1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Reef Canavarı Barry

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde Neverlander tarafından 12 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Adı, Barry... Newquay's Blue Reef Aquarium'da bulunmuş...

Aylarca kimse neyin mercan kayalıklarına ve buradaki değerli balıklara saldırdığını bulamamış... Sonunda Barry'i yakalamışlar... >120 cm boyundaki Barry tam bir canavar görünümünde imiş... Bir deniz solucanı olan Barry'nin ağzında çok sayıda uzantı ve bunların ucunda kanca benzeri yapılar varmış... Bunlar ile avlanan Barry, bu uzantılardan sindirim enzimleri de verebiliyormuş kurbana... Vücudunun tamamına yakını iğneler ile kaplıymış... Dokunan vay haline...

Şu anda kendisine Newquay's Blue Reef Aquarium'da ayrı bir tank açılmış...

Yetkililer Barry'nin ergen ya da daha erken bir yaşta akvaryuma taşınan mercan kaaylarının içinde gelmiş olabileceğini düşünüyorlar...

Reef'çiler aman dikkat dikkat:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam bu nedir böyle, şaşırdım kaldım. :hink:

Hiç duymadım, görmedim. Görünümüde çok ürkütücü. İthal kayalarla akvaryuma girer diye düşünüyorum. Yerli türü yoktur umarım bunun. Bilgilendirmen için teşekkürler.

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Deniz akvaryumlarında neyin geleceği belli olmuyor sanırım, kayaların içinde istenmeyen birçok şey gelebiliyor

4. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın
    Böyle bi yaratık benim nanodan cıkarsa varya eve damacana su bile almam o dakikadan itibaren:)

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bu neymiş hakikatten yahu ? :hink:

6. MİRBEYYUKSEL

MİRBEYYUKSEL

Reef Canavarı Barry

Şimdi ben de bir şüphe oluştu arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım bu barry midir nedir o canlıya benceyen bir kırkayağımsı bir yaratık var. Tankımda geçen gün aldığım kayadan çıktı. Gerçi o kayadan da ayrılmıyor ama onun kafa bölümümde kancamsı değilde antensi uzantılar var ve rengi fosforlu yeşil...bilen varsa bilgilendirirse sevinirim..kötü bişeyse de çıktığı canlı kayada bir çok canlım var kayadan nasıl vazgeçicem ayrı mesele tabi çıkartmanın başka yöntemi vardır umarım? Yardımlarınızı bekliyorum.

M.D.1---Profil eksik...

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Reef Canavarı Barry

Fotoğrafını ekleme gibi bir şansınız var ise çok daha iyi olur bence.. Umarım eşgalde ki azılıdan değildir..

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Reef Canavarı Barry

Sayın MiberYüksel sizin canlı aşağıdakine benziyor mu ?

BRISTLEWORMS

9. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Reef Canavarı Barry

Abdullah hocam geldiğin nasılda belli oluyor ,nereden buluyorsun bu güzellikleri :heyo:

10. MİRBEYYUKSEL

MİRBEYYUKSEL

Reef Canavarı Barry

Fotoğrafını bir çekebilsem yollayacağım ama yolladığınız resimdeki canlılardanda bir kaçtane var...Bu bahsettiğim serçe parmak kalınlığında fosforlu yeşil ve üzerinde tüy yok ve çok ürkek. Bir kaç kez rastladım...kayadan kafasını çıkarıyor..herhangi bir hareket gördüğü an geri kaçıyor...akvaryumcuma sordum onları daha çok balık yemi olarak kullanırlar dedi.. ama en yakın zamanda fotosunu çekicem en kötü sabaha kadar oturucam tankın başında...

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Reef Canavarı Barry

Fotoğrafını çekebilirseniz güzel olur. Ben de merak ettim. burda:gif

12. MİRBEYYUKSEL

MİRBEYYUKSEL

neyse buldum nasıl yükliyceğimi işte yaratık bu yeşil olan sadece kafa bölümü çıkıyor zararlı bişey olacağını sanmıyorum fakat ne olduğunu bilen varsa iyi olur..bu arada bu resmi çekebilmek için sabaha kadar uğraştım..

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Reef Canavar1 Barry

Sabirli olun canliya da bakariz resmi de duzenleriz ama cepten dahil oluyorum elden birsey gelmez. Canli kacmaz korkmayin. :D

14. fth-94

fth-94

Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Reef Canavarı Barry

Yahu bu nasıl bir yaratık :bilmem: 120 cm boyunda yuh... Allah kimsenin akvaryumunda göstermesin.

15. Lake Tanganyika

Lake Tanganyika

Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Reef Canavarı Barry

Benim kuracağım reef tankımda göstersin ama beni ve ailemi yemesin. :D :F Şaka bir yana gerçektende acayip bir hayvanlar var dünyamızda. :) Aslında bilinmeyen tür alıcaksınız eve ne güzel olur valla. :)

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Reef Canavarı Barry

Fotoğraf net değil deniz tavşanı olabilir ama görünen bacak şeklindeki oluşumlar kafamı karıştırdı. Deniz tavşanlarında bacak yok. Bazı türleri mercanlara zarar veriyor diyebilirim. Siz böyle bir tavır gözlemlediniz mi ?

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Reef Canavarı Barry

Resimdeki arkadaş münzevi yengece (hermit crab) benziyor... Çok aşina olduğumuz bir canlıya yani... Sadece onun kabuk dışındaki hali...

Biz bu halleri ile tanıyoruz...

18. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Reef Canavarı Barry

Çok ilginç bir canlı saat:gif

19. MİRBEYYUKSEL

MİRBEYYUKSEL

Reef Canavarı Barry

Hermit değil daha çok su kurduna benziyor. Çekebildiğim tek fotoğrafı bu gerçi herhangi zararını görmedim. Tam tersi onun da bulunduğu kayayla birlikte gelen bütün su kurtları çok çalışkan temizlik işcileri çıktı.

-----------------------------------
    Tamamen büyük harf kullanımı

M.D.4

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Reef Canavarı Barry

Aşşağıdaki video akvaryumuma aittir. Bu yaşamı ve bu yaşamın akvaryuma faydasına dikkat çekmeye çalışıyorum zaman zaman. Artık taban kumu olarak ince canlı kum ve ya argonit tercih edilse de ve bu malzemelerin amacının tortu tutmaması olduğunu var sayarsak...Ben tortu ve pislik akvaryumumda göremiyorum acaba sebebi aşağıdaki videodaki görüntüler olabilir mi ? saat:gif

[google_video=425,350]8831081653424209434&hl=en[/google_video]

Sayfayı Paylaş