1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

plati

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde görkem cenk tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. görkem cenk

görkem cenk

Merhaba arkadaşlar, benim 100 lt akvaryumumda 4d 1e plati ve 1e 2d kılıçkuyruk var. Durmadan birbirlerine vuruyorlar.Acaba yaralanıp ölürler mi? cevaplarınızı bekliyorum!!!

2. taygun

taygun Guest

Ynt: plati

Görkem merhaba,

Sorun aynı cinsler arasında mı yoksa farklı cinsler arasında mı?

Benim tecrübelerime göre bir sorun olmaması lazım. Bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek.

Saygılar

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Farklı açıdan yaklaşmak istiyorum, akvaryumun hacmine göre balık sayısı canlı doğuranlara göre çok az. Böyle akvaryumlarda bu sorunlar yine görülür.

4. taygun

taygun Guest

Temel Hocam,

Görkem henüz cevap vermedi ama, dur tahmin edeyim. Sorun yaratan erkek kılıç kuyruk. Dişi sayısı mı az acaba?

Saygılar

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Eğer balıklar tanka yeni konduysa Platiler de ciddi hırçınlık yapabilirler...

6. tusan

tusan

Bende de kılıç ve plati var.Fakat Kılıçlar daha sonradan eklendi platiler korktu sanırım saklanıyolar dişileri

7. görkem cenk

görkem cenk

Geç yazdığım için özür dilerim. Akvaryumumdaki her balık birbiriyle kavga ediyorlar.Kılıç kuyruklar alınmadan öncede kavga vardı.Kılıç kuyrukları yeni aldım daha bu cuma günü.Zaten önceden platiler birbirlerini gördükleri yerde kovalıyorlar.Nedeni nedir acaba ne yapmalıyım?Akvaryum 100 lt.

Teşekkürler.

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Çiftleşmek için olmasın?

9. DuncaN

DuncaN

Bitkilendir akvaryumu ;)

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Balıklarda kimi zaman eski balıklar yenilere karşı saldırgan olabiliyor.Birde aynı cinsler arasında baskın gelme güdüsüyle bu tip davranışlar görülebiliyor.Ama gel gelelim boyu 1 cm bile olmayan ay moli yavrum koca koi kılıçlarıma akvaryumu dar ediyor.Gençliğine veriyorum bende :)

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Bak bak bak... Benim Koi Kılıç da Koca Meleğe akvaryumu dar etmişti... Demek Platiler daha asabiymiş...

Sayfayı Paylaş