1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Reef Akvaryum mu Marin Tank mı

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde okan058 tarafından 9 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar yaklaşık iki yıldır tuzlu su hayaliyle kavrulurken bir abim hatırı sayılır bir yardım yaptı . Artık ps ( aqua macro 1500 lt ) atman kafa motoru , T5 armatür , hidrometre , ph test , nitrat ve nitrit testleri tamam . Ama şimdi akvaryumumu yaptırıcam ve tam ölçüleri 120 * 50 * 60 ve bu akvaryumu deneyimli arkadasların tafsiyesiyle ve tecrübesiyle yaptırmak istiyorum ve en büyük takıntım reefmi yoksa marine mi olacağı ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlı olsun akvaryum düşünceniz. Akvaryum ölçüleriniz güzel. Önemli olan sump sistemi olup olmayacağı? Elinizdeki ps fiyatına oranla efektif çalışan verimli bir ps.

Reef mi? Marin mi?

Bu soruyu bana 3 gün önce sorsaydınız kesinlikle balık akvaryumu derdim. Malum balıklarımı esnaf arkadaşıma satılması için çıkardım ve tabiri caiz ise, omurgasız öğütücüsü angel türleri olmayınca , şunu koyalım, bunu koyalım derken omurgasız sayısı çoğalmaya başladı. Ev halkı değişik görselikten baya memnun oldu, ilgi oluştu. Tabi bu benim tamamen reef yapacağım anlamına gelmiyor. Hobinin bu yanı böyle güzel seçeneklerle dolu. Yani hem omurgasız hem balık besleme şansınız var.

Madem bu soruyu sordunuz, cevabı bence basit, her ikiside. Bu cevabı verdim çünkü atık yüküne dayanıklı bir çok soft ve yumuşak mercan var. Kendiniz üzmeyin bunu deneyin. ;)

Saygılar...

3. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Valla Temel hocam çok teşekkür ederim. Sump kesinlikle olacak ama kule mi yoksa diğer türlü bir sistem mi karar veremedim. Sizce hangisi mantıklı yada daha sağlıklı olur ? Elimdede T5 armatür var iki lambalı bu yeterli olurmu 60 cm yükseklık için ama gönül isterdiki evdeki kullandığım 80 * 70 * 80 ölçülerindeki tankımı yapayım ama sump yapamıyoruz 10 mm. cam ve çok yüksek olduğu için aydınlatma problem . :(

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aydınlatmanız eğer canlı yelpazesi düşünülürken seçilen türler ışığı çok seven türlerden seçilirse yetmeyebilir. Ama sorun değil, ilave armatür eklenir. Sump olacak olması iyi olmuş bu size çok rahatlık sağlayacaktır. Kule bence olmalı, kule suya artı bir oksijen katarken, elyaf gibi filtre malzemelerinin koyulması için güzel yer oluşturuyor.

Kule yapmak veya edinmek zor değil. Hazır alabileceğiniz gibi, yapma şansınızda var. Dıy bölümünde kule yapımı paylaşımları mevcuttur.

Saygılar...

5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Artık camcım yapıcak kuleyi ne yapalım başına bela olucam :) . Temel abi kum olarak ne tafsıye edersin ama vallahi mali krizdeyim fazla pahalıya kaçmadan ne alabilirim kum olarak

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mali kıriz varsa mercan kırığı alacaksın, işimizi görür. Çok iri taneli olmasın, normal boyut yeterli. 10 kilo yeter sanırım 35 lira cıvarı tutar. Canlı kayada alamam dersen yakında Dıy canlı kaya yapımımız başlıyor. Yaparsın artık. ;)

Ne yapalım kursun millet diye her yolu deniyoruz.

Saygılar...

7. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi çok teşekkürler yardımların için . Kayaları merakla bekliyeceğim . Benimde bir dıy calışmam var onu en kısa zamanda resimlerle paylaşacağım malzemelerim hazır . Benim çalışmam talihsiz bir olay sonucu aklıma geldi . Birgün ısıtıcım bozulmuş ve suyu kaynatmaya getirmiş. Kimin ne zaman başına geleceği belli olmaz. O yüzden elimdeki olan bir ısı saatine ısıtıcı bağlıyacağım ve bu saat suyun ısısını ölçecek. Mesela 27 dereye ayarlıysa su 28 olunca ısıyı kesecek ve tanka taktığım fanları çalıştırıcak ayrıca 27 nin altınada düşerse ısıtıcıyı açacak yani bir tür sigorta ve aynı zamandada deniz akvaryumumuzun lambalardan ısınmasınada engel olucak umarım beğenirsiniz ?

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Şimdiden beğendim süper fikirmiş, tebrik ederim. Yazın ısı sorunu yaşadığım için ilk ben yaparım haberiniz olsun. Fanları ısıya göre devreye sokması güzel olur.

Saygılar...

9. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi sana bir tane yapar gönderirim artık hemen bi çizim yapayım .

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    em34:

Benim aklım çok yattı inan bu fikir. Yaparken fotoğraflamayı unutmazsan sevinirim. Yazın ben tuzlu su akvaryumunda fan kullanıyorum. Evde olmayınca sürekli çalışıyorlar. Akşam bizim buralar serinliyor ve ısı daha fazla düşüyor. Kapatınca bu sefer yükseliyor derken oynak bir ısı oluyor. Sabit değerler tuzlu su akvaryumunda önemli. Aşırı su buharlaşmasıda cabası.

Fikir güzel, çok güzel.

Saygılar...

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bende merak ettim bu çalışmayı. Okan kardeşim;merakla bekliyoruz çalışmanı ;)

Sevgiler.

12. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar.Bende aklımdan geçenleri yazıyım dedim yazmazsam çatlarım.120 boy 70 derinlik 50 yada 40 yükseklik,çünkü ilerde bizlerin yaptığı gibi eller sudan hiç çıkmıyor.aydınlatma 54 watlık 2 adet t5 işininizi görür ,eğer armatürlü olacaksa arkadaş petin sitesinde 3*54 watlık armatürler var 120 cm ye uyar,sirkilasyon motoru olarak atman 105,106,107 hepsini kullandım çok fazla elektrik tüketirler vede suyu ısıtırlar seside çabası.ps sorununu çözmüşsünüz.Saygılar. :heyo:

13. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler . En kısa zamanda bu çalışmamı yapıp sizlerle paylaşıcam şu an isyerinde deneme aşamasında bugun çalıştırdım ve bı kaç gün deniycem eger sorun çıkmazsa akvaryumuma getiricem .

14. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaslar aklıma takıldı . Reef için kaya hesaplaması nasıl oluyor . Mesela 100 lt kaç kg. konuluyor ayarlaması nasıl yapılıyor ? Tuz hesaplaması 30 lt 1 kg olarak ayarlanıyo yanlıs hatırlamıyosam ?

kadir058 bunu beğendi.
  15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Okan Bey, çok değişken aslında bu konu. Bunun sebebini açıklamak gerekirse, kullanılan ps çok kaliteli ve verimli ise, kaya miktarı düşürülebilir. Tam tersi zayıf ve yetersiz ise, yükseltilebilir. Örnekler kum kalığı ile devam eder.

Elbette bu cevap sizi tatmin etmeyecektir, ancak ortalama standartı normal şartlar için hesaplarsak, 100 litrelik akvayuma 15 kilo canlı kaya normal kilodur.

Saygılar...

16. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi benim ps aqua macro 350 yani 1500 lt lık ve çift çırpıcılı ( gerçi çırpıcı ne onuda bilmiyorum ama :) ) ve benim 200 ltreye 20 kg kaya gücüm var ancak . Ve tuzuda 10 kg alsam bana yeterli olurmu acaba .
    Şu andaki elimdeki malzemelerim
    -aqua macro ps
    - atman kafa motoru
    -hidrometre
    - ikili t5 armatür
    -nitran ve nitrit testi
    tuz ve kaya haricinde başka eksigim varmıdır . Ve suyuda damacana kullanıcam ama hangısıdır onada karar vermedim ?

17. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Biraz erken ama aklıma takıldı ! Benim olduğum ilde canlı satışı çok nadir oluyor . İnternetteki sitelerden temin etsem bu canlıları sizce ne kadar sağlıklı olur ?

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Okan kardeşim, lütfen oku.

Tuz 10 kilo litre olarak baktığında yetiyor. Ancak sana nacizane önerim, elinin altında fazlalık tuz her zaman bulundur. Emin ol elindeki nitrat ve nitrit testinden daha önemli. Neden mi bak anlatayım;

Bizim Temel bir bakmış akvaryumundaki balıklar beyaz benek vs balıklar hasta. Hemen bir foruma mesaj yazmış ne yapmalıyım arkadaşlar?

Biri nitrat değeriniz kaç diye sormuş, Temel ?

Diğeri nitrit değeriniz nedir demiş, Temel ?

Bir diğeri amonyak kaç diye sormuş, Temel?

bir öbürü sizin ph sorununuz olabilir demiş, kaçtır acep, Temel ?

Bizim Temel koşmuş akvaryumcuya cebindeki 100 ytl son parasını bu testlere vermiş ve gelmiş bir kimyager edasıyla ölçmüş değeleri ve hemen foruma yazmış;

Nitrat bu, Nitrit şu, Ph budur, Amonyak şöyle. Ne yapayım arkadaşlar?

Arkadaşları yanıt yazmış, biri %10 su değişimi demiş, diğeri % 20 yapın demiş, bir diğeri acilen su değişimi yapın demiş. Bizim temel su değişimi yapacak, tuz alacak cepte para kalmamış.

Okan kardeşim, tüm olumsuzluklarda önerilerin tamamına yakını su değişimine dayanır bu paltformlarda, o halde tuzun her zaman bulunsun. Yani ihtiyacından fazla al.

Su olarak Turkuaz daha saf olduğundan öneriliyor. Ancak erikli ve diğer kaliteli markalarda olur. Ben şahsen su doldurma istasyonundan aldığım suyu kullanıyorum. Yeni kurduğundan senin kaliteli damacana ile kurman daha iyi olur. Benim akvaryum çok eski ve oturmuş, sen bu riski alma bence.

Canlı siparişini internetten verme konusunda fikrim yok, ancak ben şahsi olarak sağlıklı canlı yollayacaklarını düşünüyorum. Ticari açıdan internetten verilen siparişe sağlıksız canlı yollamak bu sistemi kendi kendilerine bitirmeleri anlamına gelir. ;)

Saygılar...

19. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi gerçekten teşekkürler . Önümüzdeki hafta cumartesi akvaryumun siparişini vericem frontoza ve kalvuslarımdan ayrılmak zor olucak ama . Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun .

20. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar 100 40 50 reef akvaryumum için aydınlatma konusunda netten birkaç lamba baktım . Elımdeki armaturun lambaları kırıldı bende uygun lamba bulamayınca 24 wt lık iki balansını soktüm ve iki lamba almaya karar verdım linkteki lambalar uygunmudur acaba ?

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş