1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ps yapımında kampanya

Başlığı 'Kendin Yap-Kendiniz DIY Yapabilirsiniz' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 30 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,

em34: Devam edelim ufkumuzu açmaya, belki bir vatandaş yapar ve faydalanır. Daha ne yapsın portal ne ? :hasta: :D

Ps çalışma prensibine bakıldığında verimli çalışmasının temeli üretilen kabarçık çapına bağlı olarak eğişiyor. Yine motorla çalışan ps'lerin oksijeni kaliteli çırpıcı kanatları sayesinde daha uygun kabarcık ütttiğini görüyoruz. Gövde içerisinden hava taşlı ps'ye nazaran motorlu ps'lerden daha fazla su devridaimi yapması daha verimli olmasını sağlıyor. Motorlu ps yapımlarını yine paylaşımlarımız içerisine alacağız, fakat daha ekonomik ve motorlu ps'lerin ürettiği verime yakın dıy ps yapımlarını üzerine fikir alış verişinde bulunmak faydalı olacaktır. Aşağıdaki çizim size fikir verecektir birlikte inceleyelim ve sonunda alınan verim ile kararımızı hep birlikte verelim.

Çizim incelendiğinde basit bir yapısı olduğunu görecekiniz. Su akvaryumdan direk ps içerisine spiral hortom ile yönlendireceğiz. Spiral Hortum bu projede önem kazanıyor, zira su aşağı inerken kenarlarına çarpması sonucu daha fazla oksijen ile doluyor ve ps içerisinde yeterli birikme daha rahat sağlanıyor. Kullanılan şişe basit bir plastik şişe. Önce çizimde kırmızı ile gösterilen kımından şişe kesiliyor. Bunun sebebi içerisine tesisatı döşeyebilmek. Daha sonra aynı yerinden yapıştırılacak.

[​IMG][​IMG]

Fotoğraflar üzerindeki yazılar aslında yapımI net olarak anlatıyor, buyrun yapımına. Aşağıda ise, sorunuzun cevabı var; :bilmem: EEE yaptın da ne topladı bu alet? Aşağıda.

Su tesisat borusundan su girişi ve çıkışı yapıyoruz. Vantuz takarak ps akvaryuma veya sumpa sabitlenir. Basit ama etkili bir atık toplama gerçekleşiyor. Tabi bu yapımın belli bir hacimdeki akvaryum için uygun olduğunu yine hatırlatmak isterim.

Bitmedi:

Bu fikrimizi geliştirme olanağımızda var. Mesela motor takabiliriz, bakalım nasıl olacak?

Bu yapımda yapmamız gereken belli, sadece fazla suyu dışarı atacak boruyu ps görevi görecek şişeye takıyoruz ve kesmemize gerek yok çünkü suyu motorla gövdeye yollayacağız. Yapıştırma formülü ile takabiliriz. Motoru kablo tutturucusu ile gövdeye sabitleyebiliriz. Yine gövdeye vantuz takarak ps akvaryum veya sumpa sabitlenebilir.

Bitmedi hızımı almışken devam.

Bu fikir ise daha basit, şişenin altını kesiyoruz ve tahta hava taşı kullanıyoruz. Atık kabı yok, atık şişeye bağlanan hortumdan direk taşınıyor belirleyeceğimiz bir kaba. Benzerini yaınlamıştık, farklı bir açılım olarak daha küçük nanolar için uygun.

Bitmedi:

:horon:

www.akvaryumportali.com ;)

Saygılarımla...

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Abi çok sorulan soruyu buraya da sorayım,biz bunu tatlı su için yapabilir miyiz?Yanıtını ben biliyorum ama başıma ilginç bir olay geldi,şu anda hala geliyor,benim javaların olduğu akvaryumun suyu köpürüyor :D

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem aslında tatlı su için diye ps satılıyor. Açıkcası komik buluyorum, verimli olacağını düşünmüyorum. Çünkü tuz yoğunluğu deniz akvaryumlarında düşük olunca bile ps etkileniyor verimi düşüyor. Tatlı su akvaryumlarında bu nasıl verimli olur. Üstelik tatlı su akvaryumlarında su değişimi çok daha az masraf ve uğraş ister, değmez diye düşünüyorum. Doğaya bile baktığımızda dalgaların kumsallara veya kayalıklara köpük içinde vurduğunu gel git sırasında köpüğü kumsalda bıraktığını görüyoruz. Kısaca bizim ps'nin doğada çalışması gerçekleşiyor. Tatlı su göllerinde vs yok, kısaca doğasında yok. :bilmem:

Saygılar...

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam;mükemmel bir paylaşıma daha imzanı atmışsın :helalolsun: em34:

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tatlı su için ps yapacağım sanırım.Biraz önce akvaryumun kumunu yıkadım köpük köpüğe gitti ortalık.Çok basit bir düzenekle becerebileceğimi düşünüyorum.Biraz zamanımı alacak sadece.Ondan sonra tabiki ilk burada yayınlanacak :)

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yap bakalım Cem, sonucu merak etmiyor değilim. Kolay gelsin sana.

7. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
  8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fotoğraftaki tatlı su ps'si tuhaf bir beyaz köpük toplamış. faydasını tatlı suda bilemiyorıum açıkcası. Kullanan varsa fikrini almak lazım. Ben gerekli ve faydalı olacağına şüpheli bakıyorum açıkcası. :bilmem:

9. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Köpük beyaz zaten. Pislik kir toplama gibi bir durum göremedim. Köpük makinası olarak kullanılabilir ./8

10. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Böyle bir ekipmanı tatlı su aklvaryumunun yanında görmektense su değişirim daha iyi. dil: Tabi faydası vardır belki o da ayrı. :D

Sayfayı Paylaş