1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pul Yem Yapımı

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde DuncaN tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. DuncaN

DuncaN

Öncelikle Pul yem yapımı konusu Sayın Tolga ÇETİNKASAP'a ait tescilli bir konudur:
    Pul Yem Yapımı

Malzemeler :

250 gr Bezelye
    10 Yaprak Ispanak
    2 Kırmızı Dolmalık Biber
    1 Havuç
    5 Diş Sarımsak
    100 gr Karides, olmazsa olmaz gibi birşey (Haşlanmış ve kabukları ayıklanmış)
    4 Yemek kaşığı Soya Unu
    4 Bemiks Vitamin Tablet
    5 Spiruluna Tablet
    4 Yemek kaşığı Mısır özü yağı (Balık yağı olması çok daha iyi olur)
    Az miktarda nişasta
    2 Tatlı kaşığı iyotsuz tuz
    2 Tatlı kaşığı toz şeker
    İnce plastik bir yüzey, Plastik levha
    Ufak boy Spatula

Malzemeleri macun kıvamına getiriyoruz. Nişastayı sonradan suyla ısıtıp kıvamlandırdıktan sonra küçük parçalar haline getirdiğimiz yem kabına az miktarda ekliyoruz. Ölçü olarak yarım çorba kasesi için 2-3 çay kaşığı nişasta ve çok az su diyebiliriz.

Marka yemlerden 4-5 kat daha ucuzdur. Plastik levhalar kullanılması sonuç alabilmek açısından şart. Folyo ve cam yüzeylerde yapışma ve ufalanma oluyor. Plastik yüzeyde tek parça halinde bile alabilirsiniz yemi! Un ve yağ oranına dikkat edin. Un %20, Yağ%10, Sebzeler ve bitkiler%50, Karides%10, Spriluna%2-3 oranlarında olmalı.

İşte resimler. Oğlumun not levhasını kullandım. Yakında daha geniş yüzeyler bulacağımı umuyorum. Bu bile 10 gün yetecek kadar yem çıkarttı bana! Yem o kadar ince oldu ki arkasını görebiliyorum! Çok gevrek oldu balıklar ısırarak parçalayabiliyorlar ve çok memlunlar :)
    Spatula yemi ince sürmek için şart bir malzeme. Balık yağı çok daha iyi sonuç verecektir; daha kalın ve kokusu balıklar için cezbedicidir.

Sayın Tolga Çetinkasap'a Teşekkür ederim.

2. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Ynt: Pul Yem Yapımı

Bu güzel çalışma için sn.Tolga Çetinkasap'a teşekkürler..Aynı zamanda bu konuya değinme nezaketinizden dolayı sizede teşekkürler Ufuk bey.

3. MELEK

MELEK

Ynt: Pul Yem Yapımı

Ne güzel ya... Aynı yemek tarifi gibi olmuş. :D

4. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Bu da balıkların yemek tarifi Melek Hanım. Şaşmamak gerek! ;)

Sayfayı Paylaş