1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sadece Xiphophorus'ları tutan ağızda pamuk

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 10 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar,

Herşey 3 adet plati-kılıçkuyruk kırması almamla başladı... 3 balığın da damlatma yöntemi ile 135 lt karma canlı doğuran tankına aktarıldıklarının ertesi günü ağızlarında pamuk çıktı... Balıkları 2. gün kaybettim... Sonraki gün daha önce -ancak 3 hafta geçmişti- aynı akvaryumcudan aldığım Kırmızı kılıçkuyruğun ağzında pamuk çıktı ve o da bir sonraki gün öldü... O günden beri her 2-3 günde bir bir plati (Xiphophorus maculatus), kılıçkuyruk (Xiphophorus hellerii) veya Xiphophorus variatus ölüsü alıyorum akvaryumdan... Ama bu süre içerisinde Poecilia cinsi balıklardan yani lepistes, velifera, Endler's, molilerden hiç kaybım olmadı... Bu hastalığın ne olduğunu bilen var mı aranızda?

2. taygun

taygun Guest

Abdullah Merhaba,

bahsettiğin hastalık ağız fungusu olabilir mi? Konuyu bu açıdan araştır istersen.

Giderek yayılan bakteri balık ölümüne sebep oluyor. Bence tanktaki diğer balıklar da risk altında.

Saygılar

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, ben canlı doğuranların üreticiler açısından ciddi bir rekabet alanı olduğunu düşünüyorum. Üretilmesinden tutun, yaşam sürelerine kadar oynanıyor.

Acriflavine ?

Bu ilacı yoğun olarak kullanıyorlar ithal etmeden önce ve üretim sürecinde. Bahışıklık sistemi çok zayıflıyor bu hormon yüzünden. Adaptasyon zorluğu yaşanması halinde her türlü hastalığa açık oluyor balıklar.

Tam olarak hastalığın ne olduğunu bilemesek de satın alınan balıkların bir şekilde zayıf yapıya sahip olduklarına şüphe yok.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tamer Hocam, temel Hocam çok teşekkürler...

Tamer Hocam, hastalığın yaklaşık 1 aydır tankımda olmasına karşın bugüne kadar sadece Xiphophorus cinsinden canlı doğuranlar hastalanıp öldü... Poecilia cinsinden olanlara hçbir şey olmadı... Bu da benim aklıma daha çok viral bir hastalığı getiriyor... Keza balıkların bazılarına ilaç banyoları yaptırmıştım ama açıkçası bana mısın demediler... Kullandığım ilaçlar anti-bakteriyel ve güçlü ilaçlardı... Bu da kafamdaki virüs şüphesini güçlendiriyor açıkçası...

Temel Hocam, çok doğru söylüyorsun ancak aldığım bu balıklar gittiğim akvaryumcuya bir hobicinin tankından gelmiş... Aldığımda çok ama çok sağlıklı idiler... Anlamadım gitti... Ama her ne ise benim Xiphophorusları da önüne kattı... Topu topu birkaç Xiphophorus kaldı elimde, bir de onların yavruları... naz:

Ödüm patlıyor onlar da gidecek diye....

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi çok geçmiş olsun nedir bu aralar çektiğimiz hastalıklar üsat üste geldi herkezde

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Biri Akvaryum Portalına nazar etti healde... Nasıl birşey olduğunu bir anlasam da kafayı yemesem iyi olacak...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi ısıyı biraz düşürüp birazda kaya tuzu eklesen fayda edermi acaba huh:

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Denedim Emrahcığım kaya tuzu falan... zaten senin yanında almadım mı Cüneyt'ten kaya tuzlarını? O günden beri hala ölüyorlar ya... Koca damızlık platiler gitti be... :(

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Abi beni lepistese geçiren sorun ile baş başasın.Biraz kafa yoracağım ama bulacağımı sanmıyorum.Belki birlikte bulabiliriz...
    B vit denedin mi?Viral ise vitaminden başka yapacak birşey yok...Taze hazırlanmış yeşil biberli yem ile besle diyeceğim ama ağızlarından dolayı yemezler...

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla Cem, denemediğim halt kalmadı desem yeridir... B vitamini, multivitamin, çıplak aminoaist içeren multivitamin vesaire... En son Emrah'ın tuhaf yeminden bile medet umdum ama nafile... Hastalananlardan vazgeçtim zaten kimse yanlış anlamasın ama ağızında bu zımbırtı olanı gördüğümde balığı doğruca iflah ediyorum artık ama birkaç gün sonra diğerinde çıkıyor...

Önce Olcay Hocam'ın başına gelenin Xiphophorus versiyonunu yaşıyorum zannettim ama Pseudomonas falan olsa idi kullandığım PSA ile icabına bakılmış olurdu... Bir de -maaşallah- yavrular buna bağışık gibi duruyorlar... Bari onlara birşey olmasa...

Cem sen de mi aynı olayı yaşadın?

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Buyur burdan yak şimdi :hink:

Yahu nedir bu bizim başımıza gelenler kızgın: kızgın: kızgın:

Var üstümüzde birşeyler dolanıyorya anlamadım gitti kızgın: kızgın: kızgın:

Eğer hakkkattende birileri bize nazar ediyorsa ve bende olurda bir yakalarsam ateş: kızgın:

Abdullah hocam;benimde hastalıkla ilgili aklıma gelenleri zaten hem arkadaşlar yazmış,hemde siz gerekli yollara başvurmuşsunuz.

Hocam;büyük geçmiş olsun :(

İnşallah ölümler durur.

Saygılar.

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla bugün sabah da bir tanesini iflah etmek durumunda kaldım, plati-kılıçkuyruk kırması idi başka biryerden alınmış... Yavrulardan biri de pek iyi gözükmedi gözüme...

Sağolasın Olcay Hocam, nazar mı bilemiyorum tabii... Ama ben ne zaman tedbiri biraz zayıfltasam yani aman canım şu akvaryuumcudan da bir balık alıp akvaryuma atsam ne olacak desem böyle oluyor... Hırs işte... Hep derler ya, bizi yakanın aman bu balığı bir daha nerede bulacağım kaçurmayayım alayım demenin felaket ile sonuçlanabileceğini... :(

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Aslında 2 şey beni kılıçlardan soğuttu.Birincisi soğukta kalıp ölmeleri,ikincisi pamukçuk hastalığına yakalanıp kırılmaları.3 sene önce başıma gelmişti bu olay.Şimdi aklıma gelen birşey var balıkların ağız kısmına baticon sürmeyi denedin mi Abdullah Abi?

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yok, Cem, bunu denemedim...

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ben de denememiştim Abi,dedim ya aklıma yanıt yazarken geldi...İnşallah işe yarar...

16. DuncaN

DuncaN

Geçmiş olsun. Küçük bir karantina tankı sorunun kesin çözümüdür...

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sağolasın Ufuk...

Yapılan tedaviler sonuç vermiyor ve artık kani geldim bu olayın viral olduğuna... Bu bağlamda yapılabilecek hiçbir şey yok... Sadece geriye kalanlanların en az bir kısmının bağışık olmasını ummaktan başka...

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Abdullahçım dost acı söylermiş , o kadar kalabalık tankta hastalıkların ve balık ölümlerinin önüne geçmen çok zor.. Bu bitecek başka birşey başlayacak senin tankın bunca balığın yükünü kaldıramaz.. Hem boy olarak iriler hemde sayıca çok fazlalar kanki..

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tank kalabalık Kankacığım doğru söylüyorsun ancak ölüm belli bir şekilde ve sadece belli cins balıklar ile sınırlı kalınca ölüm nedeni olarak kalabalıklık çıkmıyor ortaya... Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum...

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Yok onu demek istememiş hocalarım sanırım.Dedikleri şey şu:Nerede çokluk,orada hastalık :D

Sayfayı Paylaş