1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sıfırdan Sarı Prenses

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde furkansuna tarafından 30 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. furkansuna

    furkansuna

    Mesajlar:
    40
    İsim:
    Furkan Suna
    Sarı Prenseslerimle ilgili yaşadığım tecrübeleri buradan yazacağım arkadaşlar.:yaz:
    Gelin beraber sarı prenses akvaryumu kuralım:
    1.Akvaryum Seçimi:
    Akvaryum alırken bütçemiz el verdiğince büyük almaya özen gösterelim.Çünkü ileride büyütmeye gerek kalmaz.Sarı prenses için minimum 120-150 litrelik bir tank iyi olur.Ben 220litre kullanıyorum.
    Akvaryumu aldık.Şimdi malzemelerde:
    1.a Dış Filtre: Dış filtre 150 litrelik bir akvaryumda gayet iyi iş görür.Bu konuda bir çok seçenek var.En iyi markalar arasında eheim tetra geliyor.Bütçenize göre araştırma yapın derim.
    2.a Kum : Kum seçimi yaparken görselliğe mi yoksa temizlik kolaylığına mı önem vereceksiniz bunu seçmelisiniz önce.Görsellik açısından silis kum gayet hoş fakat dip çekimi zor oluyor.(dip çekim kumun üzerindeki pislikleri temizlemektir).Siyah hagen kum gayet hoş duruyor.Karar sizin seçenek bol..
    3.a Isıtıcı: Isıtıcı alırken watt ına bakmak önemli.100watt bir ısıtıcı yeter tercih sizin..
    4.a İç filtre : İç filtre içerideki sirkülasyonu sağlar.10 tl den 50 tl ye kadar fiyat aralığı mevcut.Çok güçlü bir iç filtre alırsanız balıklarınızı rahatsız eder gerek yok.Orta halli bir iç filtre idare eder iyidir.
    5.a Dekor: Sarı prenses akvaryumunun olmazsa olmazıdır dekor,Kayalıklardan oluşan yuvalar yapmalısınız.Hem balıklarınız mutlu olacaktır hemde üreme dönemlerinde problem yaşamazsınız.Doğallığa gidin,yapay hiç bir şey koymayın akvaryumunuza,özelliklede yapay bitki.Ama eğer canlı bitki istiyorsanız sert bitkilerden anubias nana gibi bitkiler sarı prensese gider.
    6.a Işıklandırma: Bir çok seçenek mevcut .Led aydınlatmalardan tutunda dalgıç lambalara kadar.Ben 3 adet beyaz 80 cm roxin dalgıç lamba kullanıyorum şimdilik sıkıntı yok.Led aydınlatma daha iyi elbette ama masraflıdır.
    7.a Hava motoru : Hava motoru önemli bir faktör.Alırken çift çıkışlı olmasına ve sesinin az olmasına dikkat edin.Bir adette akvaryumunuzun boyuna göre hava taşı alabilirsiniz.Sera markadan air pump a kadar geniş bir yelpazede seçenek şansı mevcut..
    8.a Arka fon: Sarı prensesler de düz lacivert bir arka fon balıklarını müthiş gösterir,tecrübe ile sabittir.Farklı olarak 3D arka fonlar mevcut evde kendinizde strafordan yapabilirsiniz.Satın alırsanız biraz maliyetli olur.Karar sizin..
    9.a Su düzenleyiciler: Akvaryumu aldık filtremizi kurduk kumumuzu koyduk ısıtıcımızı çalıştırdık.Akvaryumun suyunu koyduktan sonra kaya tuzu ekleyin(koruyucu amaçlı kullanılır,100 litre su için bir çorba kaşığı, fakat aşırı koymayın çünkü balıklarınıza zarar verir.) Su düzenleyici olarak Sera Aqutan ve Sera BioNitrivec kullanıyorum ben gayet iyi tavsiye ederim.
    10.a Diğer : Ek olarak ileride bir adet yavruluk,egg thumber(bunları Do It Yourself olarak kendinizde yapabilirsiniz bunun için DIY bölümünü inceleyin) Ve birde yavru akvaryumu:)
    AKVARYUMUMUZU KURDUK HERŞEY TAMAM DÜZENLEYİCİLERİ ATTIK AKVARYUM 1 HAFTA ÇALIŞIR VAZİYETTE BEKLEDİ..ŞİMDİ GELDİ BALIK ALMAYA..
    2.a Sarı prenses alırken dikkat edilmesi gerekenler

    1.Akvaryumcuya girdiğinizde Bir profesyonel gibi davranmalısınız.
    2.Balıkları gözlemleyin, vücudunun üzerinde beyaz benekler olmamalı,yara olmamalı,Filtrenin yanında kısılık vaziyette durmamalı,kumlara ve dekorlara sürtünmemeli,suyun yüzeyinde başı yukarı doğru durmamalı,yalpalıyarak yüzmemeli,ters yüzmemeli,cins hareketler yapmamalı.Bunları anlayabilmek için benim tavsiyem 5-10 dakika akvaryumun önünde durup gözlem yapın.Hasta olmayan balıkları seçtikten sonra geldi dişi erkek ayrımına:
    Kesin çözüm için anü vent (anal büyüklüğüne) bakmamız yeterli.Erkek Sarı prenseste oo şeklinde olur dişi sarı prenseste oO şeklinde olur
    yani kısacası iki açıklık birbirine eşitse erkek, biri diğerinden büyükse dişidir.
    Detaylı ve resimli anlatım için :Male or Female?
    3.Bir erkeğe 3 dişi gelecek şekilde almaya özen gösterin
    Dişi erkek ayrımı için alacağınız balıklar en az 5cm olmalıdır.
    BALIKLARI ALDIK
    Akvaryumcuda balıklarımızı seçtiklten sonra poşete koyarken oksijen basmasınız isteyin daha sağlıklı olur.
    Eve getirince poşeti açıp bir kaba koyun balıklarıda kaba koyun.Sonra akvaryumdan su alıp kaba koyun(kabın 4 te 3ü akvaryumdan aldığınız suyla dolu olsun) yarım saat sonra balıklarınızı akvaryuma salın.
    AKVARYUMDA İLK HAFTA
    İlk hafta ışıkları açmayın cama ani yaklaşımlar yapmayın ve cama tıklamayın,eliniz akvaryumun içine sokmayın.Dekoru bir kere ayarlayın bir daha değiştirmeyin.İlk gün yemleme yapmayın.
    Isıtıcınızı 26 dereceye ayarlayın en idealidir.
    Bir kaçta yem önereyim:
    Yaptığım araştırmalar sonucu :
    1.Sera Flora
    2.NLS thera +A
    3.Sera granaugreen
    4.Sera granaumeat
    sarı prensesler için en ideal yemler.Para konusunda en bonkör olmanız gereken yer yem kısmıdır unutmayınsaygılar:gif
    Eveet iyi bir akvaryum kurulumu yaptık:temel:.Merak ettğiniz herşeyi sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.BU YAZININ HERHANGİ BİR KISMI HERHANGİ BİR YERDEN ALINTI DEĞİLDİR LÜTFEN EMEĞE SAYGIsaygılar:gif
    Sağlıklı hobiler.:nazar:
    By Furkan Suna
     
    cosmos bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş