabanda keseli oturuyor.

3. Yumurta terk edilişi düzensiz tek tek günlere yayılan şekilde, toplu ve sağlıklı olmalı.

Erol, ozgun_cyprus, murat parin ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  9. Puruva

Puruva

Yer:
    Pendik/İstanbul
    İsim:
    Fatih GÖK
    Temel bey aynı tuhaflıklar bendede oldu bugun bile 1 tane cıkmış yüzüyor, bundan önceki yumurtlamada tanktan ayırmamıştım ve 9.günde hepsi çıkmıştı 2 günde,yumurtaları ayırma kısmında sorun olabilir

Erol, ozgun_cyprus ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    4 adet larva rotifer yemeye başladı veya avlamaya çalışıyor diyelim. Video sonunda hala çıkmayan yumurtalar da var. Rotifer yemeleri çok ilginç.:)

zipkinteam, ka2n, Erol ve diğer 9 kişi bunu beğendi.
  11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Erken çıkmasalardı Mahir ne yapayım, nereden bileceksin hangi zamanda kaç tane çıkıyor vs. Yapacak birşey yok zaten ufacık taşınma da taşınmaz. Devam, buluruz onunda bu şartlarda yolunu.:)

TencoMelih ve Fatih BARLAS bunu beğendi.
  12. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Temel abim helal olsun diyorum bu iş oldu.
    40 tane düz ocellaris üreteceğine 4 tane tasarım üretmek çok daha iyi, Teoman abim de görsün bunu...:D

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    2 gün önceki ile yumurtaların rengi arasında ciddi fark var. Gözler ancak bugün daha net ve gümüş renk daha çok. Tabanda sarı şiş karınlı görünce bu fikre kapıldım, ışığa çıkma yoktu öyle yan yatıyorlardı. Zaten sanırım onlar öldü, bunlar bugün çıkan yenileri olabilir. Hazneyi küçük tutmak zor Mahir burada suyu azaltırsın idare edersin ama sonra yarın yemleme artınca hacim lazım olacak, burada devam edecekler bir süre sonuçta.

TencoMelih bunu beğendi.
  14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İyi seyirler.

eltes elektriks, Ahmet Kaşlü, Erol ve diğer 11 kişi bunu beğendi.
  15. YMR_AY

YMR_AY

Yer:
    İstanbul
    :nazar::nazar::nazar:maşallah.

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Su dolum şekli mantıklı Mahir, gayet pratik görünüyor o şekilde yaparım teşekkürler.

Hacim büyük olunca evet rotiferler dağılır ve yakalamak zorlaşır ama larva tankı koşulları da balıkların nihai sağlığını ve bant yapısını etkiler. Bu yüzden larva tankını efektif kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Fakat kaşıntım durmaz benim tanırsın, kurcalamadan, sistem üretmeden duramam, bu yüzden ufak çaplı sistem denemelerim var.

Hedefim net olarak larvaları yaşatmak değil, insanın gözüne sokacak palyaço balıkları üretmek, bunun peşindeyim ve bunun için kendi uygulamalarım da olmak zorunda.

17. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Maşallah :nazar: Temel abim gözümüz en sonunda yerli tasarım larvası gördü, ölsem de gam yemem...:D

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hep böyle acelecisin Alpi, denizi görmeden paça sıvıyorsun, daha görmedik dediklerini, veri topluyoruz ve önümüzdeki maçlara hazırlanıyoruz. Son üç saatte 3 larva öldü mesela.

Kuş bakışı çekim daha güzelmiş.

zipkinteam, Emre marabaoğlu, Erdem. ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  19. murat parin

murat parin

Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Maşallah.:nazar::nazar:

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  20. Erdal

Erdal

:nazar::nazar: Maşallah abi umarım çok kayıp vermeden lavralar büyür.

Sayfayı Paylaş