1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Paylaşıma doğru bakış açısı

Başlığı 'Site Klavuz-İstekler' kategorisinde atlantis tarafından 29 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Hep paylaşımlarımızı balıklar akvaryumlar üzerine yapacak değiliz ya..Birazda akvarist dostlarımızın yaptığı ve yapmaktan çekindiği paylaşımlara dokundurmalar yapalım...

Akvaryumportalı çatısını örnek göstererek başlayacağım bu konudaki dokundurmalarım aslında benimde sitemin dahil olduğu tüm platformlara girip sadece izleyici olarak görünen üyelere...Sitede sevmediği yada tartışmalar yaşadığı kişiler var diye paylaşımdan kaçınan üstadlara...

Arkadaşlar bizler akvaristliği direkt bir akvaryum kurarakmı öğrendik sizce?

Hayır !

Bizler akvaristliğide,hobiye gönül vermeyide,paylaşmayıda Akvaryumportalı ve Akvaryumportalıgibi diğer platformlardan öğrendik..Acemi olarak başladığımız akvaryum maceramızda ölümle pençeleşen balığımızın yardımında koşan üstadlardan öğrendiğimizi,bir sonraki gelen aceminin balığım ölecek yardım edin mesajına aktarmayla öğrendik..

Hayatın her bölümünde insanların sevdiği,takdir ettiği ve ya tam zıddı olan şahıslar karşısına çıkar..Çıkacaktırda zaten..

Şimdi benim acaba Akvaryumportalı çatısı altında hiçmi sevmediğim,aynı ortamda bulunmaktan hazetmediğim insanlar yoktur sizce?

Elbetteki vardır..

Şimdi ben ne yapmalıyım sizce..

a)-Akvaryumportalı platformuna hiç girmemeliyim..

b)-Girmeliyim ama paylaşım yapmamalıyım..

c)-Üyeliğimin silinmesini istemeli ve gitmeliyim..

d)-İkinci bir nik alıp ortalığı karıştıracak mesajlar yazmalıyım,sevmediğim şahıslarla hır çıkarmalıyım...

Hangi şık sizce akvaristlik ruhu taşıyan hobiciliği benimsemiş bir insana yakışır?

Hiç birisi...Ben paylaşım yapmak istiyorum...Ben birinin ölmek üzere olan canlısını kurtarmak istiyorum..Ben bilgimi paylaşmak istiyorum..Sevmediğim şahıs bu veya bu tür platformlarda var diye,gerçek akvarist olan diğer dostlarımı ve sevdiğim Akvaryumportalı tarzı platformları cezalandırmak istemiyorum.Çok sevdiğim dostlarımla aynı mücadelemizin sürmesini istiyorum.

Ben pire için yorgan yakmak istemeyenlerin çok olmasını diliyor,herkesi dostluğun ,paylaşımın ve bakış açılarının bahsettiğim yere yöneldiği ortamlar temenni ediyorum..Haydi paylaşmaya..

Saygılarımla..

2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Murat Bey çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Sizin de dediğiniz gibi elbetteki tartışmalar , atışmalar olacaktır. Bunlar eşler arasında da oluyor. Ama sizin de dediğiniz gibi alttan almayı bilmemiz lazım. Çünkü bizler akvaristleriz. Hayvan sever insanlarız.

Hangi şık sizce akvaristlik ruhu taşıyan hobiciliği benimsemiş bir insana yakışır?

a)-Akvaryumportalı platformuna hiç girmemeliyim..

b)-Girmeliyim ama paylaşım yapmamalıyım..

c)-Üyeliğimin silinmesini istemeli ve gitmeliyim..

d)-İkinci bir nik alıp ortalığı karıştıracak mesajlar yazmalıyım,sevmediğim şahıslarla hır çıkarmalıyım...

Cevap ; bence kesinlikle hiçbiri.

İnsanların birbirlerine yardım etmesi kadar güzel bişey yoktur. Ben akvaryuma başladığım zamanlar ne yapacağını bilmeyen , eli ayağına dolanan bir acemiydim. Ama platformlar sayesinde yada şöyle söyleyeyim sizler gibi değerli üstadlar sayesinde cinsiyet ayrımından tutun da su değerlerine kadar , yemlemeden tutun da filtrelemeye kadar bana gerekli olan herşeyi biliyorum. Demek istediğim hiçbir sebepten dolayı paylaşımlarımızı durdurmamalıyız. Belki bilgilerimiz birinin işine yarayacaktır. Kim bilir ?

Saygılar...

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Haklı olduğu halde sırf karşı tarafın kişisel takıklığı nedeni ile sürekli tacize uğrayan kişilerin "d" şıkkı hariç diğer üç şıktaki eylemlerde bulunmasını normal karşılarım... Hobicilike de tezat oluşturduğu kanaatinde değilim...

Keza ben de zamanında bir forumda meydana gelen benzer bir durum karşısında kademeli olarak bu üç şıkkı uygulamıştım... Hala da o forumda sadece çok ama çok yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüğüm kişilere yardım ediyorum...

Saygılar...

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Murat abi,

Açtığın konu için teşekkür ederim. Açık konuşmayı severim abi, çekinmem yazarım ve yazacağımda. Ben elbetteki dediğin şekillerde paylaşımın kesilmesi taraftarı değilim.

Bir arkadaşımızın tartıştığı kişiden ibaret değildir platformlar. Gerçek emek ve öz verenlerin çok fazla olduğu yerlerdir. Kişi ve birkaç kişi yüzünden paylaşımı kesmek, kesileceğine dair tehditler savurmak yeri değildir ve bunu platforma mal etmek yanlış olur. Heleki altını çizerek belirtiriyorum, daha akvaryumundan bir kare bile yayınlamamış kendini yukarıda gören kişiler huzur bozmaya yönlendiğinde önlem alan platformda paylaşım kesilmez. Eğer bu kişler yönetimden destek alıyorsa şahsen ben o platfomda istememe ramen paylaşım yapamayabilirim.

Bu farkı iyi ayarlamak gerek, yoksa hobi adına bildiğimiz herşeyi ve elimizden gelen herşeyi yapmamamız için hiç bir sebeb yok ve açık belirtmek gerekirse bizlerin bunu yaptığı açıkca ortadadır. Zarar vereni ayıran bir ortam huzur ortamı anlamına gelir ki, ben böyle bir ortamı kişi ve kişiler için terk etmem, tam tersi bağlanırım.

Tüm bu yaşanan gelişmelerin temeli incelendiğinde huzur ortamının önemi ortaya çıkmaktadır. Bu sağlandığında paylaşımı hiç kimse kesmez bence.

Saygılar...

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Murat abi,eyvallah fikirlerin için.
    A,b,c şıklarını ne yazıkki çok uyguladım abi.
    5_6 yıldır,birçok forumda üyeliliğim oldu.Çoğundan üyeliğimi sildirdim veya o siteye gitmedim.
    Akvaryumportali 5. akvaryum ile ilgili sitem.
    Abi işte memleket(Ş.Koçhisar) çekiyor,bir pire için yorganı yakıyoz.

www.akvaryumportali.com benim ilkleri başardığım bir site diyebilirim.Sıfır kavga sıfır siyaset diyebilirim.
    Sitemizdeki samimiyet ve abi kardeş ve abla kardeş bağını sağladığımızı düşünüyorum.Halimize şükretmek lazım.Huzur bozan 1_2 kişide şöyle bir lafdır''istisnalara kaideyi bozmazmış.

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Murat abi;düşüncelerinde tamamen haklısın.

Bazen bende sinirleniyorum 3-5 kişiye ve sitedende nettende nefret ediyorum.Kendi kendime 20 küsür yıldır edindiğim bilgi,tecrübe bana yeter.Birşekilde ben kendi sıkıntılarımı kendim aşarım.Ne işim var nette felan deyip,delleniyorum.Ama birde düşünüp ardıma baktığımda,20 senede öğrendiklerim,2 senede burdan öğrendiklerim kadar bile değil.Yani abi,paylaşımın çok büyük önemi var.Bizler nasıl buradan birçok şey öğrenmişssek,bu tecrübelerimizide ardımızdan gelen insanlarla paylaşmalıyız.Aksi takdirde kendimi sadakatsız ve sadece kendi çıkarları için bunca zaman geçirmiş hissederim.(Kendi payıma)

Murat abi;burası biliyorsun sanal alem.Ve hoş olmayan,istenmeyen durumlarla zaman zaman hepimiz karşılaşmışızdır.Ama kendini bilmez 3-5 kişi içinde platformu suçlamak hoş değil.Temel hocamda belirtmiş zaten,bu kişilere yönetim pirim veriyorsa,zaten bizde kendimize yakışanı yapar,ve oradan ayrılırız.Onun dışında ise ben şahsen,inat eder, o 3-5 hadsiz kişilerle uğraşırım.Ve bağlı olduğum platformuda asla bırakmam ve sonuna kadar paylaşımlarıma devam ederim.

Abi saygılarımı sunarım.Hoşçakal.

Sayfayı Paylaş