1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pseudomugil, cüce rainbowlar

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Pseudomugil connieae

Pseudomugil cyanodorsalis

Pseudomugil furcatus

Pseudomugil gertrudae

Pseudomugil inconspicuus

Pseudomugil ivantsoffi

Pseudomugil mellis

Pseudomugil novaeguineae

Pseudomugil paludicola

Pseudomugil paskai

Pseudomugil pellucidus

Pseudomugil reticulatus

Pseudomugil signifer

Pseudomugil tenellus

2. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Bu balıktan besleyen var mı acaba?

3. radenko

radenko

Merhabalar,
    bu balıkların üç ırkı bende var. Bitkili akvaryumlar için çok renkli ve bir o kadarda barışcıl balıklar. Pseudomugil gertrudaelerle başladım ama henüz akvaryumcularda yaygınlaşmamış ırklar. Canlı yeme ihtiyaç duyan ırklardır ama zamanla kuru yeme alışıyor ve herhangi bir sıkıntı olmadan beslenebiliniyor. Mavi gözlerin en barışcıl ırkı diyebilirim. Pseudomugil furcatus biraz tetra karakterinde balıktır. Her türlü yemi kolaylıkla kabul eder.Pseudomugil signifer bu varyetede tetra karakterlidir. Bunlarda her türlü yemi kolaylıkla kabul eder.
    Pseudomugil gertrudaeyi ben akvaryumda yavru almayı başardım ama yavruları çok küçük olduğundan bu güne kadar büyütemedim. Bol bitkili akvaryumlarda üretmek kolaydır ama yavru yetiştirmekle ilgilenmedim şuanda. Mavi gözler bir birkerine kur yaparken muazzam yüzgeçleri açarlar ve inanın seyretmesi keyifli bir olaydır.

4. radenko

radenko

Tekrar merhabalar,
    bir kaç tane fotoğrafta ekliyim.

5. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Merhabalar Raif bey,

Bu aşağıdaki resimde, kırmızı ile çevrilmiş kısım dakiler yavrularmı?

6. radenko

radenko

Merhabalar Mert Bey,
    fotoğraflarda yavru yoktur. Dediğim gibi yavrukar arada akvarumda oluyor ancak çok küçük olduklarından şuanda kurtulan hiç olmadı maksimun on gün yaşayanını gördüm. Su mercimeği gibi su üstü bitkileri olursa kurtulma şanları dahada artar sanırım yavrular su yüzeyine yakın yüzüyorlar ve saklanacak yerin olması gerekir.

7. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Ama resimdekiler daha bi güzel maviye sahipler.. Sizdekilerde gri renk hakim gibi..Fotoğraftan mı?

Bir de yumurta döküyorlar değil mi?

Akvaryumcularda bulunan bir balık değil sanırım?

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Güzel balıklar. Süs akvaryumları için ideal. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

9. radenko

radenko

Fotoğraftan kaynaklanan durumda var ancak hiç bir zaman okadar mavi olacaklarını zannetmiyor. Gri değilde farklı bir ren yeşili andırıyor biraz. Evet yumurta dökerek çoğalıyorlar. Bol bitkili akvaryumlarda bir kaç yavrunun kurtulduğu görülmüştür. Akvaryumcularda yaygın değildir ben maltepepetten aldım fiyatlarıda ortalama tetra fiyatları gibidir.
    Yakın çekimdeki balıkların rengi gibidir renkler üsteki gri gibi görünenler fotoğraftan kaynaklanıyor.

10. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Hocam tetra fiyatı derken, hayatımda hiç tetra almadım fiyatına da bakmadım. 5 tl civarıdır değil mi?
    Bir de nazlı balıklar mı? Dayanıklımıdırlar? İzlenimlerinizi anlatsanız..

11. radenko

radenko

Türüne göre 3-6 tl arasında değişir. Burda yanılgıya düşülmemesi gereken balıklar yavruolarak geldiklerinde tam renklerini almıyolarlar. Dişiler erkeklerle göre rensizdir. Dişi erkek oranınıneşit olması önerilir. Pseudomugil gertrudae
    ilk alındıklarında su deşikliğine karşı nazlıdır. Canlı yeme ihtiyaç duyarlar kuru yeme alışmalarında çokta büyük sorun olmaz ama genede sıkıntı yaptıkları durumlarda olmuyo değil.Pseudomugil furcatus ve Pseudomugil signifer biraz daha kolay alışırlar ancak tetra mizacı varıdır. Kırmızı olan yerlerde balıklaın yüzgeç uçları erkeklerde o şekilde renk alır.

Sayfayı Paylaş