1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Procambarus Clarkii Sp. - Orange

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde taygun tarafından 18 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Herkese Merhaba,

Yaklaşık bir ay evvel aldığım turuncu kerevitimi takdim etmek isterim. Aldığımda çok daha canlı renklere sahip olan bu mega böcük ne yazık ki yolda biraz renk kaybına uğradı ve o renk bir daha da geri gelmedi. Neyse bu haliyle de çok güzel. Şimdiye kadar iki kere kabuk değiştirdi. Avatarımda gördüğünüz resimdeki değişen ikinci kabuk. Her kabuk değişiminde büyümeyi net bir şekilde görebiliyorsunuz ki bu gereçekten keyif verici. Hele kıskaçlarının büyümesini izlemek daha da heyecan verici.

Diğer balıklar ne yerse o da yiyor. Ama protein ağırlıklı beslediğimi söyleyebilirim.

Aşağıdaki videoda içine koyduğum akvaryumdaki ilk 10-15 dakikasını göreceksiniz ki tam evlere şenlik, tam komedi. Mavi köşede birkaç Amano ve Hayalet Karides ve kırmızı köşede de Kırmızı Kerevit var. Komik görüntülere yakışacak komik bir müzik. Patlamış mısırlarınız hazırsa buyrunuz. danso:

Procambarus Clarkii sp-Orange And Shrimps

Saygılar

2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Procambarus Clarkii sp-Orange

Bu güzel video için ellerine sağlık abi. Bu arada bende mavisini almayı düşünüyorum da, yavru balıklarla araları nasıl bunların. Menülerinde yoktur dimi.

3. taygun

taygun Guest

Teşekkürler Muhammed,

Mavisi de çok çok güzel, onu da gördüm. Ama düz mavi değil. Resmi aşağıda.

Soruna gelince. Benim akvaryumumda platyler var. Onlara dokunmuyor. Ama buna karşın 10 adet Hayalet karidesimi yedi. Diğer taraftan akvaryumda bulunan 3 adet amano karidese de ısrarla dokunmuyor. Kuhli de onunla birlikte yaşıyor.

Tercih senin

Saygılar

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Bu mavi süper ama benim bahsettiğim bu kadar göz alıcı değil. Cevap için teşekkür ederim.

5. taygun

taygun Guest

Rica ederim Muhammed.

İyi akşamlar.

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Tamer abi harika bir video koptum izlerken :F Abi ama söylemedi deme senin amano karidesi resmen kaşınıyor.. Hani orda ağır abi onlara bişey yapmıyo diye tepesinden inmiyor etmiyor ama kafasındayken az kalsın 2'ye ayırıcaktı onu yani :D Senin amano'ların bu kadar yaramaz olduğunu bilmiyordum valla.. Yanlız kerevitte karideslerle uğraşırken "ya ne işim var burda bunlarla " gibisinden sıkılmış gibi hareket ediyordu :F İzlenen durum bir yana kerevitin rengi gerçekten çok güzel.. Kendiside öyle.. Teşekkürler Tamer abi bu güzel anı yakalayıp bizlede paylaştığın için :cicek:

İzlemeyenler izlesin derim , böyle oyuncu karides zor görürsünüz..

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Bu Amanolarınki yasak aşk galiba... :D

Elemanlarda "İRİ SEVGİSİ" var... Kesin bunlar bir önceki hayatlarında Peygamber Devesi idi... :D

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ellerine sağlık Tamer abi, keyifli hoş bir başlık olmuş. Videoda Abdullah Hoca'nın dediği gibi yasak aşk var. Ama güzel canlı gerçekten, mavileride çok güzel. Video çok hoş abi hazırlayıp paylaştığın için birkez daha şükranlar.

Tabi bu arada müzik videonun önüne geçmiş sanki, cumhur başkanlığı senfonisi olsa daha iyiydi. :F :F
    Benim video müziklerimle uğraşırsan olacak olan budur işte. :D

Şaka bir yana müzik seçimi yine süper, dersimi aldım o konuda zaten. ;)

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Bu arada ellerine sağlık demeyi unutmuşum Tamer Hocam... Gecikmeli de olsa ellerine sağlık diyeyim...

Biliyorum suçum büyük... Ama izin verirsen kendi cezamı kendim vereyim... Kendimi tutup Kerevite atayım, ısırsın beni... Sen vermeye kalkarsan kesin Amanoların içine atarsın ki anlaşılan onların derdi ısırmak öteye birşey... :D

10. taygun

taygun Guest

Teşekkürler arkadaşlar. Sizlere biraz neşeli dakikalar yaşabildiysem ne mutlu bana.

Doğrusunu söylemek gerekirse korka korka akvaryuma salmıştım kereviti. Zannediyordumki ortalığı tozu dumana katacak ve yakaladığını yiyecek. Ne yazık ki tam tersi oldu ve kerevitimin karizması paramparça oldu. Dediğiniz gibi Amanolar çok haylaz çıktı. Kerevitin tepesinden inmediler. Yakıştırman çok iyi olmuş Volkan, ağır abi kerevit, abiliğini gösterdi ve böcükler cezalandırmadı. Hani parklarda bahçelerde görürüz ya, insanlar köpeklerini gezdirirler. Ufak bir kaniş bir kut köpeğine ya da bir dobermana havlar durur. Büyük köpek de vakur bir şekilde “derdin ne senin” der gibi bakar ya. Aynı bu durum.

Tabi daha sonra kerevit kanında gelen hislerine ( ne ifade ama) hakim olamayıp tam 10 tane hayaşet karidesimi yedi. Yediğini görmedim ama kerevitten sonra hepsi ortadan kayboldu. Tam bir hayalet oldular yani. haha:

Aynı akvaryumda bulunan diğer balıklar, kuhli, cüce vatoz, platy ve üç amano keyıpsız bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar.

Ha bir de kerevit Hindistan cevizine sarılı olan java moss’u bayağı hırpaladı.

Büyümesine gelince. Onun konu başlığı ve fotoğrafları ayrı. pala.gif

Saygılar

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Şu kısma kadar bir tanede ben alıyim diye düşünüyordum valla... Dün Lale Akvaryum Markete gitmiştim gözüm hep onlara ilişti.Gerçi mavi yoktu ama olsun bir tane diyip alacaktım iyi ki almamışım. :)

Sayfayı Paylaş