1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Protein Değeri Açısından Zengin ,EL yapımı Flower Horn Yemi

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde ZeRo-x7 tarafından 20 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeRo-x7

    ZeRo-x7

    Mesajlar:
    997
    Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    MaLzemeLer

    -Dana Yüreği

    -Kırnızı biber(acısız)

    -Kurutulmuş Karides(pet shoplar satar)

    -Sarımsak

    -Saklamak için Paket Streç

    -Toz Spurilinia (Tablet Yemi Ezip Karışıma Ekleyebilirsiniz,en çok Tropical Marasında %36 spurina içerir)

    -İsteğe göre Beniks C ampul(eczaneden temin edebilirsiniz)

    -Flagy Tablet (isteğegöre toz haline gelene kadar ezmek şartı...

    Alıntıdır arkadaşlar tarif , malzemeleri aldım yarın bende yapıcam:)
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  2. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.705
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Kurutulmuş Karides yerine taze karides daha ekonomik ve yararlı olmaz mı sadece bir fikir...:)
     
    Okurt bunu beğendi.
  3. ZeRo-x7

    ZeRo-x7

    Mesajlar:
    997
    Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Alparslan bilemiyorum bu şekilde hazırlanan yemlerde hep ben kurutulmuş karides gördüm taze karides nasıl olur açıkcası bilmiyorum yanlış bilgi vermeyelim üsdatlar sorunu cevaplıcakdır..
     
  4. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.705
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Dana yüreği oluyorsa karides de olur diye düşünüyorum taze tazedir...:)
     
  5. yekim

    yekim

    Mesajlar:
    897
    Yer:
    Samsun
    İyide bunlardan kafaya göremi koyuyoruz. Mesala kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuracakmıyız. Kısık ateşde pembeleşinceye kadar kavuracakmıyız? Malzemeler güzel, tarif olmamış :D
     
  6. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.705
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Abi sende yani olmazsa yapıp getirsin sana:koptum:bir azda sen hayel gücünü kullan hiç mi yumurta kırmadın...:koptum:
     
  7. ZeRo-x7

    ZeRo-x7

    Mesajlar:
    997
    Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Hazırlanışı:

    Dana yüreğinin zarı ve sinirleri ayıklanır. Kuşbaşı şeklinde ufak ufak doğranır. Sarımsağın zarları soyulup temizlenir. İnce doğranır. Kırmızı biberin sapı ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra 10 dakika haşlanır. Sonra kabuğu soyularak sadece eti bırakılır. Bu işlemler bittikden sonra hepsi bir kaba konur , ve toz spurilinia eklenir , kurutulmuş karides eklenir. Flagy tablet toz haline gelene kadar ezilerek eklenir, beniks c ampul kırılır boşaltılır. Sonra tama'mını miksere boşaltırız , tüm herşeyin parçalandığı ve tamamının birbirine karışarak kıyma gibi bir hal aldığına emin olunur.
    sonra bir folyo veya buzdolabı poşetine konur. Parmak kalınlığında olacak şekilde ince bir kata yayılır. Derin dondurucuya konarak dondurulur.
    donduktan sonra parmak kalınlığında ve a4 sayfa gibi yayılmış tabaka parçalara bölünür. Bölünen parçalar hava almayan bir kap/kutu gibi bir şeyin içerisine konularak buzlukta saklanır.

    Kullanımı:
    Balıklara verileceği zaman saklama kabından bir parça çıkarılarak alınır.
    ufak parçalar halinde kesilip verilir.
    gerisi buzlukta saklanmaya devam edilir.
    asla tamamı buzluktan çıkarılıp eritilip geri konulmaz. Sadece kullanılacak kadar bir parça alınır.


    Ömrü:
    Çözülmediği sürece derin dondurucuda aşağı yukarı 3 aydır.
    Eğer bir kere dondurucudan çıkarılıp tamamen çözülür ve geri konursa kısa zamanda bozulma riski doğar. Bu nedenle hemen kullanılmayacak kısım çözülmemelidir. Çözüldükten sonra en fazla bir iki gün içinde kullanılıp kalanı atılmalıdır.

    Yusuf bey umarım yardımcı olur bu şekilde yapabilirsiniz..
     
    yekim ve Alparslan bunu beğendi.
  8. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.705
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Güzel bir paylaşım ve menü tarifi ...:)
     
    ZeRo-x7 bunu beğendi.
  9. yekim

    yekim

    Mesajlar:
    897
    Yer:
    Samsun
    Çok yumurta kırdımda hepsi tavanın dışına...
     
    Alparslan bunu beğendi.
  10. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.705
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Abi kabahat sende değil yengede mutfağa sokmazsa olacağı bu...:)
     
  11. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.079
    İsim:
    Özdemir Kurtman

    Valla aynen koca balık, gümbürt tek lokmada yutar taze karidesi.

    Birde durup dururken hayvana flagyl tablet vermenin ne gereği var? onu pek anlamadım.
     
  12. ZeRo-x7

    ZeRo-x7

    Mesajlar:
    997
    Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Abi okadarını bende bilmiyorum zaten alıntı diye yazmıştım , yarıyor bir işe demekki araştıralım bakalım;)
     
  13. yekim

    yekim

    Mesajlar:
    897
    Yer:
    Samsun
    Burda yanlış anlaşılmayı da önleyeyim. Hazırlanışı ile değil asıl problem, malzemelerin miktar da çok önemli bence, özellikle flagy kullanıyorsunuz ki, her ilacın bir yarılanma ömrü ve toksititesi vardır. Fazla protein ağırlıklı bir yemde olabilir ki aşırı yağlanma ve renk kaybına neden olur, aşırı bitkisel beslenim de performans düşüklüğüne sebep olur.

    Demek ki, herşeyin azı karar çoğu zarar... Saygılar.

    Alpi bu arada yengen benden de becereksiz. Valideler sağolsun. Her akşam birinde.
     
    Alparslan ve Okurt bunu beğendi.
  14. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.705
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Abi hepsi şaka annem olmasa bende aç kalırım anla...temo25
     

Sayfayı Paylaş