1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Rainbowdan astronota

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde sadri01 tarafından 3 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. sadri01

sadri01

Merhabalar elimde olan rainbowları satacağım ve yerine en fazla 2 tane olmak üzere astront alacağım ama aldığım tepkiler hiçte olumlu değil suyu çok kirletiyorlar felan diolar bu ne kadar doğru bilmiyorum 70 cm lik akvaryumumda br iç filtre ve birde askı filtre var bu akvaryumda en fazla 2 tane var akvaryumu nasıl tutarlar çok kirletirlermi beslemeği çok istiyorum öneririmisniz?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Son günlerde gerçekten hacimleri zorlayan akvaryum balıklarının eklenmesi isteği ve danışılması ile karşılaşıyoruz. Akvaryum için 70 cm olarak belirtme yapmışsınız, bu bize tam hacimi veremez. Derinlik ve yükseklik önemli. Ancak genel olarak bunlardan ziyade satın alacağınız balıkların hangi boyda olacağı daha önemli. Eğer yavru bireyler tercih edilirse 2 adet veya 3 adet astronot beslenebilir. İlerde aşırı büyürler endişesi doğrudur ancak akvaryuma göre gelişme gerçekleşecektir.

Akvaryum suyunu aşırı kirlettikleri vs vs vs bunlar tamamen yüzeysel ifadelerdir. Eğer siz etçil ve beslenmeyi seven bir türe heves etmişseniz biraz daha fazla akvaryum bakımınıda göze almışsınız demektir. 2 adet balık akvaryuma ne yük yapabilir ? Büyük boy olsalar bile önemli olan düzenli bakım yaparak suyun aşırı atık yüklenmesini önlemenizdir. Kısaca sizin elinizde olan su temizliği vb konular yüzünden sizi caydırmak, korkutmak sadece boş ifadeler olmaktan öteye gidemez. ;)

3. sadri01

sadri01

Vay be temel abi süper yazmışsın vallahi seni yürekten tebrik ediorm 70*23*32 akvaryumu zaten büyütmeyi planlıyorum ama kimse bana önermior astronotu bilmiorm çok kararsızım ama yine bu bana bi destek oldu teşşekürler

4. sadri01

sadri01

Peki abi ne öneriyorsun temizlik olarak ne yapayım bir adet sobo wp1200 iç filtrem var bir adette sunsun hbl301 marka askı filtrem var.. temizlik olarak ne yapayım ne önerirsin

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Filtrelerin bence yeterli onemli olan onlari akillica kullanmak. Disardan cepten mesaj atiyorum ancak umarim anlasilir. Bu tarz baliklarin besini suyu cabuk sarartir o halde aski filtre icindeki o beyhude kartuju cikarilip atilacak yerine sadece kadin corabi icinde filtreye sigacak kadar komur ve uzerine elyaf kullanilacak. Ic filtre ise arti temizligine devam edecek. Yine diger formul ise, aski filtrenin su emis borusuna bir ic filtre sungeri takilacak ve yine aski filtre su bosalan kisminada bir tane eklenecek. Bu kadar basit, musait olunca aski filtrenin temizligini nasil kat kat artiracagimizi gorsel paylasirim. Konu cozumse daha cok var, o suyu cam gibi tutariz icesin gelir sana soz.

6. sadri01

sadri01

Eyvalah saol...Askı filtrenin dizilişini nasıl yapayım altan yukarı doğru yazarsan sevinirim ben şuande en alta elyaf üstüne kömür en üstünede sünger koydum birde kömürlerin kullanım süresi ne kadar?

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    En altta ince bir elyaf ön temizlik için, kadın çorabı içinde kaliteli marka kömür. Kömür kullanım süresi akvaryum atık yoğunluğuna göre değişir, ortalama 1,5 - 2 ay kullanılabilir. Kömür üzerinde sünger ve yine elyaf kullanılabilir. Eğer dediğim gibi şelale filtrenin su çekiş uzun borusunada iç filtre süngeri takarsan filtrasyon güçlenir.

8. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Bence şuan astronot besleme akvaryum aşırı küçük 50 Lt akvaryumun var :uyari:
    Çok küçük astronotlar için o hacim :bilmem:

9. sadri01

sadri01

Deneyeceğim bu fikride. :cicek:

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Konu aslinda yukarda da yazdigim gibi cok basit. Satin alinacak baliklar yavru olmali zaten eriskin astronot eklenecek bir durum ve akvaryum yok ortada. Yavru bireyse 70 cm akvaryuma eklenir. Bu gibi durumlarda baliklar gelisimini yavas ilerletir. Bu durumdan akvaryum sahibi rahatsiz olmuyorsa veya akvaryumu nasil olsa buyulturum dusuncesi varsa heves kirmamak gerek. Akvaryum her halukarda yavru astronatlar icin uygun . Sonraki gelisim safhasi zaten sekillenir ve dogru karar verilir.

Eger genel kurallari sahiden uygulayacaksak olmaz diyenlerin bile yani hepimizin akvaryumu genel dogrulara uygun degildir. Baliklarin her cm basina 15 litre su kuralini uygulayan nerde ? Kisaca zaten hepimiz sartlari bir nebze zorluyoruz, onemli olan kirmizi cizgiyi asmamaktir.

Umarim dusuncelerim anlasilmistir.

Cep mesaj, imla klavyeden.

11. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Yinede 50 Lt çok az bir an önce büyültülmesi gerek 100lt falan olsa neyse dersinde 50 Lt çok az

Oskarın bakımıda zordur özen ister :) Filtre sistemi iyi olmalıdır.

12. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Malawi gölünü düşünüyorum sonra da kendi akvaryumumu düşünüyorum. Evin tamamını akvaryum yapsam da yine doğal ortamı tamamiyle yakalamak imkansız. Küçük tanklarda su kalitesi iyi tutulursa problem olmaz bence. İki yavru alıp su kalitesini yüksek tutup 50 litrede de bakabilirsiniz. Hiç endişeniz olmasın. Dolayısıyla Sky2007 sana katılmıyorum.

13. sadri01

sadri01

Çok çok teşekürler balıklarımı satar satmaz alacağım..

14. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Bu kadar fikirden sonra benimde astoronot besleyesim geldi.Hacim küçük hata affetmez önerilerdeki uygulamaları aksatmazsanız yavru astronot beslenir ancak yemleme aşırı yapılmamalı. .Ş.

15. sadri01

sadri01

Eyvallah olumlu yanıt verenleri yürekten tebrik eiyorum olumsuzları bir şey demiyorum onlar en sağlıklı ortamı düşünüyorlar ama ne yapayım bu kadarı elimden geliyor bende isterim en doğal ortamlarını yakalayayım ama ekonomi bukadar=( :hepiniziseviyorum:

16. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Şimdi banamı oluyo bu söz bende 400-500 lt yetişen piranhaları 200lt büyültecem yeni başlıyacağım imkanım olsa 400-500 lt yaparım direk.
    astronatlar 300 lt için uygundur yani 100 falan olsa neyse 50 çok az ben ondan dedim

benimkilerde yavru olcak 2cm piranhalar

17. sadri01

sadri01

Yok kardeşim sana niye olsun bir tek sen olumsuz demedinki ayrıca olumsuz cevap verenler için bir şey demedim...sen ne yapacaksın nattariler büyüyünce?

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Konuya olmaz diyenlerinde haklılık paylarının olduğunu ve en doğrusunu göstermeye çalıştıklarını unutmamak lazım. Yorum farkı olmazsa doğruyu birlikte zaten bulamayız. :) Yukarda yazdığım gibi hepimiz biraz zaten akvaryumları zorluyoruz.

19. sadri01

sadri01

Ben de onu dedim Temel abi. :)

20. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Zorlanırda o kadar olmaz :) Senin acilen bir akvaryum alman gerekiyor.
    Benim alacağım nattereriler 2-2.5cm büyüyesiye bakacaz yeni akvaryum alacam Allah'ın izniyle öğrenci olunca tak diye alınmıyor.Babamdan istiyecem daha bunu yeni aldılar :D Para biriktirecem işte 400 Lt bi akvaryum için oda zor olcak bunların yemiydi etti tavuktu :D Neyse

Sen 50lt besle ama çabuk ol yeni akvaryum için hafta %20-25 su değiştir.

Sayfayı Paylaş