1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Piranhalar (Nattereri)

Başlığı 'Piranha Balıkları Forum' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 14 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Nattereri'ler Güney Amerika- Amazon Nehri'nde yaşayan balıklardır.
    Yerel halkın sofralarında bulunan türlerdendir.
    Sert mizaçlı balıklardır. Kendi türleri ile bakılması tavsiye edilir.
    Etçil balıklardır. Hareketli balıklardır.
    Büyük boyutlara ulaşan, hareketli ve agresif balık oldukları için büyük boyutlu akvaryum gerektirirler. Tek balık için 45 litre önerilen hacimdir. Ama bu demek değildir ki bir balık tek olarak 45 litre akvaryumda bakılabilir.
    Su sıcaklığı 22-28 derece uygundur.
    pH: 6.00-7.20 uygundur.
    Yumuşak ve orta sertlikte sularda yaşarlar.
    Su şartlarına karşı tölereleri yüksektir. Sert sulara uyum gösteremezler.
    Cinsiyet: Belirgin farkları yoktur. Eşlerini belirleyen balıklar gri den laciverte çalan bir renk alırlar. Karma akvaryumlarda üreyemezler. Su hafif bulanıklaştırılmalıdır. Ve üreme akvaryumunun su sertliği yumuşak olmalıdır.Su sıcaklığı 26-28 derece olmalıdır. Yavrular kesinlikle canlı yemlerle beslenmelidir.
    www.akvaryumportali.com
    3 yıllık Nattereri tecrübem var. Size kısaca izlenimlerimi anlatayım.
    Ben Nattereri'ye ilk olarak 290 litrelik eski akvaryumuma 20 tane yavru piranha alarak başladım. Başlarda herşey yolundaydı. Biraz büyümeye başladıkları zaman sürü içinde baskınlık mücadeleleri başladı. Balıklar gittikçe büyüyorlar. Kavgalar artıyor verdiğim yemler yetmiyor. 2 günde bir su değiştirmezsem su bulanıklaşıyor daha neler neler. Daha sonra bu akvaryumun yetmeyeceğini anlayarak 450 litrelik bir akvaryuma geçtik. Çok daha rahat bir akvaryum oldu. Balıklar içinde benim içinde. Su daha az bulanıyor balıklar daha rahat hareket edebiliyorlardı. Balıklarımı 25 derecede bakıyordum. Hergün 4 kez yemleme. 3'ü canlı yem 1'i granür yem. Balıklarımı aç bıraktığımda bazen birbirlerini bazen filtrenin fişini tırtıklıyorlardı :D Aslında 3 sene piranhaların bütün özelliklerini anlamaya yetmedi. Hiç hastalıkla karşılaşmadım. Balıklarımı hiç bir zaman canlı balıkla beslemedim. Bazen evde hamsi olursa yetişkin bir hamsiyi dört parçaya bölüp akvaryuma atıyordum. Çok güzel afiyet ile yiyorlardı. Akvaryumunuzda bolca kütük olmasını öneriyorum.Hem balıkların saklanması hem doğal ortamlarında hissetmeleri için. Suyu çok kirleten balıklar en fazla 3 günde bir akvaryum bakımı yapmanız gerekli.

Burada hep kötü yönlerini anlattım ama bir bu kadar da güzel yönü var.
    Kesinlikle önerebileceğim ama tecrübe sahiplerine önereceğim bir balık.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Piranhalar (Nattereri)

Ellerine sağlık Murat. Güzel bir açılış başlığı olmuş. Beslenen bir çok türün kötü yanları var. Bunu bir balığa yıkmak haksızlık olur zaten. Ben şahsen piranayla yaşayan Lepistese şahitim.

3. legend

legend

Temel piranhayla lepistes beraber yaşıyor demişsin ama benim gözlemlerim piranhanın yanında hiçbir canlı yaşayamaz diyor. Bilmiyorum ama ya o piranha değil özünü unutmuş yada lepistes baya sert bir lepistes.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Melih abi, ben kısa bir süre belirttiğim gibi besledim. Otçul türünden. Birlikte yaşadığına ise, akvaryumcuda şahit oldum. Çok küçük sayılmayacak boydaki üç adet piranaların içinde Lepistesler vardı. Hatta bende şaşırmış sormuştum. Esnaf otçul bunlar demişti. Pek üzerine düştüğüm bir tür olmadığından konuyu çok iyi bilmiyorum ve üstelemedim.

5. legend

legend

Bu akvaryumcuların otçul tür diye sattıkları pacu denilen tür piranha değil aslında sadece piranhaya çok benziyor
    bazı fırsatçı akvaryumcularda milleti kandırmaktan çekinmiyor üzücü bir durum.

Sayfayı Paylaş