1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Problem mi? Başarı mı...?

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde Kinglepistes tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Kinglepistes

Kinglepistes

İsim:
    Uğur ZAN
    Arkadaşlar merhaba,

23 Nisan günü kurduğum akvaryumum:
    25 Nisan'da bitkiler dikildi. Su filtreden geçirilmiş çeşme suyu (2 gün dinlenmiş oldu), gübre yok , balık pisliği yem artığı "0" yani bitkilerin beslenebileceği şey yok... Tek artı kullandığım aydınlatma 35cm boyunda 3 sıra 8000-9500K beyaz, 1 sıra 610-630nm kırmızı ve 1 sıra 465-475nm mavi esnek şerit led (toplam 105 adet smd led). Akvaryum boyutu 50*30*25 cm.
    İşte asıl olay: Cryptocoryne wendtii ve Cryptocoryne x willisii önce erimeleri gerekirken (20 yıllık tecrübeme dayanarak) 1. günün sonunda bitkiler yapraklarını ışığa doğru çevirdi, 2. günün sonunda dallar ve yaprakların üzerindeki damarlar kırmızı renk almaya başladı ve 3. gün yeni çıkmaya başlayan yaprakların tamamı açılmaya başladı ve 5. günün sonu fotoğraflar aşağıda...

Aslı sorum şu bu bir başarı mı? bitkilerin daha gelişimini tamamlamayan yapraklarını açması problem mi?

akvaryum

bitkiler

aydınlatma

2. stablizer

stablizer

Maşşallah.Farkındaysan çift ş ile yazdım abi.Gelip görmek nasip olmadı ama Portal sayesinde gördüm akvaryumunu.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Uğur Bey,

Bitkileri tam seçememekle birlikte sanki bir kısmı özellikle aşağıdaki resimde kırmızı daire içine aldıklarım

bana Echinodorus cinsine ait bir bitkinin yaprakları gibi geldi...

Tahminen Echinodorus humulus ya da E. barthii olabilir...

E. humulus

E. barthii

Eğer bitkiniz Echinodorus ise ışığa doğru yönelim göstermeleri gayet doğal...

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Uğur hocam bitkilerin beslenebileceği hiç birşey yok demişsiniz ama unutmayalımki suyumuz saf değil içinde mineraller var nitrat acaba suda 0 mıydı ?, bir bitki zaten bir günde erimez onlarında besin depolama özelliği var ayrıca şuda bir gerçekki Cryptocoryne wendtii yi bir bardak suya koysanız yaprak açar :) sağlam bitkidir, bitkiler iyi gelişiyorsa bu bir başarıdır tabiiki fakat 1 haftada hiç birşey belli olmaz bence

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Vay vay vay bütün teknik ağır ağır portal'da toplanıyoruz galiba :) Uğur hocam bitkiler yaprak veriyor ise korkmana hiç gerek yok.. Sıvı gübre falan kullanırsan takviye etmiş olursun.. Çünkü yeni çıkmış yapraklarda tankı sömürmeye başlayacak ve bitkilerin beslenmesi için gerekli materyaller tükenmeye başlayacak.. Resimler net açılmadığı için bende yorum yapamıyorum genel olarak bu kadar söyleyebilirim.. Akvaryumunla keyifli saatler geçirmeni dilerim.. :)

6. Kinglepistes

Kinglepistes

İsim:
    Uğur ZAN
    Arkadaşlar,
    Bitkileri Cryptocoryne wendtii ve Cryptocoryne x willisii olarak Maltepe'den aldım (herhalde tropica çakma mal satmıyordur) ve internette fotoğrafları inceledim aynıları...Bunlar da barkod taramaları:

Bu gün de ince ince yeni filizler görünmeye başladı...Bakalım sonra ne olur...
    Su karbon+reçine+karbon membranlı filtre çıkışı ,mineral nitrat kalmışmıdır bilmem.

Volkan bu arada Serdar'a feci ödevler veriyorum foruma daha sıkı gireceğinden emin olabilirsin!
    Serdar hafta sonu sınav var dersine iyi çalış...Hatta al sana ortalık yerde bir soru:
    Babamın gözleri yeşildi annemin ise kahverengi benim gözlerim de kahverengi fakat çok yorgun ve uykusuz olduğumda yeşile dönüyor neden?

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    :D :D Serdar kolay gelsin şimdiden.. Bu arada Uğur abi senin bitkiler Abdullah'în gösterdiği bitkilerede aşırı benziyor.Yüklediğin resimler ufak olduğu için belli olmuyor ama Maltepepet bazı bitkileri tropica'dan ithal ettiğinden onlarda da yanlış olmayacağına şüphem olmadığından için rahat olsun.İlla ki bazı farklılıklar vardır.. Bu arada tankında ki bitkilerin nitrata ihtiyacı var heralde biliyorsundur. ;)

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cryptocoryne x willisii " Mi Oya" olabilir belki... Bir resminde 5 paralel kalın damar görmüştüm... Ama yine de Echinodorus'a çok benziyor...

Volkan haklı... Akvaryuma biraz "pislik" lazım... :D

9. Kinglepistes

Kinglepistes

İsim:
    Uğur ZAN
    Serdar soruyu anlamış ve özelden cevabını göndermiş teşekkür ederim. Benim asıl kastım dış ortam etkileri , stress ve düzensiz beslenmenin sonucu fenotipe etkilerdi...

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Maalesef değil... Yorulduğunda ya da çok uykusuz kaldığında saç renginde değişiyor mu? Değişmiyor...

Cevap çok basit Uğur Hocam... Senin göz rengin aslında ela... Bahsettiğin durumlarda gözlerindeki halsizlikten dolayı ışığı kırış açısı değişiyor ve göz rengin yeşilmiş gibi görünüyor...

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Uğur Abi bence kurcalama bırak bitkilerin filizlensin. Bence bu bir başarı. Tebrik ederim. Canlıları ne zaman eklemeyi düşünüyorsun?

Saygılar...

12. Kinglepistes

Kinglepistes

İsim:
    Uğur ZAN
    Abdullah hocam bu yorgunluk sürecinin uzamasında ; Pigment üretiminin azalmasıyla kökten gelen saçların renginin de değişimi sizce mümkün değil mi? Kalın siyah saç telleri de zayıflayacak bu durumda kumrallaşma olabilecektir!

Hüseyin kardeş sağolasın ilk fotoğrafa dikkatli baktın mı? (Sakın kimse duymasın!!!)

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yorgunluk durumunda pigment üretiminin azalması arasında ilişki olduğuna dair herhangi bir bilimsel veriye sahip değilim... Ama öyle olsa idi Michael Jackson estetik olmak yerine dans ede ede kendini delicesine yorardı... ;)

14. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abi onlar bulanık çıkmış. :D Ben ne yapayım :D

Saygılar...

15. Kinglepistes

Kinglepistes

İsim:
    Uğur ZAN
    Abdullah hocam ,
    Yanlış anlaşılma olmasın ; Benimkiler varsayım , sizinkiler ise deneysel somut sonuçlar. Profesyonel bir kişiyle kesinlikle iddaalaşacak veya kafa tutacak değilim. Benim burada söylemek istediğim dış ortam etkileri , stress ve düzensiz beslenmenin fenotipe etkisi vardır ve takdir edersiniz ki tecrubeyle sabittir.
    Saygılar...

7. günde akvaryuma ista dip gübre ( http://www.tzong-yang.com.tw/en/proditem_detail.php?itemid=36 ) konuldu.Cryptocoryne wendtii ve Cryptocoryne x willisii orta plana taşındı ,ön plana marsilea hirsuta dikildi. Sıvı gübre ve karbondioksit vermeyi düşünmüyorum...Arka plan bitkisi için önerilerinizi bekliyorum...

Balık konusuna gelince iki yıl önce Columnaris yüzünden yüzlerce lepistes telef ettikten sonra daha dikkatli olmaya çalışıyorum. 200 litrede 15 yerine 40 litrede sadece 3 lepistes bakacağım, eski malzemelerden hiçbirini kullanmıyorum , tarih tekerrür etsin istemiyorum...
    Ödülü 20gr yem de olsa tarihte yerini almış güzelliklere özlemim hala devam ediyor:

http://www.akvaryum.com/Yarisma/resim.asp?islem=resimgoster&resim=783

[​IMG][​IMG][​IMG]

16. stablizer

stablizer

Arkadaşlar bu resimlerdeki balık hatırlarsınız .Canlı doğuranlar forumunda kuyruk kısılması ile alakalı tartışırken bu resimler sıkca geçmişti.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bu balıklar ribonmuymuş... O zamanki resimde alt yüzgecin bu şekilde olduğunu hiç hatırlamıyorum... Zaten kuyruk renk ve deseni için örnek olarak vermiştik... Yerli üretim bir hastalık taşıyıcısı lepistesten bahsederken...

Uğur Hocam,

Bahsettiğin etmenler göz rengini değiştirmez... Ancak daha öncede söylediğim gibi ışığın kırılma açıları değişebilir ve bu nedenle aslında koyu ela olan gözlerin yeşil gibi görünüyor olabilir...

Columnaris maalesef Türkiye'deki her su kaynağında bulunan bir etmendir... Yani Uğur Hocam istesen de istemesen de tankına Columnaris bulaşacaktır... Benim deneyimlerim su sıcaklığı aniden düşmedikçe ya da taban mazlemesine ciddi bir müdahale yapılmadıkça balıkların kolay kolay Columnarise yakalanmadığıdır... Bir başka gözlemim ise columnarisli balık olsa bile akvaryumda şartlar yerli yerinde ise diğer balıklara bulaşmadığıdır...

Bu arada dün Maltepe Pet'te idim... Ve Echinodorus amazonicus aldım... O sırada -senin bitkiden dolayı- Cryptocoryne'lere detaylıca baktım... Senin C. x willisii'ler ile oradaki C. x willisii etiketli bitkiler arasında ciddi farklılık vardı, yaprak şekli bağlamında... Nette de şu resmi buldum... Buna benziyor senin bitkiler... Ve yapraklarında adını verdiğim Echinodorus'lara has 5 paralel kalın damar görünümü var... Heralde sana bu C. x willisii varyetesini yollamışlar...

Cryptocoryne x. willisii "Oya"

Gördüğün gibi bu resimdeki bitki de dikelek... Demek ki senin bitkide bir sorun yok...

18. yılmaz sağ

yılmaz sağ

Kaynak gösterek burada paylaşırsanız sevinirim.

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Buradaki listeden fotoğrafları ile birlikte isimlere ulaşabilirsiniz.

20. yılmaz sağ

yılmaz sağ

Verdiğiniz linkteki cevap beni tatmin etmemiştir. Nedeninine gelince tropicanın kendi yetiştirdiği bir tür olan Cryptocoryne wendtii "Tropica" nında Cryptocoryne wendtii "Tropica" oya' diye bir varyetesine yer verilmiş, Tropicanın bile böyle bir bitkiden haberi olduğunu sanmıyorum. Takılma konusuna tekrar gelirsek, benim değil sizin takılmanız gereken bir konu aslında; Farz edelimki ben veya siz bitki akvaryumu kurmak isteyen deneyimsiz birisiniz, bitkiyi forumda görüp beğendiniz, sayfanın çıktısını alıp petshop'a gittiniz size böyle bir bitki yok dendi, sizde elinizdeki çıktıya güvenip var dediniz. Adam size olmadığını bir şekilde kanıtladı orada düşeceğiniz durumu bir düşünün. Örnek vermek gerekirse; zamanında bir petshopun internet sitesindeki tanıtım bölümüne SAE olarak red line torpedo barb'ın resmini eklediği için mağdur olan pek çok insan tanıyorum.

Sayfayı Paylaş