1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Saksıdan Mağara

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde jonerr tarafından 10 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. jonerr

jonerr

Öncelikle dıy grup üyesi olupta bu bölümde sadece 2 konum olduğu için sizlerden özür diliyorum.Malum okullar açıldı yazılı,sözlü derken pek birşeyler yapmaya vakit olmuyor.Buda birden aklıma geldi ve hafta sonu yaptım.Sizlerden tekrar özür diliyorum :(

Öncelikle kurumuş olan narımın saksını aldım.
    Daha sonra içindeki toprağı çıkardım(zaten kalıp şeklinde çıktı).
    Bana böyle pis bir saksı kaldı :(
    Sonra banyoya götürüp güzelce yıkadım.
    Yıkama işlemimiz bittikten sonra sıra geldi akvaryuma dekor olarak yerleştirmeye.Düşündüm düşündüm nasıl dekoratif durur dedim ve aklıma ortadan ikiye bölmek geldi.
    Ortadan ikiye böldüm
    Daha sonra akvaryuma koydum ve dekoratif durması için üstünü kumlarla örttüm(aslında üstüne yosun tuttursam daha iyi olurdu)
    Belli oluyormu bilmiyorum ama zebralarım hemen içine girdiler.Çok beğenmişe benziyorlar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Saksıdan Mağara

Ellerine sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Çok pratik. Tabi saksılar sadece mağra yapımında işe yaramıyor. Bir çok tür bu saksıları yumurtlama alanı olarak beğenerek kabul ediyor. Buda benden bir örnek. Mükemmel bir korunak oluşturabilir.

Saygılar...

3. jonerr

jonerr

Ynt: Saksıdan Mağara

Haklısınız Temel hocam.Balıklar burayı yumurtlama alanı olarak kullanıyorlar.Bende zaten zebralarımın yumurta bırakması için yaptım.İnşallah bende zebralarımın yavrularını verdiğiniz resimdeki yavrular gibi göreceğim:)

4. abcde

abcde

Merhaba, çok güzel bir görüntü olmuş. Ben de böyle bir dekor yapmayı düşünüyorum da, saksı sanki suda uçarmış gibi geldi :cekingen:
    Kesinlikle batıyor değil mi? Bir de üstündeki kumları yapıştırdınız mı ?

@YIKIKTEMO: yavrular harikaymış. :hink:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,
    Yapım ve tasarım Caner kardeşimize aittir. Saksının batma konusuna gelince, plastik saksıların batmama ihtimali olabilir. Fakat kiremitten saksı kullanılırsa kesinlikle batmayacaktır.
    Saygılar...

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Benim gibi oturup 4-5 saat zımpara ve karga burun ile uğraşmanız gerekir ama :)
    Plastik daha pratik olmuş.Kalın cidarlı saksı kullanılırsa batmama sorunundan da kurtulmuş oluruz.Tebrikler ;)

7. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Temel abi plastik batmama ihtimali olabilir. (Fakat kiremitten saksı kullanılırsa kesinlikle batmayacaktır.) Kesinlikle baticak yazmak istedin sanırım, yada ikiside batmiyo bunların:)

Sayfayı Paylaş