1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

SİZCE BEN NE YAPMALIYIM....

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde cemba tarafından 14 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. cemba

cemba

Herkeze saygılarımla..
    Ben bu hobiye yeni başladım ve bir anda nasıl başladığımı anlamadan işler çok büyüdü. Evimde ufak kardeşimin bir hevesle alıp daha sonra kullanmadığı 80 cmlik bir akvaryum vardı. Bir tanıdığımdaki akvaryumdaki balıklardan heveslenip bende 10 tane yunus aldım. Sonra internette araştırdım ve akvaryumumun küçük olduğunu anladım. Bi anda ya keşke daha büyük bir akvaryum olsa diye düşünürken gaza geldim ve kendime 600 ltlik akvaryum yaptırdım. Ama şu an hata yaptığımı düşünüyorum çünkü bu hobi hakkında fazla bilgim yok. Keşke o küçükte herşeyi öğrenip daha sonra büyük yaptırsa idim.
    Şu an akvaryumda;
    -14 tane 4cm lik sarı prenses var. (dişi mi erkek mi bilmiyorum)
    -6 tane yunus var.. ve bu yunuslar boy boy... İlk aldığım 10 yunuslar aynı boydu.. daha sonra 25 tane küçük aldım sonra 2 tane buyuk aldım ve böyle karıştırınca sanırım büyükler yemi çok yedi küçükler beslenemedi ve 6 tane kaldı. Birde yaptığım dip temizliğinden iki veya 3 gün sonra 2 veya 3 tane yunus kaybettım önce iyice koyulaşıyorlar daha sonra kendilerini sağa sola vurup öldürüyorlar. Bu dip temizliklerinde de suyu 15 cm felan çekiyorum..
    -10 tane de frontoza var. 5 tanesi 2 cm 5 tanesi 4 cm.
    -Şimdide yunusum kalmadığı için 50 tane yavru yunus almayı düşünüyorum.. Neden 50 tane derseniz akvaryum çok boş duruyor.

Ve bilmediğim konular...
    Başta kendimigeliştirmek için ne yapmalıyım?
    Nasıl yem kullanmalıyım?
    Yunusların boy boy olması sorun mu?
    veya yenı alacagım yunusları 80 cmlikte mı büyütmeliyim?
    ve bilmediğim başka neler yapmalıyım..???

umarım bana ne yapmam gerektiğine dair yardımcı olursunuz... Şimdiden herkeze teşekkürler

2. cemba

cemba

birde sirkülasyon motorum yok almalı mıyım? İç motor ve dış motor var. tekrardan teşekkürler

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar;öncelikle akvaryumunuz balık büyütmek ve beslemek için çok iyi. Frontozalarla yunusların aynı tankta beslenmesi pek doğru olmasada,balıklar henüz yavru olduğu için beslenebilirde.Ancak 2-4 cm olan balıklarınızın yanına onlardan çok daha büyük balıklar koymayın.Yani akvaryumunuzda 2 cm balık varken,aynı akvaryuma 10 cm balık koyarsanız bu 2 cm lik balıklarınızın sonu olur.Akvaryumunuza alacağınız yeni yunuslar şuanki frontozalar ile aynı boyda alsanız bile yunuslar frontozalardan daha çabuk gelişir ve 1 seneye kalmaz frontozadan iki misli büyük hale gelir.Ve bu durum gene frontozalarınızı olumsuz etkiler.Bence frontozalarınızı satıp elden çıkartın ve bunun yerine yunus,sp balıklar alın.Enazından aynı gölün balıkları olsun. Dip çekimi yaparken 15 cm su çektiğinizi söylemişsiniz fakat,akvaryumunuzun tam ölçülerini bilmediğimden,bu rakamın kaç lt suya tekabül ettiğini anyamadım.Dip çekimleri haftalık yapılmalıdır ve %30 su değişimi yapılmalıdır(Dinlenmiş su ile) Dış filitrenizin marka ve modelini bilmediğimden,akvaryumunuza yeterli gelip gelmediği konusundada birşey diyemiyorum.Ancak;600 lt relik bir akvaryuma kesinlikle sump yapmanızı tavsiye ederim.Sirkülasyon motoru derken;sanırım iç akıntı motoru diyorsunuz? Akvaryumda iç motor var demişsiniz bu durumda akıntı yapması için başka bir motora gerek yok diye düşünüyorum.Yem konusunda ise; sera ve tetra marka kaliteli yemler kullanmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca 600 lt relik akvaryumda 50 tane yunus yavrusu çok güzel büyür.80 cm lik akvaryumda yunus yetişmez,yanık kalır.

Saygılar

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Öncelikle merhabalar,
    Balık ölümleri hakkında şimdi nedesek yalan olur.
    İleriki planlarınızı bilmiyorum.14 sarı prenses,10 adet frontasa,50 adette yunus eklemeyi düşünüyorsun.Akvaryumunuz 600 litrede olsa ayrı gölün balıklarını beslemek hata aynı zamanda 50 yunus o akvaryum için fazla.Maksatınız koloni kurma ise.14 adet sarı prenses yeterde artacaktır. 4 cm boylarında 10 adet yunus ve farklı malavi ekleyebilirsiniz.Şuan için sarı prenseslerin cinsiyeti anlaşabilir.İlerki zamanda fazla erkekleri eleyebilirsiniz.

Benim akvaryumumda ağzı yumurta dolu 5 cm'lik sp' var.

600 litrelik akvaryuma kesinlikle sump olması lazım.Dış ve iç filtrenizin kapasitesini yazarsanaız seviniriz.Dış filtrenizde saatte 2000 litre suyu çeviriyor olmasıda bi nebze yeterli olacaktır.Akıntı motoruda sizin terciğiniz,alsanızda çok iyi olacaktır.İç filtreniz kuvvetli ise gerek yok.

İletişim açısından profil bilgilerinizi girerseniz seviniriz.

5. cemba

cemba

Dış motorumun markası sobo iyi diye aldım ama çok fazla ses çıkartıyor. Ve saatte 1500 lt suyu devir yapıyor. ilginiz için çok ama çok teşekkür alırım birde yemi tetra ve sera alıyorum. mesela seranın bir yemını aldım balıklar çok sevıyor ama suyu kıpkırmızı yapıyor. sizce motoru değiştireyim mi. İnternette atman ve eheim i övüyorlar sizce şu an için hangisini almam lazım

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlı olsun akvaryumunuz.

Öncelikle akvaryumun boyutlarının büyük olduğunu düşünürken, yavrularında gün geçtikçe büyüyeceğini unutmamanız lazım. 50 adet yunus yavrusu büyüdüğünde içindekiler ile birlikte durum düşündüğünüz kadar hoş olmayabilir. Filtreleme ihtiyacını akvaryum yüküne göre düşünmeniz gerek. Filrenizi büyültme imkanınız şu aşamada yoksa ,su değişim aralığını sıklaştırmanız sizi verimli bir filtre alana kadar idare edecektir.

Kalabalık yavru topluluğu olan akvaryumlarda cinsiyet ayrımı yapmak sadece gözlem ile olur. Özellikle sarı prenses ve yunus gibi anlaşılması pekte kolay olmayan türlerde. Yavruların büyüme oranlarını takip etmeniz gerek. Dişiler daha küçük kalacaktır. Yine biraz büyüdüklerinde edindikleri bölgeye hangilerinin girmesine izin verildiğine bakakacaksınız. Etrafında dönme hareketleri yani kur yapıldığında, iki balığında aynı titreme hareketini yapıp yapmadığına bakacaksınız. Dişler titremez. Zaten biri erkek ise, bu kurun sonu kovalamaca ile bitecektir.

Sağlıklı canlılar...

7. cemba

cemba

peki hala sizce elimdeki balıkları çıkartıp tekrarda aynı boyda yunus alayım mı.. yoksa boyları değisik olan yunuslarımı mı elden cıkartayım sarı prenses ve frontozalar dursun mu....... bu arada çok soru sorup başınızı agrıtıyorum gercekten çok özür dilerim......

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Boyları farklı olan tüm aynı türleri çıkarmanız daha sorunsuz koloniler oluşturmanız demektir.

Madem bu imkanınız var, size tavsiyem bu yönde olacaktır.

9. farukocak55

farukocak55

Bende diğer tüm yorumlara katılmakla birlikte dış filtrenize ek olarak akvaryumun içine de size temizlikte faydası olacak vatoz türü balıklarıda unutmamanızı öneririm.Mutlaka bu canlılarda temizlik işlerinde size yardımcı olacakalardır.600 lt akvaryumda beğendiniz tek tür yada birbiriyle anlaşabilecek birkaç türü bir arada besleyebilirsiniz bence.Sağlıklı balıklar...

Sayfayı Paylaş