1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Petitella

Başlığı 'Afrika ve Asya Balıkları Forum' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Brezilya kökenli bir balıktır. Uygun su sıcaklığı 21-27 derecedir. Etçil bir türdür. Birçok tetra türü, Melek, Discus, Hayalet gibi türlerle sorunsuz yaşarlar. Akvaryum ortamında üretilememiştir. Üremesi çok zordur. pH değerinin düşük olması istenir. 5.0 ile 7.0 arası tavsiye edilen pH değeridir.
    Saldırgan olmaması, çok hareketli olmaması, ısı ve su değerlerinin Discus'un aradığı su değerlerine yakın olduğu için iki tür sorunsuz yaşar.
    Tanka adapte olması biraz zaman alabilir. Su değerlerinden çabuk etkilenir. Diğer narin tetra türleri gibi bu balığında suyu dinlendirilip kullanılmalıdır. Hassas balıklar oldukları için bir su değişiminde çekilen su miktarı %25'i geçmemelidir.2 balık için 35 litre önerilir.

Dişi balıklar erkeklere oranla daha iridir.

www.akvaryumportali.com
    Site adı belirtilerek kullanılabilir.

2. taygun

taygun Guest

Ynt: Petitella

Murat Bey,

Merhaba. Müsadenizle ben de bildiklerimi ilave edeyim.

300 litrelik tankımda Gökkuşağı (Rainbow)larla birlikte yaşıyorlar. Diğer isimler Rummy Nose Tetra'dır. Kırmızı Burun olarak da tanınırlar.

Sürü balıklarıdır. Biribirlerinden ayrılmazlar. Yemleme sırasında yem kapmak için sürüden ayrılan balık yemi kapar kapmaz hemen sürüsüne katılır.

Akvaryumları üçe bölersek, Kırmızı Burunlar en alttaki 1/3'lük kısımda yaşarlar. Mütemediyen akvaryumun bir ucundan diğer ucuna yüzerler. Durup dinlenmke bilmezler. İzlemek çok keyiflidir.

Dipten yem almazlar. Genelde yukarıdan gelenlerle beslenirler. New Life Spectrum'un small fish yemlerini yiyebilirler. Pul yemlere de heveslidirler. Bitsleri yiyemezler. Bendeki JBL bits'ler oldukça ufak olmasına karşın yiyemediklerini gördüm. Tetra Bitsler daha iri olduğu için onları kesinlikle yutamazlar. Küçük taneleri kurtları da iştahla yemektedirler.

Burunlarındaki kırmızı renklerin parlaklığı sağlıklarının aynasıdır. Renk ne kadar kırmızı ise işler yolundadır. Soluklaşmalar ise size mutlaka birşeyler anlatıyordur.

Saygılar

3. taygun

taygun Guest

İşte size kendi tankımdan birkaç rummy Nose fofoğrafı. Bu fotoğraflar 10 cm mesafeden çekildi. Toplam seki zbalığım var ve neredeyse tamamını aynı ayda fotoğraflayabildim.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Saygılar

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Ben discus beslerken bakmıştım.Çok hareketli balıklar ancak bir o kadarda narinler.Sudaki ufak bi değişime karşı çok hassaslar.

Sayfayı Paylaş