1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Parçam koptu

Başlığı 'Angel Melek Balıkları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 7 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Dostlar, sabah kalktığımda bende üzücü bir olayla karşılaştım.

Uzun zamandır birlikte olduğum dostlarımdan birini kaybetmişim. Sebebini, nedenini anlayamadığım bir ayrılık.

Akşam yemini her zamanki gibi hanfendi duruşu ile yemiş ve güzelliğini yine sergilemişti. Akvaryum son derece sağlıklı ve diğer balıklar her zamankinden iyi. Çözemedim ve çok üzüldüm.

Dostuma çok bezeseler de, bu balığın benzerini esnafta her gördüğümde dostumun yerini tutamayacaklar.

Bu güzelliği hiç unutmayacağım.

Elveda.

2. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın
    Ynt: Parçam koptu

Çok üzüldüm Temel Abi çok alışıyor insan gerçekten diğer balıklar sağlıklı olduğuna göre ve iştahla akşamda yemini yediğine göre aklıma sadece diğer türdeşleri veya başka bir balık vurmuş olabilir mi sorusu geldi varmıydı bir belirti?

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Dikkat edersen elimdeki fotorafında sırt yüzgeç bitimine bir hasar var. Balık darbesine benziyor, öldürücü gibi görünmüyor ancak farklı bir darbe de olabilir.

Son günlerde kudurdu Musa zaten.

Süphelenmiyor değilim.

4. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın

Sen deniz akvaryumculuğu konusunda benden fersah fersah ileridesin, biliyorum abi fakat, biyerlerde araştırma yaparken türler konusunda; genellikle birbirleriyle geçinebilen türler sıralanmıştı, ama altına not düşmeyi ihmal etmemişler; ''Ne kadar sadırgan yapıda sert mizaçlı olmasada, balıklarınızın arasında büyüklük farkı varsa büyük olan küçük olana efelenir küçük olanda muhtemelen ölebilir'' diye. Peki şimdiye kadar böyle bişey gelmiş miydi başına abi vukuatları var mı bu yaramazın.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

O bilgiyi nerde okudun bilmiyorum ama yanlış bilgi. Büyük olan küçük olanı anca biz insanlar ezer. Bu canlılar kendine rakip görmediğini pek ellemez. Büyük angel türünün yanına ancak küçük , kendine rakip görmeyeceği balık eklersin.

Benim bu balığımgördüğün balıklarla 3 yıldır yaşıyordu.

6. axu2

axu2

Çok güzel balıkmış Temel abi, canın sağolsun diyelim.

7. Assamite

Assamite

Geçmiş olsun maddi değeri yanında maneviyatı da büyüktür .Allah sabır versin.

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Geçmiş olsun,Temel abi.
    Balık ölümü benide yıkıyor.3 hafta önce ben fuarda iken,aşırı yemlemeden dolayı balıklarda yüzgeç erimesi olmuştu.2 labio ve 1makrakantamı kaybettim.Hastalık ana tankı sarmıştı.3 haftada hastalığın üstesinden geldim.Hastalık geçmeseydi,balıkları kaybetseydim hobiye veda edecektim.

9. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Temel abi balığın diğer kısımlarında yaralanma yoksa muhtemelen başka bir sebebi vardır ölümün. Çünkü sırtındaki yüzgeç yarası öldürücü bir darbe değil.
    Çok üzüldüm Temel abi. Canın sağolsun.

10. taygun

taygun Guest

Temel Bey,

geçmiş olsun. Doğrusu tamamen yabancı olduğum konu için ne bir yorum yapabilirim ne de bir tavsiye.

İnşallah en kısa zamanda yerine yenisini alabilirsin.

Saygılar

11. rcall

rcall

MaşAllah ne kadar da güzelmiş. Üzüldüm ve durumunu iyi anlayanlardan biriyim. Kendi elinle en iyi şekilde besler büyütürsün, en iyi imkan ve şartları sunarsın. Tabiri caizse balığı alır yere çarpsan ölmez, ama biri gelir güzel balıkmış der çeker gider. Gözü kalır, o andan itibaren balığın sonu gelmeye başlamıştır ve sonunda yaşamı bitmiştir.
    Nazar haktır ve bana kalırsa yakın zamanda birinin gözü kaldıysa bu balığında abi, sonuç malesef hüsran...

12. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

3 yıllık bir yaşanmışlık var. Kolay olur mu hiç balıklarıyla bu kadar iç içe olan hocamız için.
    Her ne kadar dostunuzun yerini tumayacak olsada, inşallah yenisini alabilirsiniz en kısa zamanda hocam.

Saygılar...

13. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Umarım bu son yaşadığın acı olur Temel hocam..Üzüntünü kalben paylaşıyorum..Geçmiş olsun.

Sayfayı Paylaş