1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

sarı prenses delirdi

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde captainclaw tarafından 23 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Merhaba arkadaşalar, 2 haftadır balıklarımdaki mantar problemi uğraştım. Şimdi sağlıklı görünüyorlar. Akvaryumumda 2sarı(birisi diğerinin yarıs kadar),1 beyaz, 2 iceman, 2 yunus,1 çöpçü var. Son iki gündür beyaz ve büyük sarı birbirleri ile çok uğraşıyorlar. Dün izledim birbirlerinin dudaklarını bariz ıssırıyorlar. Sarı beyazın anüsüne doğru sürekli kovalamacada, döne döne sarı beyazı kovalıyor. Aynı zamanda sarı dönmeken fırsat bulunca diğer balıkları da kovalıyor. Önceden de balık beslemiştim. Balıkların birbirleri anüsüne doğru yaptıkları hamleleri çiftleşme olarak biliyorum. Ancak sanki bu durum biraz farklı gibi. Yorumlarınız nelerdir?

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Sanırım sorununuz akvaryumunuzun hacmi...
    Daha önceki mesajlarınızdan birinde akvaryum boyutlarından bahsetmiştiniz.

Birbirlerinin ağızlarına kenetlenmeleri bazı türlerde çiftleşme habercisi olduğu halde sizin balıklarınızda böyle bir durum söz konusu değil elbette. Kısacası kavga ediyorlar...

Uygun hacimde, tek tür beslemenizi tavsiye ederim. Akvaryumlarımızda doğala yakın bir ortam yaratma amacımız vardır. Her şey uygun olursa ve tek tür beslenirse, balıklar türünün özelliklerini-güzelliklerini çok rahat gösterecekler ve sizde keyif alacaksınız ;)

3. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    evet akvaryum boyutları doğrudur. Ancak ben iki aya yaklaştı. İki ay sonra bu şekilde davranışlar görmeye başladım. Benimde isteği akvaryum boyutunu büyütmek. Büyüteceğim de tez zamanda olmaz. İnş birbirletini yemezler.

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Türker'e katılıyorum.
    Sarı ve beyaz prensesin kavgası yer kavgasıdır.Büyük ihtimalle sarı beyazlara kafa tutuyorsa,balıklar arasında boyut farkı vardır.

Akvaryumunuzu büyütün ve türler arasında boy farkı olmassa sorunlar ortadan kalkacaktır.

5. osram60

osram60

Hasan Bey merhaba
    Akvaryumunuzun boyutları uygun değil.İki ay önce birşey yok diyorsunuz ama iki ay az bir zaman değil.Gelişmelerini tamamlayıp yer kavgası başlıyor.Bende daha balıklar altı aylık olmasına rağmen kavgalar başladı.Çözüm olarak delikli kaya yerleştirdim.Ayrıca snow ve ıceman zaten agresif balıklardır bu nedenle akvaryumda huzur olmaz . Umarım yardımcı olmuşuzdur saygılar ;)

Sayfayı Paylaş