1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ramazanlaşırken

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde hasanacar tarafından 11 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Sevgili akvaristler,

Akvaryumun ışık, besin, filtrasyon vb. ihtiyaçlarına kafa yorarken kendimize de zaman ayırmamız gerekiyor. Malumunuz Ramazan geliyor. Bu sene ve önümüzdeki 5-10 sene sıcak havalarda oruç tutacağımız için yaşamımıza biraz daha dikkat etmek zorundayız. Özellikle çalışanların daha fazla zorlanacakları aşikar. Ben öğretmen olduğum için dersler de Ramazan'dan sonra başlayacağı için bu konuda rahat olabilirim ancak çalışan arkadaşlar için durum daha zor.

Akvaryumdaki ani değişiklikler nasıl stresi tetikliyorsa gereğince hazırlanılmamış oruç ayı da aynı problemleri ortaya çıkarabilir.

Bu başlık altında bir ay boyunca sıcak havalarda tutacağımız oruca nasıl hazırlanmayı düşündüğümüzü konuşmak istiyorum.

Saygılar.

smiley18.gif

2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Pek korkulacak bir şey yok Hasan hocam, 3 ayları başından tuttum. Tam sıcak zamanlarda malum bizim buraların sıcağıda meşhurdur. Rabbim yardımcı oluyor günün nasıl geçtiğini bilmiyorsun. Benim tavsiyem sahurda yağlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçıp sulu yiyeceklere yönelmektir.

3. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Muhammed Ali, meyve tüketimi sahurda iyi olur sanırım. Hem Karpuz'da mevsimin önemli bir meyvesi ;)

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abi karpuz gerçekten güzel gidiyo. Sahurda değilde iftarı buz gibi karpuzla açıyordum :horon:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Güzel konu olmuş Hasan kardeş ellerine sağlık. Ramazan'da karpuz fikri şimdiden hoşuma gitti açıkcası. Hafif kalkmak lazım sofradan, yatana kadar azar azar yiyip en son kısa bir spor yapıp yatmak lazım.

6. stablizer

stablizer

Hakikaten meyve fikri çok güzel.Her sene televizyonda Ramazan ayının gözdesi pastırma,sucuk falan diye bir çok ağır yiyeceğin haberi geçsede ben hiçbir zaman tercih etmemişimdir bu tür gıdaları.Benim geçen sene uyguladığım taktik iftarda çorbayı içtikden sonra 10 dakika mola vermek.Hindistan yada Pakistanda uygulanan bir yöntem sanırım,belgeselde izlemiştim.Çok güzel oluyor,gereksiz yemenin önüne geçiyor,herkese tavsiye ederim.

7. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    O 10 dakkalık molada da akşam namazı eda ediliyor. Mide artık yemeğe hazır.

8. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Hasan hocam konu çok başarılı ve yerinde tebrik ederim Allah orucunu tutanlara kolaylıklar versin ben sahurda her zaman kahvaltı ve çay taraftarayım çay herdaim harareti kesiyor iftardada corbadan sonra namaz molası vermekte fayda var şimdiden herkesin ramazanı mubarek olsun böyle günlerin kıymetini bilip en iyi şekilde istifade etmek gerekir Allah bu ve nice ramazanlara kavuşmak nasip etsin :heyo:

9. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Mesut abi, birkaç yerde okudum üç öğün yemeyi tavsiye ediyorlar. Örneğin gece 23.30 gibi sulu meyveler bol miktarda tüketilebilir.

Bilgi: 2015'te -kavuşursak o ramazana- 16 saate yakın oruç tutulacakmış. Yani 8 yıl boyunca "yazın ve uzun" oruç tutulacak.

10. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Ömrümüz ve sağlığımız elverirse tutarız inşallah :heyo:

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sahurda muhakkak çorba içilmesini tavsiye ediyorum.Katı gıda ile aynı yemeğin mikserde çekilmişini karşılaştırmışlar.Sıvı halde yenilen yemek 1,5 saat daha tok tutuyor.Bir de az az,sık sık yemek lazım.Yatkın olanların şeker hastalığı hortlamasın sonra...
    Ramazan tam bana göre,yavaş yerim,sofradan çok geç kalkarım,çok da rahat oruç tutarım.Bu sene sanırım biraz zor olacak.Sabah 8(bazen 6:30) akşam 5(bazen 10) okulda olmam gerekecek mız mız:gif (tokasız olanından)

12. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    İlk oruç günü geldi. Ben elbette perişanım. Su ihtiyacım had safhada. Midemde bulantı var. Bir yandan uykusuzluk. Ama ölmek var dönmek yok. naz: Bana dua edin de telef olmayayım. pardon:gif

Bu durumumun sebebi ramazan dışında kendimi besiye çekmemdir pala.gif

13. Desert Falcon

Desert Falcon

Bende biraz susuzluk başladı.Allah hepimize sabır versin.

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Şikayet edeceğinize sabretmeyi deneyin biraz aliye:gif

15. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Şunun şurasında 4 saat kaldı. Dİşinizi sıkın arkadaşlar.

16. Desert Falcon

Desert Falcon

Diş fırçaladım ağızda ıslaklığı kalıyor ne kadar istemesekte bunu yutmak caizmidir sizce ?

17. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Şahin googlede Hayrettin Karaman diye arat ilk sonuç onun sitesi. Ordan bir ara belki soru-cevaplarda vardır. Bu adam kaliteli bir profesör.

18. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Evet Şahin öyle oruç bozulsaydı her gün sabah, öğle,ikindi, akşam dört defa bozulurdu abdest alıyoruz ;)

19. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kendinizi nasıl hissediyorsunuz arkadaşlar. Ben Allah'a şükür sabahkinden iyiyim.

İftar sevinci sarsın dört bir yanı :horon:

20. Desert Falcon

Desert Falcon

Bomba gibiyim.Hiç halsizlik yok ama oruç tutarken ölü balık gibiydim pardon:gif

Sayfayı Paylaş