1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Reflektör yapımı ve ısıdan kapak koruma

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar, Bazı akvaryumların aydınlatma kapaklarının içinde reflektör yoktur, aslında genelinde yok. Örnek olarak Dolphin marka akvaryumlar çok yaygın kullanılıyor. Genelinde zaman içerisinde aydınlatma kapağı sıçaktan yamulmuş durumdadır. İçerisinde reflektör yok ve ışık enerjisinden kayıba sebeb oluyor. Buna çareyi paylaşacağız basit olarak.

Kapağın içerisine önce folyo sereceğiz.

[​IMG] [​IMG]

Daha sonra kırık ve parça aynalardan kapağın iç ölçüsüne göre ayna keseceğiz ve slikon yardımıyla yapıştıracağız. Aslında sıkıştırma olarakta çok rahat duruyor. Yine evdeki eski aynayıda kullanabiliriz.

[​IMG] [​IMG]

Elimizdeki parça aynalardan yanlarada eklersek ışık kaynağından daha fazla faydalanabiliriz.

Folyo varken bile aynalı kısımla rasındaki farka bakabilirsiniz. Çok daha temiz ve sağlam bir şekilde ışıktan daha fazla verim almak mümkün. Kolay gelsin.

www.akvaryumportali.com ;)

Saygılar...

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Aynı sistem benim akvaryumlarımda da var. Gayet verimli.
    Paylaşım için emeğinize sağlık hocam. Teşekkürler.

Saygılar.

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Dün aklıma geldi,benim küçük paludaryumun kapağına koymak için :) Benden önce davranmışsın Temel Hocam.Teşekkürler...

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Güzel bir çalışma. Emeğine sağlık üstad.

Saygılar...

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ellerine sağlık abi, gerçekten ışıktan daha fazla faydalanacağımız bir yapım.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Muhammed ışıktan çok daha fazla verim alınacağına hiç şüphe yok. Aslında reflöktör olmadan aydınlatma armatürü kullanmak hatadır.

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Temel abi çok güzel ve pratik bir anlatım olmuş , çok yararlı bir bilgi olmasıda cabası.. Aynı çalışmayı ben sadece aluminyum bantı ile kapağın içini kaplayarak yapmıştım.. Oda faydalı olmuştu ama ayna ile karşılaştırıldığında ayna 5 - 10 gömlek daha üstün bir aydınlatma sağlayacağı aşikar olmuş.

Folyonun tek dezavantajı camda avantaja dönüşüyor.Çünkü sıcaklık ile buharlaşan su folyonun üstünü kapladığından özelliğini yitirmesine sebep oluyor.Folyoyu temizlemekte cam kadar kolay değil.

Paylaşım için teşekkürler Temel abi..

Sayfayı Paylaş