1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Rotifer ve fitoplankton kültür Üretimi Doğal

Başlığı 'Canlı Yem Kültürleri ve Diğer Yemler' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 8 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Rotifer ve fitoplankton kültürünü doğal yoldan üretmek

Tamam Temel Hocam,

O zaman dediğimiz gibi yapıyoruz... Mikroskop incelemesi için sen kültürleri hazırlayıp bana getiriyorsun... Bakalım tuzlu suda hayatta kalıyorlar mı... Kalıyorlarsa senin bebişler bunları kesinlikle yiyecektir...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Abdullah hocam selam,
    Konuya katkı yapacağına inandığım ve larva tankının yeşil su ile takviye edildiğini gösteren birkaç fotoğraf paylaşmak istedim. Son ortak düşüncelerimizi aşağıda toparlamaya çalıştım.

Hocam, bu larva tanklarına yoğun olarak zengin alg kültürü ilave edilmiş. Doğal olarak su yeşil. Anladığımı sizlerle paylaşmak istedim. Zaten elde hazırda yeşil su yani canlı alg kültürü hazır tutuluyor. İhtiyaca göre larva tankına ilave ediliyor ve larvalar yanında rotiferlerin beslenmesi sağlanıyor. Fotoğraflarda görüldüğü gibi larvaların gelişimi sağlıklı.

Çözdük mü hocam. ;)

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kültür üretme denemeleri başladı arkadaşlar, Doğal deniz suyundan oluşan akvaryum ışık altına koyuldu. İçerisinde doğal su ile birlikte gelen gammarus türü birçok yine canlı yem var. Bunlar irili ufaklı boylarda.

Doğal deniz suyu.

Diğer bir kaba ise, akvaryum suyu koyuldu ve içine Spirulina ile birlikte yeni çıkarılmış artemia yavruları eklendi. Bu ekleme yaklaşık olarak 5 gün önce yapıldı. Artemia yavrularının rengi beyazımsıdan kırmızıya döndü. Bu konuda fikri olan var mı?

Bu kaba eklenenler, hamur mayası 5 gr, Spirulina bir çay kaşığı, Artemia yeni çıkmış, muz kabuğu fosfor için.

Artemiaların rengi değişti ve su yüzeyinde hareketliler. Durum nereye gidiyor acep. pala:

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Temel Hocam, artemiaların bayağı büyümüş hali videodaki gibi olsa gerek. Renkleride görüldüğü gibi kırmızımsı. Pek anlamam bu işten ancak bana kalırsa artemialarınız büyüyor hocam. Yani hallerinden memnunlar.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Rotiferin al kültürüne ( Yeşil su) aşılanması ve günlük yapılması gereken işlemlerin ve hasat edilmesinin şeması arkadaşlar. Kafamızda bu konu sanırım oturmaya başlamıştır. Fotoğraf büyültülürse yazılar net okunabilir.

Türker video için ve aydınlatman için teşekkür ederim.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balkondaki doğal canlı yem kültür denemelerimi merak eden yok mu? Ben her akşam kontrol ediyorum.
    Gelişmeleri eklemek isterim.

Bu balkondaki kabı hatırlarsınız. İçine hamur mayası, muz kabuğu, bilimum yemler, spirulina ve yeni çıkmış artemia yavruları eklenmişti. Su inanılmaz bulanmıştı. Su son iki gündür görüldüğü gibi açıldı. Suyun rengi yeşile döndü. Artemia yavruları kırmızı renk aldı ve yaşıyorlar.

Bu akvaryumda tamamen deniz suyu var. İçine spirulina eklendi ve yaklaşık 10 gündür aydınlıkta bekliyor. Doğal sudan gelen mikro organizmalar halen hareketli. Akvaryum yüzeyi inanılmaz şekilde oksijen kabarcıkları ile kaplandı. Aşırı kabarcık olmasını ve özellikle sanki yüzeyin normalden kalın bir şeffaf tabaka haline gelmesininin sebebini bende merak ediyorum. Aklıma alglerin oksijen üretmesi sebebi geliyor.Renk yeşile döndü.

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Temel abi gelişmeler ne durumda merak ettim ? Tamam mı devam mı ?

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Volkan, balkonda kab içindeki su tamamen koyu yeşil oldu. Fotoğrafları paylaşırım. Artemialar hala yaşıyor. Ama sanki büyümede geçikme var. Soğuktan olabilir.

Diğer akvaryumdaki suda yeşillenmeye başladı, onun içindeki gammarus türü canlı ve podlar yaşıyor.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Artemia'lara beslenmesi için bişey veriyor musun yoksa o yosunlanmadan beslenmelerini mi sağlıyosun abi ? Benim o son denemede olmadı bu arada.. şişe tankın içindeydi bütün yumurtalar akvaryuma dökülmüş rezilliği sen düşün :)

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Volkan, yem vermiyorum çünkü gerek kalmıyor. Su ışık altında bolca yosunlandı ve alglerle beslenmeye başlamışlardır. Uzun zamandır yaşıyorlar. Büyüdüler ama çok az.

Bu akvaryuma herhangi bir ekleme yapılmadı. Podlarda hala yaşıyor, çok küçükler fotoğraflayamadım.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balkona kurduğum acemice artemia tankında bir takım gelişmeler var. İnanılmaz çoğaldılar ve çok hareketliler. Isıtıcı bağladım işler biraz değişti.

Fakat arkadaşlar bildiğiniz gibi güneş ışığı altında koyu yeşil olan su bu akşam itibari ile açıldı iyice. Sanırım algleri tüketiyorlar. Şimdi bunları beslemek lazım.

Sizce toz haline getirilmiş spirulina yeterli olur mu? Sanıyorum besin değerleri içinde önemli bu.

12. Kadr1maN

Kadr1maN

Ellerine sağlık Temel abi. Çokça merak ettiğim bir konuydu ve ileride muhakkak uygulayacağım.

"Artemiaların renk değiştirmesine sudaki tuz oranı etkili oluyor" diye okumuştum.

Alg ile beslenmeyi devam ettirmek için bir başka kapta yeşil su üretebilirsin abi. Örneğin her gün bir-2 bardak alg aktarması yaparsın yavruların olduğu akvaryuma. Alglerinde beslenmesini kolaylaştırmak için biraz yem işe yarayabilir sanki huh:

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Temel Abi;yemlerimiz bölümünde yazıyordu,artemiaları beslemek için sera micron kullanılabilir.İçeriğindeki siprulina yanında destekleyici besinler de var.Yeterli olacağı kanaatindeyim çünkü yavru lepistesleri bile besleyebiliyorsa karidesleri hayli hayli beslemeli.

Not:Besleyebilir dememin nedeni karbonhidrat-yağ-protein içeriğinin yeterli olması anlamındadır.

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hayırlı uğurlu olsun Temel Hocam... Eee, Nemocukları ne zaman görüyoruz?

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

İnanırmısınız akvaryumla ilgilenemiyorum belki fark etmişsinizdir. Çoğunlukla bankadan online oluyorum. Videoyu bile gece çektim. Nemoların yumurtlaması için sakin bir ortam şart. Hasta olarak getirilen balıklar derken, ilgisizlik derken bakamadım. Hani yumurtlamışlarsa bile haberim olmayacak. Ama durumları çok iyi tabi. Bu çiftlerden biri zaten yeni adapte edildi. Dıy yapımlar vs derken ihmal ettim. Acelemiz yok. Bu ayın sonunda eniştem Almanya'dan gelirken rotifer kültürü ve besini getirecek. Ama ben balkondaki artemiaları büyültüp çiftleri besleyeceğim. Dediğim gibi larva kalitesi çok önemli.

Bu artemiaları önerdiğiniz şekilde besleyeceğim. Bunlar ne oburmuş. Ayrı bir kapta yeşil su pratik fikir. Hemen yeşilleniyor su zaten. Fakat o kadar incelikleri varki artemiaların besin değeride önemli. Bu açıdan ekstra yenmlerinide vereceğim.

16. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Temel hocam, ben her hafta Yunanistan'a geçiyorum eğer Almanya'dan birşey lazım olursa oradan bir adres veririz oraya gönderirler. Ben de alıp size gönderirim iki ülkede Avrupa birliğinde olduğu için problem olmaz yolcu beraberi geçiririm size yeterki fazla büyük şeyler olmasın çanta içine sığdırırım :)

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar, Artemialar bildiğiniz gibi soğuk balkonda uzun süre durdular. Ancak ısıtıcı bağlanması ile birlikte çoğalma görülmüştü. Yeşil olan su rengi algler ile beslendiklerinden pırıl pırıl olmaya başladı. Sanırım ayrı bir yerde yeşil suyum olmadığından artemiaları alternatif yolla beslemek zorundayım. Gerçi ayrı bir kab içerisinde güneş altına su bıraktım bekliyorum. Artemialra elimde bunulanan aşağıdaki yemi verdim. Sonucu pek bildiğimi henüz söyliyemem ancak yiyeceklerini düşünüyorum. Sizin düşünceniz nedir?

Teoman abiye yptığımız nano aydınlatmasından artan akar borusunun diğer yrısından artemia tankına armatür yaptım.

Yardımın için teşekkürler Levent, ihtiyaç olursa elbette yardım isterim. Ama ay sonunda Almanya'dan geliyor siparişler. Teşekkür ederim. Bakarsın benden önce sana gerekir rotifer kültürü. Benim nemolar ilgi bekliyor galiba. Zaman alacak biraz.

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Temel Abi,elindeki yemin adının son üç harfinin vit olmasından onun vitamin olduğu sonucunu çıkarıyorum ve vitaminin herhangi bir besleyici değeri yoktur.Belki ıspanağı kaynatıp,havanda dövüp suyunu verebilirsin şaş:

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Deneyeceğim Cem önerini, bunları bir şekilde hayatta tutarken besin değerlerini en üst noktaya getireceğiz. Artemiaların vitamini tükettiklerini gördüm. Damlaların başına üşüştüler. Büyükleride sık sık gidip geliyor.

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Yemez demiyorum zaten Temel Abi.Ama yaşamak için enerjiye ihtiyaçları var ve vitaminlerden enerji üretemiyoruz.Tahmin üzerine yazdım tabiki bunları.Vitamin ağırlıklı bir yem de olabilir elinizdeki.Şu da var ki sıvı olması vitamin savını destekliyor...

Sayfayı Paylaş