1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Rainbow Dünyam ...

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde aqua_boy tarafından 26 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Herkeze Merhabalar ...

Sonunda tankımı tanıtmaya başlıyorum :basardim: Öncelikle şunu belirtmeliyimki bahsettiğim gibi karma amerikandan vazgeçtim . Şimdi gelelim nedenlerine ... Düşündüm taşındım ve sürekli tür değiştirerek ve karmalar yaparak hobimi geliştiremediğime kanaat getirdim ... Sonunda tek bir balık grubu üzerine yoğunlaşmayı ve o balık grubunda uzmanlaşmayı o türe senelerimi vermeye karar verdim . Sıra uygun bir balık grubu bulmaya geldi ... Tetralar , vatozlar , corydoraslar , malawiler , tanganyikalar derken ben türümü buldum . İncelemelerim sonucunda rainbow türlerinin cazibesine ve renk çeşitliliğine hayran kaldım ve rainbow türlerine çapa atmaya karar verdim ... Bugünde balıklarımı aldım , Allah kısmet ederse uzun zamanlar rainbow üzerine yoğunlaşacağım ;

http://img531.imageshack.us/img531/2848/gkkuaklar1m.flv.th.jpg

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Rainbow Dünyam ...

Güzel akvaryum güzel bir tür, sizin için hayırlı olur umarım.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Rainbow Dünyam ...

Cenk kararın hayır ve uğurlu olsun. Senden zaten bu görüntüden aşağıda bir akvaryum beklemezdim tam beklediğim gibi bir akvaryum olmuş. Kutlarım seni gerçekten. Takip ediyorsundur Cenk birçok konuda özellikle tek tür uzmanlığına dikkat çekmeye çalıştım. Bu konudaki düşüncelerimi hep yazdım. Malesef hobiye ilk başlayacak arkadaşlara dikkat edin hep karma akvaryumlar ve genelde canlı doğuranlar önerilir. Zaman içinde bu alışkanlık ve renk ve tür çümbüşü hayalinde koşulur durulur. Hobiciler daha başlama aşamasında karmaşık birçok tür üzerine tecrübe edinmeye başlar ama bu tecrübeler hep yarım yamalak ve sağdan soldan duyma olur. Oysa tek tür üzerine yoğunlaşmaya yöneltmek ve tabiki hobide belli bir seviyeye gelmiş hobicilerin bu eğilimi geçen sürede ortaya tür üzerinde son derece hakim arkadaşları platformlarda karşımıza çıkarır.

Bu yüzden birçok başlıkta tek tür leptosoma, leleupi, bricardi gibi bakımı, üretimi kolay türleri öneriyorum. Umarım bu çok doğru kararınca yakında bir Rainbow UZMANIMIZ olacak ve sen buna çok yakışacaksın. burda:gif

Yeni başlayanlara annemizin maragarini önermeye son.
    bando:

4. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Rainbow Dünyam ...

Emrah Abi çok teşekkür ederim ...

Temel Abi yorumun için çok teşekkürler ... Açıkçası daha tankımı beğenemiyorum çok eksikler var ama zamanla gidereceğim inşallah ... Şuanda tankımda 1 türü damızlık 4 tür var ... Kışın büyütmeyi yazın üretmeyi planlıyorum malum lise 1 dersler ağır ... Damızlık Incisuslarım yoğun derecede kurlaşıp bölge tutuyor onlardan hareket bekliyorum ama diğerli daha yavru sayılır ... Dediğim gibi bir çok türü besledim bir çok akvaryum kurdum artık biryere çapa atıp orda kalmak lazım ;

Kur rengini almış dişi arayan erkek incisusum :D

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Rainbow Dünyam ...

Sen onun bu ihtiyacını karşılamadan zaten rahat etmezsin, kesinlikle baba olacaktır hiç şüphem yok. :)

6. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Rainbow Dünyam ...

Çok güzel bir akvaryumunuz var .Nazar değmesin naz:

7. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Rainbow Dünyam ...

Teşekkürler Kamil Bey ...

Temel Abi , İncisuslar tankta 2 erkek 3 dişiler ama dişiler galiba hazır değil erkeklere pek cevap vermiyorlar , kaçmayı tercih ediyorlar . Artık kendi hallerinde takılsınlar , pek müdahale etmeyeceğim ...

8. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Cenk yine döktürmüşün ellerine sağlık . Bugün akşam bir kaç akvaristle oturduk muhabbet ediyordukki senin konun açıldı ve yaşına göre ne kadar başarılı olduğundan söz ettik . Sivas gibi bir yerde muhabbetin ediliyorsa bundan gurur duymalısın cenk tabi temel abinin angel ve karpuz muhabbetide vardı menüde :)

9. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Rainbow Dünyam ...

Akvaryum çok hoşuma gitti. Ama balık seçimini yanlış buluyorum. Yani bu balıkları sevmiyorum. Bana aşağıdakini hatırlatıyor

Ayakkabıya benziyor bu balık, hiç sevmedim. Akvaryumcuda bir sürü vardı ilk gördüğümde nefret ettim aha:gif

Sana başka bir tür bulalım olmaz mı ;)

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Rainbow Dünyam ...

Helal sana genç akvarist. Can-ı gönülden tebrik ediyorum. Demek insanın içinden gelirse yaşın başın bir önemi kalmıyor. Kurduğun akvaryum kolay kurulabilir bir akvaryum değil. Genç yaşına rağmen başarmışsın böyle bir akvaryum kurmayı. Yalnız resimler çok az. Senden birkaç tane daha resim istiyorum. em32.gif Rainbow'ları seçip bu tür üzerinde yoğunlaşma fikrine de ayrıca bayıldım. Aferin sana kardeşim. Herşeyden yarım yamalak bileceğine bir şeyi tam bil daha iyi. İnanıyorum ki bir gün ''Rainbow Yavrularım'' diye bir başlık açıp , bu balıklardan aldığın yavruların resimlerini bizlerle paylaşacaksın.

ALLAH yar ve yardımcın olsun.

Sevgilerimle kardeşim... can:gif

11. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Rainbow Dünyam ...

Bu güzel yorumlar için çok ama çok teşekkür ediyorum .. Gerçekten çok güzel motive oluyorum . Tankı izliyorumda galiba aradığım gizemi rainbowlarda bulacağım gibi gözüküyor ... Hasan Hocam , zevk meselesi . Bende mbunaları çok itici buluyorum mesela ;

Bu gazla kötüde olsa 1-2 fotoğraf ekleyeceğim , güzel çekebilirsem daha eklerim ;

Boesemani Erkek ;

Boesemani Cinsiyetini tam kestiremiyorum ama %90 dişi ;

Ve tankımda en çok sevdiğim balık . Türü galiba Australis yada Splendida Australis cinsiyeti ise erkek . Çok hareketliler net foto yakalayamıyorum ama flu olsa bile balığın rengi belli ;

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Rainbow Dünyam ...

Sen bakma kimseye dediğin gibi zevk meselesi, kimisi ayakkabıya benzetir kimisi benim gibi balığa. kıvır:gif
    Hasan arkadaşın beslediği balıkları sor bak neye benzetiyorum. olta: Sen benim tanıdığım Cenk isen bu türün altından girer üstünden çıkarsın. :)

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Rainbow Dünyam ...

Cenk akvaryumun sana ait olduğunu yeni farkettim, çok başarılı buldum akvaryumu, tür seçimin ise süper zaten, sen kimseye aldırma sarı prenses besleyenler gibi alışılmış bir balık besleseydin böyle olmazdı ama o zaman da süksesi olmazdı kardeşim.
    Maşallah naz: Fakat sol kısımdan bir saz kümesi yükselmeli onların önündede bir miktar çınar olmalı mı sanki ?

14. safak

safak

Rainbow Dünyam ...

Cenk, gerçekten çok güzel bir akvaryumun var. naz:

15. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
  16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Rainbow Dünyam ...

Video bu şekilde oldu ancak Cenk. burda:gif Alıntıyla eklenen kısmı öğrenebilirsin. Videoya gelince elden yem videolarının hastasıyım ve tam benlik bir video olmuş. Ellerine sağlık başarılarının devamını dilerim. naz:

Ben bu balıkların bu şekilde yem alacağını ummuyordum. .8.

17. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Rainbow Dünyam ...

Yine harika bir akvaryumla karşımıza çıkmış Cenk :)

Fotoğraflarda, videoda çok güzel eline sağlık. Ama mbunaları sevmiyormuşsun, yakışıyor mu sana Cenk :D
    Şaka bir yana bugüne kadar akvaryumlarına giren her canlıya hazırladğın ortamla onların doğasına hep çok yakın olmaya çalıştın. Bunun için gerçekten tebrik ederim seni burda:gif

18. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Rainbow Dünyam ...

Elden yedirmek beni korkutuyor. Cikletlerde diş yok değil mi :F

19. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Rainbow Dünyam ...

Temel Abi videoyu düzenlediğin için çok teşekkür ederim . Ayrıca yorumun içinde çok saol ... Balıkların insanlarla etkileşimi çok güzel , ne zaman tankın başına geçsem hemen üstte toplanıyorlar elimi sokuncada gelip parmaklarımın aralarında dolaşıyorlar . Bu olayda beni bu balıklara dahada çok ısındırıyor .. Videoların devamı gelecek inşallah ..

Türker Abi çok teşekkürler , valla artık ülkemizde mbuna çılgınlığı insanı sıkmaya başladı . Bence malawinin mükemmel haplochromisleri değer görmeli diye düşünüyorum ...

20. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Rainbow Dünyam ...

Biraz fotoğraf koyalım :heyo:

Sayfayı Paylaş