1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ramirezi ile uyumlu türler nelerdir*

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde Emrah Ece tarafından 12 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Üçüncü akvaryumu kurmanın eşiğindeyim, ramirezi istiyorum illede :)
    Ramirezi ile canlıdoğuranlar bakılabilirmi ? lepistes, danio, neon tetra,ve ramireziyi beraber besleyebilirmiyim ?, ramirezi chıclıd olmasına rağmen uslu bir hayvan diye biliyorum, aslında sadece asya türleri olacaktı yeni akvaryumumda ama ramirezi merakı dürtükleyip duruyor ''bir bilen'' in yada bilenlerin yardımına dehşetle ve şiddetle ihtiyaç duymaktayım.
    saygılarımla...

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Ramireziyi, gurami,melek,neon,tül zebra,lepistes gibi türlerle bakabilirsin.Ancak son derece hassas bir türdür.Hani üretmeden çok ilk hedefin yaşatmak olmalı.
    Kütük ve bitkili güzel bir dekor oluşturman gerekir.Su değişimlerine ve su degerlerine çok ama çok hassastır.Umarım ilk etapta yaşatabilirsin.

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Can hocam bilgiler için çok teşekkür ederim, Bu akşam konuyu açar açmaz iş yerinde paydos ettim ve akvaryumcuma uğradım ramirezi sordum getirecek yakında, oda diğer türlerle bakabileceğimi uyumsuz oolmadığını söyledi, ilk etapta 2 çift ile başlayacağım kaç erkek kaç dişi almalıyım, zaten ilk etapta hedefim üretmek değil sağlıklı beslemek zaten sağlığı keyfi yerinde hayvan üreyecektir,su değerleri konusunda kendime güvenim tam ama cıchlıd olduğu için diğer türlerle uyum konusunda problem yaşarmıyım diye düşündüm, akvaryumu kurup sistem iyice oturana dek ramirezi almayacağım, inşallah hayırlı olur benim için, azda olsa cıchlıd tecrübem var ama ramirezi başka bir olay.

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Gold ramirezi

Ramirezi

Tül kuyruk ramirezi

Balon ramirezi

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Emrah,

Ramirezi , cüce cichlid türüdür.Yani malawi,tanganyika,amerikan gibi sert bir tür değildir.
    Aslına bakarsan yanında besleyeceğin türler ramireziden küçük boyda olmalılar.Örneğin bir neon, kırmızı burun tetra , tül zebra gibi.
    Ramireziler için ph düşük olmalıdır.Bol bitkili ve kütüklü bir akvaryumda rahat ederler.

Mümkün oldugunca küçük bir tankta bu balıgı besle.İdeali 80lt falan.Su değerlerine hakim olmak için.

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cam siparişi verdim 80x40x50 yükseklik olacak aynı zamanda paludaryum olacağı için su seviyesi 35 cm de kalacak bol bitki düşünüyorum yine, bu arada resimler çok hoş

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Yani 70ltlik bir su kullanacaksın.Diğer akvaryumlarından biraz su desteği yapmanı öneririm biyolojik dengenin hızlı oturması için.Hevesini kırmak istemiyorum ama discustan daha zor bir balık ramirezi.Yani olurda ilk etapta kötü şeyler yaşarsan hevesin kırılmasın.Benim böyle bir olayım olduda :bilmem:

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Can akvaryumu kuracağım,Büyük akvaryumdan su çekip ekleyeceğim,bitkileride ekeceğim,bir iki gün sonra birkaç lepistes ekleyeceğim bir iki hafta öyle işleyecek sistem, tank paludaryum olacağı için japon şemsiyesi dikeceğim bu sayede nitrat çok düşük kalacak hep, tankın iyice oturduğuna kanaat getirdiğimde ramireziler en son eklenecekler ve o akvaryum hiç ama hiç ellenmeyecek sadece buharlaşan suyun yerine yenisi gelecek, diğer tankımdaki filtresiz sistemi paludaryumdada deneyeceğim.

9. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Emrah hocam,Bu tarafa gel bende amerikana başlıyorum.Akvaryumun boyutu kaç.Gel hocam sanada Oscar(astronot)alalım.

10. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    İnşallah başarılı olursun Emrah.Geçenlerde akvaryumcu abinin dükkanına 3 hafta toptancıda kalmış ramirezi aldım.Balıklar bir haftada öldü.
    1.5 sene veya 2 sene önce ben ramirezi beslemeye çalıştım.Yani biraz deneyim oldu.Ama sonu hüsranla bitti :bilmem:

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Özgür hocam benim cıchlıd günlerim lise yıllarımda kaldı :D kolay kolay bir daha dönmem diyordum ama ramirezi beni gerçekten cezbediyor, üstelik diğer türlerle uyumlu olması benim için büyük avantaj, astronot alamam çünkü akvaryumumdaki su hacmi hem az olacak hemde karma bir akvaryum olacağı için astonot olmayacak aslında hoşuma gitmiyor değil ama şimdilik hedef ramirezi,neon tetra, lepistes ve danio karışık bir paludaryum

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emrah,

Ümraniye Çetin Emeç parkının hemen yukarısındaki akvaryumcuda (Sude petshop) ramirezi var... Ben iki tane aldım... Tanesi 10 TL...

80 lt'ye lepistes/molisteslerin yanına koyuyorum...

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ramirezirilerin killifısh uyumu nasıl olur acaba? Farklı bir akvaryum ortamı çıkabilir ortaya. Ben artık kesinlikle killifıshlerin akvaryumlarda yerini alması gerektiğini düşünüyorum.

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bırak Temel Hocam,

Killifishler -ötekileri pek bilmemekle beraber- özellikle Aphanius türleri Gambusya'nın doğurmayanı resmen... Kuyruk tırtıklayıcı bilmem neler... kızgın: montz: kızgın:

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Emrah;bu bölümü okuduktan sonra yeni tankta melek beslemeye kesin karar verdim :D Ama bakarsın ileride meleklerin yanına ramirezi de koyarım.

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bence boşver Melekleri... Gel sen de Ramirezici ol... Hem de canlı doğuranlar ile süper anlaşıyorlar...

Canlarım benim... :hepiniziseviyorum:

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Punkçu balıklar :D
    Ah cem ah... Fetihpaşaya gelseydin şu anda belkide ramirezi besliyordum, hala akvaryum camsız bir şekilde yatıyor.

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Kısmet olmadı ne yapayım yaf :(

Sayfayı Paylaş