1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pembe Rüyam

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde RuPTuR tarafından 21 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Yarışmaya katıldığım tankı birazcık anlatmaya çalışacağım.

Sol yan;
    Sağ yan;
    Üstten;
    Mango kütüğü ve Java Moss;
    Vallisneria nana;
    Hygrophilia polysperma ceylon (zeytin),bambu,limnophila aquatica;
    Hygrophila corymbosa (limon);
    Tatlısu midyelerim;
    Füze yöntemi ile kayalık zemine bırakılan Java Fernler;
    Armatürüm (2*18watt osram fluora);
    Dış filtrem Dolphin c-700;
    Hava motorum;
    naz: ​

Akvaryumum 65*25*35 ebatlarında.Yani 56,875 litre maksimum kapasitesi.Camından kumuna,el emeği,göz nuru :) Isıtıcım Atman 100 watt termal.
    İçinde şu anda,fotoğraflarda görünmeyen,4 adet melek,15-16 tane lepistes,1 adet cory bulunmakta.Kumun alt katmanı midye kırığı,üst katmanı Datça'da bir koydan topladığım çakıl taşları.Kayaları Konya'dan toplamıştım.Geçen hafta Bursa'ya gittiğim için baya limon kaybım olduğu için biraz sade görünüyor şu anda ama ışıklandırmayı 2 katına çıkardım,gübreleri yeniledim ve yeniden küçük bir CO2 reaktör kurmayı düşünüyorum.Şimdilik bu kadar,aklıma gelenleri eklerim.

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem tankının sadeliğine bayıldım... Ama en çok beğendiğim iki şeyi hemen zikretmek istiyorum... 1.si kesinlikle arka fonunun rengi... Mükemmel... Ayrıca süper bir kontrast yakalamışsın arka fonun sayesinde... Resmen akvaryumunu gözümüze sokuyor... :cicek: 2.si üstüste duran iki kaya... Bence süperler... Yanlış görmüyorsam üzerlerinde yosun da var, değil mi? Çaklıllar akvaryumuna ayrı bir hava varmiş... Gerçekten insanı izlerken dinlerdiren bir ortam olmalı...

Tek eleştirim -hani bir akbahat bulmam lazım rakibiz ya ;) - bambularına... Bence ikisini de dahageri plana almalısın... En azından kuma girdikleri yeri ört bir şekilde... Yoksa orta ve üst seviye de bambular güzel bir görünüm veriyor...

Ellein, emeklerine sağlık... :cicek:

Maaşallah naz: naz:

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Cem hocam,ne diyeceğimi bilemiyorum. Gerçekten el emeğin,göznuruna değecek bir akvaryum oluşturmuşsun em34:

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Beni şımartıyorsunuz abilerim :cekingen:
    Bambular hakkında haklı olabilirsin Abdullah abi ama arka tarafa yaklaştırdığım zaman gövdenin tamamı ışık alamadığı için sararmaya başlıyor.O yüzden öne doğru çekmem gerekti.Kayalar tamamen yosun ile kaplı.Artık vatozlar dahil yeşilliklerini bozamıyorlar.Dikkat çekmesine sevindim çünkü gerçekten baya zamanımı aldı,akvaryumda yeşerdi (güneş altına koyulup çabucak yeşertilen kayaların akvaryuma girdikten sonra patladığını biliyorum).
    Teşekkür ederim.

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Cem'cim eline sağlık tankın gerçekten çok ferah olmuş.. Sol tarafta ki kütüğün üstünde java moss'ların arkasından yükselen sazların ormanlık alanda ki yüksek ağaçları andırır bir görüntü oluşturmuş..Renk ton farkıda açıktan koyuya gitmesi gözü yormuyor.. Füze demişsin ama paraşüt taktiği diye hatırlıyorum ben o jawa fern bağlama olayınızı :) Oda sarp kayalıklarda çıkan tek tük bitkiler gibi olmuş.. Başarılı bir tank eline sağlık.. Tek çıplak kalan bambu köklerin.. O köklerin çevresine 5-6 tane sagittaria subulata eksen hem bambunun çıplak görüntüsünü bir nebze örter hemde o tarafa biraz yeşillik eklemiş olursun. İlerleyen günlerde meleklerin büyüdükçe lepisteslerinin huzurunu kaçıracak ve tankının sahibi olacaklar bunu söylemeden edemeyeceğim.

Keyifli vakitler geçireceğin günler dilerim kardeşim..

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hadi ya... Ben bu yaz o kayalardan yapacaktım... Bu yöntemi başarı ile kullanmış kişiler vardı onlar böyle bir olaydan bahsetmiyorlardı... Emin misin patladığına? Üzdün beni şimdi... :(

Yok kanka Cem'in tekniği Ruptur Füzesi, Neverlander Paraşütü değil... Neverlander Paraşütü'nde sen kütüğe bağlayıp java fernleri istediğin alana indiriyorsun... Ruptur Füzesi'nde -tabii biraz da şansın yardımı ile- Java Fern'ler tabandaki kum ya da çakıl tanelerine kendiliklerinden tutunuyorlar ve sen daha sonra onları alıp istediğin yere indiriyorsun...

Benim de şu ana bitkilerden ayrılıp akvaryumda sağa sola savrulan java fernlerim var... Bazıları dere kumu üzerinde sabit bir yer bulabildiler... Tutunmalarını bekliyorum... Sonra ben de Ruptur Füzesi ile anaç bitkilerin (yani kütüklerin) yakınlarına indireceğim onları...

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gerçekten sade olması yanında, bu sadeliği akvaryumu boş da göstermemiş bir dizayn olmuş.

Ellerine sağlık Cem.

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Volkan hocam,hediye edersen belki sagittara deneyebilirim,ne dersin :)
    Abdullah Abi'nin tekniği paraşüt,benimki füzeydi.Benimkiler taşa bağlı olduğu için daha hızlı iniyor :D
    İlk burada açıklıyorum melekler ve lepistesler hakkında planlarımı : Birkaç ay içerisinde 250 litrelik bir akvaryum yapmayı planlıyorum.O zamana kadar bu şekilde kalmak zorundalar.Aslına bakarsanız melekler birbirleri ile didişiyorlar,lepisteslere dokunanı görmedim ama tetikteyim her koşulda.Büyük tankı yaptığımda herşey çok daha güzel olacak :heyo:
    Nana'yı sağolsun Abdullah Abi hediye etti :cicek: O ormanın arka tarafında ısıtıcı ve dış filtrenin emiş borusu gizli pala:

9. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Ellerine sağlık Cem Hocam. Sade bir güzellik, göze hoş görünüyor. Kayalar çok hoşuma gitti. Çok güzel yosun tutmuşlar. Bu ne kadar sürede oldu acaba?
    Bencede bambuların altı boş kalmış. Volkan abinin önerisine katılıyorum. Bir kaç kök S. subulata ile güzel olur diye düşünüyorum.

Saygılar.

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Valla Türker kardeş ne sen sor ne ben söyleyeyim,hatırlamıyorum valla,1 seneden fazladır sudan hiç çıkmadılar.Teşekkür ederim.

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tabii ki Cem seve seve hediye ederim elimizde bu kadar bitki varken zaten arkadaşlarımın para verip dışardan almalarına gönlüm razı gelmez.. Amaaaa sonra bana gelipte "abi bunlar bütün tabanı kapladı nerden verdin bana bunları" deme ama :D Bana büyük tank hayallerinden bahsetmeyin abicim içimde kaldı ve zor tutuyorum kendimi ofise 2. akvaryumu kurmamak için daha ne kadar tutarım bilmiyorum.. Arkadaşlarda gaza getiriyolar zaten bilmiyorum bakalım.. Her an yeni bir konu açabilirim ;) Neyse büyük tanka geçtiğinde seve seve yardımcı oluruz şimdiden hayırlı olsun...

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tankın son hali:
    naz:​

Sağ taraf biraz açıldı.Zeytinler çöpe gitmişti,limonlardan iriceleri 250 litreye ayırdım.Melekler olmayınca lepistesler şu anda yavrularıyla beraber mutlu mesut geçiniyorlar.Artık yavru akvaryumuna ayırmıyorum yavruları.Tamer Abi'nin gönderdiği su mercimekleri rahat rahat üremelerine devam ediyorlar...

Unuttum sanma,subulatalar ne oldu Volkan Abi,bir de pH metreden haber varmı?Sömürüyorum gibi geldi bana ama hayırlısı :F

13. radenko

radenko

Su mercimeği çok çabuk yayılıyor ve ışık problemi yaratıyor. İyi tarafından bakarsan yavrular için iyi bir sığınak oluşturması. Çakıl kullanmışsın ben pek randıman alamadım düşen yemler arasına kaçıyor ve balıkların bulması zorlaşıyor. Birde ışık ilk açıldığında yavrular aralarına sıkışıyor. Akvaryum gayet hoş duruyor. Kayanın önüne adı aklıma gelmedi ama kısa saz ekersen çok daha iyi bir görünüm elde edersin gibime geliyor. Tebrikler...

Sayfayı Paylaş