1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Portal Protein Skimmer Yapımı 3

Başlığı 'Kendin Yap-Kendiniz DIY Yapabilirsiniz' kategorisinde lcturkey tarafından 11 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba bugün izin günümde ps'nin gövdesini hazırlamaya çalıştım işte size fotoğraflar ile ps gövdesi çalışmam

İlk olarak 30 cm boyunda 15 cm genişliğinde pimaj boruyu keserek başladım işe.

gövde kesildikten sonra üstüne uygun pleksiden resimde gorulen parçaları kestim.Parçaların birine huniyi kesip yerleştirdim.

Kesilen parçalara plastik vida delikleri açtım ve parçanın birini gövde üzerine sıçak silikon yardımı ile monte ettim.

Üst bağlantı parçalarının birine monte edilen huniyi yükseliş borusunu bağlamak için resimdeki gibi kestim.

şimdi sıra geldi atık kabına.Atık kabı için evde bulunan bozuk mutfak robotunun üst karıştırıcı kısmını kullandım :) Resimdeki gibi keserek içine atık kabının yükseliş borusunu monte ettim.

Atık kabının alttan görünüşü.Gövde yükseliş borusuna oturan kısım.

Gövdenin tamamlanmış hali.

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Levent hocam kim tutar seni. :helalolsun: :helalolsun: :helalolsun:

Hocam pimaşın içinde ikinci bir boru daha olmalıydı resimde göremedim. :bilmem: Ve pleksinin dört bir tarafındaki mum gibi şeyleride anlayamadım. Nedir onlar? huh:

3. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    iç boru sistemi henüz yapılmadı o mum gibi olan şeyler plastik vida üst bölmeyi sökebilmek için ps gövdesinin her yerini sökülebilir yapıyorum bu sayede değişiklik yapmak çok daha kolay olacak

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Levent, zekice gövdeye oturtulmuş bir atık kabı olmuş. Gövde de daha işin var sanırım, benim önerim çizdiğim modeldir. Gayet verimli çalışması yanında akvaryuma kabarcık yollamayacaktır.

E ee tabi bu ps'yi çalıştıracak bir motor lazım, o da portal farkıyla bulunmuş motor olacak.

[izlesene=432,344]964684[/izlesene] ;)

Uçuracağız o ps'yi sen merak etme. :)

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi motor giriş ve su çıkış borularını kaçlık yapayım sence ? Vana sisteminide DIY olarak yapmayı planlıyorum :) Edirnede vana bulamadım :(

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent, motor girişini borudan yapmayacaksın... :bilmem: Motor giriş borusu Portal ps 2 yapımındakinden olacak incelersin. Motorun ağız kısmı çevirerek direk takılacak şekilde. ;)

Su çıkışı ise 50.lik pimaştan yeterli olur. Vana kolay. Çizim 6545, şekil 1.

7. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    bende aynı şekilde düşünmüştüm temel abi :)

8. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi akvaryumdaki hazırlıkları bitirdim şimdi sıra geldi PS'nin motoruna revizyon yapmaya.Resimlerinden tam olarak anlayamadım ama motorun pervane kısmı tamamen çıkacak mı ? Olcay hocamın kestiği pleksiler pervane kısmı kesildikten sonra tam uyacak gibi.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent, hata yapmanı istemem, pervane kısmı yedek parçası pahalı. Pervane kesilmesi derken inceleyelim o kısmı beraber. Tabi videoda anlaman zor ancak, anlatmaya çalışayım. Çünkü video bir önceki denemeye ait.

İzlesene.com : Video - sonunda başardım

Pervaneyi mıknatısla önüne aldığında pervanesinin iki kanattan olduğunu göreceksin. Kanatların altında yuvarlak bir plastik devam ediyor. Pervane kanatları ise ortada yuvarlak çıkıntıyada bağlı. Kısaca sadece ve sadece kanatlar kesilecek ve kalacak olan yuvarlak kısım elindeki halka içine girip pervanenin altında kalan yuvarlak plastiğe kadar oturacak ve yapıştırılacak. Yuvarlak kısmı düzeltirken elindeki halka sıkıca girecek ve tabana tam oturacak şekilde yavaş yavaş kontrol ederek yaparsan iyi olur. Umarım anlamışsındır. Fotoğrafları bulamadım ama zor değil, videodan da bir yere kadar. Ancak sanırım konuyu anlatmışımdır. Kafana takılanları sormanı ve acele etmeden yapmanı rica ederim. Sonra su emişe geçelim. Görsel olarak bu aşamaları bizimle buradan paylaşmanı rica ederim. Tabi... gizli:

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Levent hocam; temel hocamında dediği gibi sadece kanatları kes. Ortadaki yuvarlak kısıma pleksi geçecek. ;)

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent hayırdır, sesin bir anda durdu. Motora halkayı ve enkamatı takmışsındır güzelce inşallah ? Korktuğum başımıza gelmesin aman dikkat. Kafana takılanları sor mutlaka. ;)

12. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar bugün PS'mi bitirdim ve çalıştırdım.Harika çalışıyor şuanda.Fotoğraf makinem olmadığından malesef fotoğraf ekleyemiyorum şuanda.En kısa zamanda eklemeye çalışacağım.

Olcay hocam motorlar için kesitiğin pleksiler harika oldu eline sağlık.

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Merak etmiyor değilim ps performansını Levent. :) Fotoğrafları merakla bekleyeceğim. Tabi videoda izleriz sanırım. Sevindim güzel toplamasına güle güle kullan ps'ni. ;)

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Rica ederim levent hocam. İşe yaradığına sevindim.

Elimizden gelen birşey olursa herzaman yardıma hazırız hocam. Söylemen yeterli.

15. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar ps'nin toplamasını kaç gündür size gösteremedim bugün sizleri daha fazla merakta bırakmamak için arkadaşın makinesini alıp birkaç fotoğraf çektim işte Portal PS 3 :)

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aşağıdaki görüntüdeki ps toplaması içinde hiçbir canlı yükü bulunmayan akvaryumdan. :helalolsun:
    Kullanılan doğal su işte hazır olma evresine bu şekilde geçer. Portal ps 3 diğerleri gibi gururumuz olmuş bile. em34: Su seviyesi düşük biraz baya katı toplamış, biraz yükseltilirse çok daha güzel toplayacaktır. Gerçi bu şekilde de olur ama atık kabına daha çabuk toplanma yapar. Harikasın Levent müthiş bir performansı var. çak:gif

Soru : Motorun fişini çekip taktığında kaldığı yerden devam ediyor mu toplamaya, yani motor anlamında soruyorum ?

super:gif super:gif super:gif

17. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Levent, konuyu takip ediyorum. İzlediğin yollar işimize yarayacak bir gün. Tebrikler.

18. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi fişi çekip taktığımda ilk etapta motor çalışmıyor fişi tekrar çekip takıyorum ondan sonra çalışmaya başlıyor.Sende boyle bir problem var mı ?

Şuanda PS'yi sumptan çıkardım 1-2 değişiklik yapmayı planlıyorum üzerinde.Orta borunun deliklerini biraz ufak yaptım galiba biraz ses yapıyor PS ama ses motordan değil sanki PS gövdesi içinden geliyor.

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Portal ps yap1m1 3

Ati motoru olan psk 2500 ayni soruna sahip. Bizim yaptigimiz motorlarda o kadar olmasa da ayni sorun var. Evet sana da bende ayni sorun oldugundan sordum. Yapilan pleksi halka ve enkamat katlari fazla oldugundan ilk harekette zorlaniyor.Bu gucun dusmesine sebebin su emis kismini daraltmamizda tetikliyor olabilir. Son yaptigim motoru bu iki unsuru goz onune alarak yaptim sorun ortadan kalkti. Ama sen hic elleme bence ev ortaminda bu sorun degil ama yokken calismamasi motora zarar verebilir.

Cep mesaj imla klavyeden

20. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Levent hocam sana söylecek söz bulamıyorum. Tek kelimeyle; :helalolsun:

Hocam ps nin çalışır haldeki videosunuda çeker eklersin İnşallah. ;)

Sayfayı Paylaş