1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sürüngen portalıda istiyoruz

Başlığı 'Site Klavuz-İstekler' kategorisinde hayalci tarafından 13 Şubat 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. hayalci

hayalci

Selam ben kaplumbağa besliyorum ve sanırım kırmızı yanaklı su kaplumbağalarıda kısmende olsa bir akvaryum canlısı. Bu konudada bir portal oluşturmanızı bekliyorum ve özellikle bu tarz canlıların yaşıyacağı alçak boylara ve kuru alanlara sahip akvaryumların (terarium) nasıl düzenlendiği hakkında da bilgiler bu konu hakkındaki bilgi sahibi olan arkadaşlardan rica ediyorum.

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kaplumbağamı mecburen besliyorum, çok sevimli, eşime hediye gelmişti 4 yıl önce, fakat bana sorsanız alırmıydın diye ben almazdım, bu hayvanlara eziyet ediyoruz, kaplumbağa besliyor olsamda beslenmesine şiddetle karşıyım saygılarımla...

3. hayalci

hayalci

Bende almadan önce bir 5-6 ay kadar araştırma yapmıştım netten. Büyüyene kadar evde bakacağım şimdilik 38x39 cm genişliğinde 20cm kadar yüksekliğe sahip kaplumbağalar için üretilmiş bir akvaryum aldım şimdilik 1 ay oldu. Şimdilik bir eziyet olduğunu sanmıyorum çünki o alan içerisinde sadece tek kaplumbağa olarak yaşıyor. Biraz büyüdükten sonra sanırım evimin bahçesine bir havuz yaparım ama onun için daha yıllar var. Her tür ihtiyacını karşılamya çalışıyorum. Bana göre evde beslenmeye en müsait hayvanlar çünki belli bir büyüklüğe ulaşana kadar belli şartlar sağlandığında çok fazla bakım istememesi ve kendi başının çaresine bakabliyor olması bu özelliği kazandırıyor. Ama tabiki hiç bir hayvan için doğal ortamın dışı uygun değil.

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Evde beslemeye müsait demişsiniz :) peki bu hayvanların salmonella hastalığının taşıyıcısı olduğunu biliyormusunuz ?
    bahçeme havuz yapacağım demişsiniz peki kışın ne yapacak o hayvan ? yada diğer kuş, kedi vb kendini nasıl koruyacak bahçenizde ?
    kışın oda sıcaklığında bile kış uykusu benzeri bir davranış gösteren hayvan( ki kendi doğasında kış uykusuna yatmazlar)
    yani aslında pekte eve uygun değiller ;)

5. sinan1962

sinan1962

Yer:
    Ataşehir / İSTANBUL
    İsim:
    Sinan
    Selamlar, böyle bir bölüm güzel olur bence. Arkadaşlara katılıyorum.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu konuda eksik bir katagorimiz olduğu üzerine daha önce yine bazı yorum ve istekler almıştık. Sizlerin istekleri doğrultusunda 'Sürüngen Dostlarımız' adlı katagorimiz açılmıştır.

Katagoriyi isteyenler ilk paylaşımını görsel olarak yaparak canlısını tanıtır sanırım? :cicek:

Saygılar...

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Abi senle daha önceden de konuşmuştuk bu konuyu hatırlarsan. Güzel oldu bu portal işimize yarayacak. Bende paylaşımlar yapmaya çalışacağım. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Saygılar.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş