1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pratik Ozan'a tür için yardım

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde sconat tarafından 5 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Aşağıdaki Amerikan türünün tam adı nedir ve neden bizim esnafta görmedim ve yine nerden bulurum ?

super:gif super:gif super:gif

Yorum ve destek için şimdiden teşekkür. aliye:gif

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Flower Horn, sanırım Platinum gold türü fotoğraftaki. Latince adları yok Ozan. Satılıyor piyasada ancak fotoğraftaki kırmızı kolay bulunur mu bilmem.

3. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Balık Zhen Zou Red Dragon Flower Horn ... Zhen Zou modeli 2 ye ayrılıyor renk yoğunluğuna göre Red Dragon yada Blue Dragon diye . Başka bir forumda 40 cm'liğini gördüm satılık olarak . Bundan bile güzeldi ama fiyatı 750 liraydı satıldımı acaba :heyo:

4. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Teşekkürler Cenk Bey. aliye:gif Fiyatı 750 lira mı dediniz ? aha:gif Bune doğal gölüyle beraber mi satılıyor?Çok hoşuma gitti ama bu parayı veremem üstelik tek de eklenmez bu. dön:gif

5. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Ecet 750 liraydı . Flower Horn'lar çeşitli amerikanların kırılmasıyla oluşan bir tür , doğada yok ... Ayrıca aşırı agresif eşlerini bile öldürüyo bazıları . Uzak doğuda arowana gibi buda çok meşhur . Bazı örnekleri binlerce dolara satılabiliyor ...

6. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Teşekkürler destek için,hevesim şimdilik bu tür için kursağımda kaldı sanırım. :(

7. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Kursağınızda kalmasın ... Piyasada Flower Horn'ları 5-10 liraya buabilirsiniz ama çok nadiren resimdeki kadar güzel olurlar .

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Red dragon bunu bulmak çok zor Çorumda ßlue dragon var 15-20 cm boyutlarında 5 adet getirmişti tanesine 80 lira istiyor büyüğüne 85 diyor. Bunlar çok agresifmiş.

9. By_KadircaN

By_KadircaN

İsim:
    Kadircan Kurt
    Pratik Ozan'a tür için yardım

Resimdeki balık Cenk'in belirttiği gibi Zhen Zou Red Dragon...Balıkçılar bu balığı sert olduğundan dolayı fazla getirtmiyorlar çok agresif bir balıktır bende şuan bunların yavrularından var 3 tane 1 tanede Papağanla kırması var ama yakında aynı resimdeki gibi bir Flower Horn getirtmeyi düşünüyorum ilk önce şu büyük akvaryumu kuruyım içine böyle bir flower horn alıcam yanına ya bir eş yada güzel kafalı midas düşünüyorum ama midasla arasında sorun çıkma ihtimali yüksek o yüzden kararsızım fakat daha zamanım olduğundan karar vermedim daha acelede etmiycem :) Eğer bu balığı gerçekten istiyorsanız İstanbul'daki büyük PetShoplarda olduğunu düşünüyorum yoksa bile tanıdık bir balıkçı arkadaşınız varsa ona getirtire biliyorsunuz ben adıklarımın hepsini özel getirttim mesela...
    Yavruların fiyatları pahalı olmuyor parayı dert ediyorsanız 10-15 TL arasında yavru bulabilirsiniz fakat resimdeki gibi bir balık için 500 TL civarını gözden çıkartmanız gerekiyor... :)

Sayfayı Paylaş