1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

S.P. yavrularında yemleme

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde ist_burak tarafından 31 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. ist_burak

ist_burak

Arkadaslar herkese öncelikle iyi günler dileyerek başlamak istiyorum.Foruma yeni üye olduğumdan ve akaryum hobisine yeni başladığım dolayı bana yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.Benim tankım 72 lt olmakla birlikte içinde 5 adet s.p den 2 aylık yavru bulunmakta.Bunların beslenmelerinde forumda okuduğum kadarıyla ıspanak ve havuç diyor.Bunları nasıl yemleme yapıp canlı yem kullanabilirim?Bana yardımcı olursanız sevinirim.

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    ist_burak profil bilgilerini girersen hitapta zorlanmayız.

Sp yavrularına kullandığın yemleri ufalayarak verebilirsin.Ispanak ve havuçda verebilirsin.Daha balıkların yavru olduğu için havuçu büyük ihtimalle yiyemezler.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Özgür' e katılıyorum, havuç bu aşamada sert gelecektir. Tüm kuru yemleri ufalarsanız kabul edeceklerdir. Yemlerin kaliteli olması yanında sarı renge sahip balıklarda karotein önemlidir ve Sera kril bir ayı ( Daha önce yakabilir) geçmiş olan yavrulara tavsiye ederim. Tatlı ve canlı bir sarı renk yanında turuncuyu andıran güzel bir renk alacaklardır.

Sağlıkla büyültün, tabi sanırım kısa bir süre sonra daha büyük bir akvaryuma ihtiyacınız olacak.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel ve Özgür hocam gereken cevapları vermişler. em34:

Benimde ilave olarak söyleyeceğim şey; sık su değişimi yapmanız ve balıklar palazlandıkça mümkün olduğunca büyük akvaryuma almanızdır.Zira 72 lt rede yavrularınız tam gelişemeyip yanık kalacaktır.

Saygılar.

5. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Yavruların sağlıklı ve hızlık büyümelerine %70-80 katkı yapabilecek açıklamayı Olcay Abi belirtmiş. Ancak tekrar tekrar belirtmeliyimki yavrularınızı daha büyük tanka almanızı öneriyorum. Dip malzemesi kullanmayıp düzenli bir şekilde su değişikliği yapmak büyüme hızına inanılmaz derecede etki ediyor.

6. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Ben yavrular için SERA MİKROPAN kullanıyorum veya SERA GRANURED

SERA MİKROPAN

SERA GRANURED

Granured'i verirken yemleri parcalamanızı öneririm. 3 aylık olunca balığınız. Olduğu gibi verebilirsiniz yemi. Zorlanmadan yiyebilirler.

Sayfayı Paylaş