1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Periophthalmus argentilineatus (Çamur Zıpzıpı)

Başlığı 'Acı Su Balıkları Bilgi Forumu' kategorisinde cihat35 tarafından 2 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. cihat35

cihat35

Latince adı : Periophthalmus argentilineatus (Çamur Zıpzıpı)
    Habitat ve anavatanı : Batı ve Doğu Afrika, Japonya, Çin, Avuturalya, Hindistan, Madagaskar
    Beslenme biçimi : Hem etcil hem otcul
    Davranış biçimi : Orta derecede agresif
    Yüzme seviyesi : Dip
    Cinsiyet ayrımı : Belirgin bir fark yoktur
    Üreme : Oyuklara yumurta dökerler. Çamur zıpzıpı su yüzeyine çıkıp hava kabarcığını alıp oyuğa indirip oyukta serbest bırakarak yumurtaları havalandırır. Yavrular 5 gün içinde çıkar ve yaklaşık 50 gün içinde hem karada hem sudaki amfibi yaşama adapte olur
    En fazla büyüdüğü boy : 15 Cm.
    En az akvaryum hacmi : Uygun tank uzun ve yüksek olmalı ve suyun derinliği 10-15 cm olmalıdır. Balık başına 20-30 cm boyda bir bölge ayrılması gerekir
    Sıcaklık toleransı: 26 - 32°C
    Sertlik toleransı: Sert sular
    pH: 7 - 8.5
    Su değerleri : 1,005 ile 1,015 arası bir tuzluluk oranı gerekmektedir.
    Genel yorum: Akvaryumda düz taşlar, yumuşak taban ve mangrove kökleri kullanılmalı ve yarı kuru bir ortam hazırlanmalı. Su üzerinde bulunduğu ortam nemli olmalıdır. Güçlü ön yüzgeçleri sayesinde karaya çıkıp özellikle ürktüğünde uzun mesafe atlayabilirler. Tankın üzerinde balıkların kaçışını engelleyebilecek biçimde, sıkı kapatılabilen bir kapak olmalıdır

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Paylaşım için teşekkür ederiz, benim çok beğendiğim bir balık türü. Hatta biraz daha ileri gitmiş, deniz akvaryumu ile ilgilenmeseydim besleyeceğim türlerin başında geleceğinide belirtmiştim.

Gerçekten çok hoş ve çarpıcı bir tür.
    Ellerinize sağlık.

3. ciklet1

ciklet1

Biraz çirkin bişeye benziyor bu :D

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Archer fish

Yine çok beğendiğim bir acı su balığı. Gerçekten avlanma beslenme şekli çarpıcı. Akvaryumda acaba sudan ok yaparak avlanma alışkanlığını sürdürür mü?

Merak etmedim desem yalan olur? Onca forumda hiç besleyen görmedim. Buda yine hayret ettiğim diğer bir konu. Kimin bir bildiği var inanın anlamış değilim.

Saygılar...

5. legend

legend

Temel daha önce bu balıkla ilgili kısa bir deneyimim oldu aynen suyu ok yaparak avlanıyor ama genelde canlı yemlerle beslenen bir balık olduğu için biraz zor bir balık onun için bu türle olan dostluğum kısa sürdü.

6. cihat35

cihat35

Temel bey benim burdaki akvaryumcumda bu balık mevcut. Balığı satış amaçlı değil kendi zevki için besliyor ve burada avlanışına şahit oldum. Gerçekten mükkemmel bir yetenek.

7. Desert Falcon

Desert Falcon

Çamur zıpzıpını nerde bulacağız Temel abi :)

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cihat Bey, zaman zaman akvaryumcu arkadaşlarda olduğunu duymuştum. Fakat görmek nasip olmadı.

Şahin, bu balığı bulmak kolay değil Ülkemizde. Araştırmak gerek galiba.

9. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Enterasan bir balıkmış.
    Bilgiler için eyvallah.

Sayfayı Paylaş