1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Paslı çivi Söylentileri Nedir?

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde aykılıç tarafından 8 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Akvaryuma paslı çivi atılması hakkında eski bir söylenti var. Beyaz benek hastalığına iyigeldiği ve bitkilere faydalı olduğuna dair..
    TÜRK AKLI pratik bir çözüm bulmuş olabilir mi?

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Selçuk hocam,
    yazacağım yorum tamamen bana aittir.Toprakta bulunan elementler(demir) ile paslı çivinin alaksını anlamıyorum.

Paslı çivi adı üzerinde,insan üzerinde bile olumsuz yetki yaratır pas.
    Birde akvaryumda kullanmak biraz tehlikeli bana göre.

Naçizhane benim yorumumdur.

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Selçuk Bey bende duymuştum öyle bişey. Paslı çivideki amaç bitki kökünün yakınına konularak bitkinin ihtiyac duyduğu demir besininin sağlanmasıdır. Bu zaten gübrelerle sağlanmakta. Ben canlılara olumsuz yönde etki edeceği kanaatindeyim.

Saygılar...

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Daha öncede bu konuyu uzun uzun tartışmış ve eksilerinin artılarından fazla olduğuna kanaat getirmiştik. ;)

5. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Bitkilere faydalı olduğu ile ilgili kısmını bir çok yerde gördük, yazılanları okuduk. Ama beyaz benek hastalığına iyi geldiğini ilk defa duyuyorum Selçuk Hocam şaş:

*Forumumuzda da bu konu tartışılmıştır.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yaz aylarına kadar şu an canlıdoğuran için kulandığım tankımı japon tankı olarak kullanmıştım yaklaşık 2 sene kadar içinde devasa koilerim ve japonlarım vardı yazın o tankı bozdum ve canlıdoğurana çevirdim kumu yıkarken içinde birşey buldum elime alıp baktığımda paslanmış bir anahtarlık ziniri olduğunu gördüm o kadar paslıydıki ne olduğunu zor anladım :) ama balıklara bir zararı olmamıştı

7. taygun

taygun Guest

Beyaz Benek tam bir hurafe vallahi. Onun tedavisi belli. Buna kesinlikle inanmayın.

Türker de iyi etmiş, daha önce görüşülen konunun linkini vermiş.

Saygılar

8. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Ben bir tankımda 4 tane paslı çiviyi bir yıldan fazla bir zamandan beridir bulunduruyorum. Normalin dışında bir etki gözlemlemedim. Ama o akvaryumdaki balıklar her nedense hiç hasta da olmadılar, ölen oldu ama beyaz benek yaşamadım. Aynı şartlardaki iğer akvaryumda beyaz benek ve bilumum hastalıktan iflahım kesildi. Bilmiyorum. İspatlamak mümkün değil ama belki olumlu etki olabilir....

Deneyimi olan arkadaşlar var mı diye bu başlığı açmıştım, Emrah Ece'ye teşekkür ederim...

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hocam asıl ben teşekkür ederim ama bende sorun olmadı diye bir başka yerdede olmaz demiyorum sadece başımdan geçeni aktardım

10. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Çivinin bitkilere etkisi olduğunu lakin paslı çivinin bir faydasının olmadığı duymuştum.

Sayfayı Paylaş