1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pure Golden Discus yavrularım

Başlığı 'Discus Balıkları Forum' kategorisinde Barış ER tarafından 2 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Barış ER

Barış ER

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Pure Golden Discus yavrularım

Hocam selam,
    Eğer bu dalada başladıysan, daha güzel yavrular izleyeceğimize şüphe yok demektir. Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Maşallahları var, çok sağlıklı görünüyorlar. Nerden mi anladım ? Gözlerinden.
    Saygılar...

TencoMelih bunu beğendi.
  3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Çok güzel görünüyorlar. İnşallah başarılı olursunuz.

TencoMelih bunu beğendi.
  4. discusman

discusman

Çok güzeller su degişimi ve filitrasyon hakkında bilgi alabilirmiyiz.

TencoMelih bunu beğendi.
  5. Barış ER

Barış ER

Hepinize teşekkürler.

Hasan Bey , günlük bakımımı anlatayımçSabah yürekli mama sonrası kahvaltımı yapıyorum.Daha sonra bu mamayı yiyen discuslar kakalarının da büyük kısmını yapıyorlar.Dip çekimi ve su ekleme yapıyorum.Öğlen yemeğe eve gidiyorum.Mama atıp yemeğe iniyorum.Yine dip çekimi yine su ekleme.Akşam mama +dip çekimi+su ekleme.Yatmadan önce suyu %70-80 çekip taze dinlendirilmiş ve aynı ısıda su ekleyip yatıyorum.Kullandığım su kuyu suyu.Ayrıca r/o dan çıkan atık suyuda dinlendirmeye basıyorum ve kullanıyorum.

Filtrasyon sadece takoz filtre ile yapılmakta.

TencoMelih bunu beğendi.
  6. Barış ER

Barış ER

Son fotoğraf çekeli ve ekleyeli 46 gün olmuş.Bakalım geçen sürede gelişim göstermişlermi?

Önce su değişimi esnasındaki fotoğraflar

ortadaki brown

Brownlar

7. avşarbeyi

avşarbeyi

Çok güzel balıklar.
    Bu arada Barış hocam siz ne iş yapıyorsunuz?Balıklarla bu kadar ilgilenecek vakti nasıl buluyorsunuz bâbından soruyorum.

TencoMelih bunu beğendi.
  8. Barış ER

Barış ER

Sigorta acentasıyım.Büroda canlı doğuranlarım , karideslerim var.Evde salonda bitki tankım üst kattada discus ve malaviler var.Tv seyretmem bana göre boş gelen işlerle uğraşmam.İşte boş vaktimi hayvanlarla geçiriyorum.Balıklar işin bir boyutu tabiki :D

Belki okumuşunuzdur göl gezisi vs. gibi etkinliklerde de hanım , oğlan felan hep beraber gidiyoruz.Şehir hayatı sıkıcı geliyor.

TencoMelih bunu beğendi.
  9. avşarbeyi

avşarbeyi

Ne denebilir hocam, çok güzel.

TencoMelih bunu beğendi.
  10. Barış ER

Barış ER

Balıklar hiç büyümemiş mi yaf? Saçımı süpürge ediyorum bunlara insan bu yönde yorum yapar :hayir:

11. DuncaN

DuncaN

İlk hallerini bilmediklerinden sanırım yorum yok.Balıklar 50 kuruş boyundaydı 46 gün evvel mükemmel boylanmışlar.Kuyu suyu konusunda azmettin ve başardın tebrik ederim Barış.

12. avşarbeyi

avşarbeyi

Neden kuyu suyu?

13. Barış ER

Barış ER

Mineral açısından zengin olmasının yanında günde toplamda %100 su değişimini geçtiğim için, 2x125 lt tanka ayda bayağı bir ton su gider ;)

14. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bende bir dağ evim ve içinde sayısız akvaryumum olsun istemişimdir Barış abi. Şehrin gürültüsünden ve pisliğinden uzak... Bu arada balıkların çok güzel maşallah diyelim abi.

Saygılar.

15. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Harikalar, renkleri daha canlı olmuş sanki İnşallah kayıpsız devam edersiniz.

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Barış Hocam ellerine sağlık... Zaten eline düşen hayvanın dirilmeden ve üremeden kurtulduğunu sanmıyorum...

Saygılar... :cicek:

17. Barış ER

Barış ER

Teşekkürler ilginize arkadaşlar. Renkler canlansada aslında istenen bir durum değil turuncuya dönmesi. Zaman zarfında öğrendim ki bits yemler golden tarzı sarı balıkların rengini turuncuya döndürüyor.Son tabaka yürekli mama bittikten sonra yenisini hazırlarken içerikte bits yem kullanmayacağım.

18. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Çok güzel ve sağlıklı balıklar. Büyümeleri gerçekten hızlı.
    Sağlıklı büyütmenizi dilerim :alkis:

19. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Harika harika bunlar, Discustan herkes yavru alamaz yani tecrübe ister. Tebrik ederim Barış bey sizi. :helalolsun:

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Aman nazar değmesin,müthiş...

Sayfayı Paylaş