1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pod saldırısı

Başlığı 'Mantis-Pod Karidesler Genel Forumu' kategorisinde vedat tarafından 26 Mart 2017 başlatılmıştır.

1. vedat

vedat

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    vedat
    Akvaryum da aşırı pod oluşumu var ve bunlar bu gün stomatella yı güzelce yediler diğer stomatelları da yerlermi bir de conch larımdan biride öldü bunlar yemiş olabilir mi? Yapabileceğim bişe yok ama en azından böyle bir potensiyeli olup olmadıklarını öğrenemek istedim.
    _20170326_184857.JPG

ANIL/ÇANAKKALE bunu beğendi.
  2. ANIL/ÇANAKKALE

ANIL/ÇANAKKALE

Yer:
    Çanakkale/Manisa
    İsim:
    ANIL/ÇANAKKALE
    sixline wrasse,mandarin tarzı balıklar iyi bir pod avcısı,podlarla biyolojik olarak savaşabiliriz. Sorunuza gelecek yanıtları ise bende merak ediyorum..

3. Collector

Collector

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Yağız
    Benimde başıma geldi genellikle yeni kurulan tanklarda oluyor yada tankın su değerleri bozulursa yosunlanma yapıyor buda uremeleri için elverişli ortam sağlıyor.Bendekilerde okadar fazla çoğalmışlardıki zoları yiyyorlardı.

4. Tarık KÜÇÜK

Tarık KÜÇÜK

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Bende tanktaki çoğalan podlar 3 kaya zoayı yiyince mandarin aldım hiç sorunsuz aylardır yaşıyor. Hem pod popülasyonunu da dengede tutuyor.

5. vedat

vedat

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    vedat
    Acıkcası tank yeni daha 3 aylık su değerlerim de iyi ama bu pod ların bu kadar kısa sürede bu kadar artmasını anlayamadım. Mandarin alamak istiyordum ama daha vakit var diye düşünmüştüm bu durumda bir tane alıp biraz gözlemleye karar verdim.

6. Collector

Collector

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Yağız
    tahmin etmiştim zaten söylediğim gibi tank ya yenidir yada sakal yosunu yapmıştır diye düşünmüştüm doğru çıktı.Aslında teoride tank oturdukça podlar çoğalır ama pratikte öyle olmuyor oturmuş tanklarda balık popülasyonu mercan popilasyonu değerler hep sabit kalıyor verilen yemlerim tamamını balıklar tüketiyor hiç dibe çökmüyor yemler buda pod sayısını dengede tutuyor ama yeni tankta böyle olmadığından genellikle pod popülasyonunda patlama oluyor.

7. vedat

vedat

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    vedat
    Aslında yem bilerek fazla atıyorum kayalarda ve dipdeki podlara besin olsun diye :) ama sanrım biraz fazla beslemişim şu an sadece iki kücük playaco var. Sponsorlara sordum haftaya mandarin geleckmiş.

Sayfayı Paylaş