1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Plastik Dekor Veya Bitki Hakkında ???

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Sky2007 tarafından 11 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Arkadaşların Bazıları Plastik Belli Bir Isıdan Sonra Zehir Yaymaya Başlar Diye Yada Zararlı Olur Diye Okudum Gerçekten Ölemi ?

Ben Yuva Olarak Küçük Bi Saksı Almıştım Yanında Delik Açarak Koydum Akvaryuma İçine Giriyolar Bu Plastik Belli Bi Süre Sonra Zarar Verirmi ?

Saksı Yerine Kırık Testimi Koyuyum ?

Yada Plastik Bitkilerin Bi Zararı Olurmu? Yok Bende Ama

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Her plastik zararlı olmaz iyi kalitede olan akvaryum için üretilmiş süsler bitkiler vesairenin zararı olmasada doğallıktan uzak olduklarından pek kabul görmezler, ama düşük kaliteli plastikler suya bir müddet sonra salınım yapabilirler, örnek vermek gerekirse eski bir ısıtıcımın vantuzunu hava hortumuna kullanmıştım, yerinden çıkıp akvaryum tabanına düşmüş bulduğumda hamur olmuştu ve sudan çıkardığımda suya karışa karışa çıkardım şeker gibi erimişti plastik.

3. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Yani BenBu Saksıyı Çıkarıyım Deilmi

Yerine Kırık Bi Testi Koyuyum
    Testinin Dışınada Taşlar Yapıştırıyım Küçük Küçük

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Testiye bişey yapıştırmaya gerek yok :) gayet güzel duracaktır zaten plastik kullanmazsanız daha iyi olur ama sizin terchinizdir.

5. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Testinin Öle Durmasını İstemiyorum

Böle Duracağına

Böle Olsun Daha Şık Ve Güzel Olur Yani

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  6. dr_glicocalix

dr_glicocalix

İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Plastik saksılar değill de akvaryum için üretilen plastik bitkiler koyulabilir akvaryuma. Ben bi sorun yararttıklarını görmedim. Ayrıca hem görsel olarak güzel bir akvaryum için bitki eklemek şart gibi geliyor bana. Ancak canlı bitki koymak her zaman mümkün değil. Özellikle de otçul beslenen balıklar varsa akvaryumda canlı bitki olmuyor akvaryumda, yiyorlar bitkiyi.
    Dekor her ne olursa olsun (salınım yapmadığını var sayarak) balığın karakterine göre seçilmeli. Balığın yaşadığı ortama en yakın ortam hazırlanmalı. Bu şekilde balıklar daha sağlıklı büyüyecek ve daha çabuk alışacaklardır ortama. Bu nedenlede Mustafa Bey küpe taşlar yapıştırarak aslında doğru bir yaklaşımda bulunuyorsunuz. Hatta eğer mümkünse doğal kayalarla küçük mağaracıklar oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki linke bakarsanız size önek olabilir. (Kendi akvaryum dekorasyonumdur). Resimlerden birinde küp içinde bir balık var. Şu an balık duruyor da küpü çıkardım akvaryumdan ;)

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  7. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Akvaryumun Çok Güzel.

O Kayalardan Bulmam Zor Ama Bulursam Yaparım Öle

Balıklarım Sarı Prenses Kayalardan Hoşlanıyolar Bulursam Öle Bi Şey Yaparım Mutlaka

Akvaryumcuda Plastik Bitkiler Var kendi Akvaryumunun Hepsindede Var Onlardan Koyasım var Ama Salınım Yaparmı Die Düşündüm

8. dr_glicocalix

dr_glicocalix

İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Kaliteli oldukları sürece bir sorun çıkacağını sanmıyorum :)

9. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Testiler yumurtlama ve dinlenme alanı olarak kullanılabilir. Plastik bitkiler üretim akvaryumlarında ve karantina akvaryumlarında yine stres açısından gizlenme alanı olarak kullanılabilir.ana tanklarda göreceli olduğunu düşünüyorum.ancak beslenen türlerin ihtiyacına göre testi ve benzeri malzemeler ana tanklarda olabilir bence.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gökhan Beye katılıyorum, testiler veya küpler yumurtlama alanı olarak güzel işlev yapıyorlar. Bazen balıkların saklanma ihtiyaçlarınıda karşılıyor. Plastik bitki konusu benim için biraz görceli, ben katantina ve üretim akvaryumlarında daha çok kullanılması taraftarıyım. Canlı bitki yine Gökhan Beyin söylediği gibi her akvaryuma olmuyor ancak genelde bitki ile olmayan türlerin akvaryumları kayalık dekorlardan oluşuyor. Hobici zevk alıyorsa zaten söylenecekte fazla şey kalmıyor. ;)

Sayfayı Paylaş