1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

sarı prenses kuyruk....

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde osram60 tarafından 1 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. osram60

osram60

Selam şu anda tankta 10 adet (6-10 cm)sarı prenses ,bir cift (8-10cm)bol bol yavru aldığımız zebra,1 adet acei,1adet snow prenses var.Yaklaşık iki ay kadar önce sarı prensesten yavru aldım.Hemen fazla gecmeden başka dişiden yavru aldım.Her şey yolunda gidiyordu tabi bu arada zebralar boş durmuyor ay da bir !! Neyse konuyu dağıtmayalım yaklaşık bir aydır yavru alamıyorum ve iki adet sarıprensesin kuyrukları gitti paramparca oldu karantınada beklettim bir hafta biraz düzeldiler .Bu gün baktım erkeklerden birinin daha kuyruğu parcalanmış
    sizden yardım ve görüşlerinizi bekliyorum bana yardımcı olursanız sevinirim cok üzülüyorum cünkü yavrudan baktım onlara şimdiden teşekkürler saygılar.

2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Zebralarla aynı akvaryumdaysa sarı prensesleriniz bence zebralar saldırıyorlar. Zebralarınızı çıkarmanızı öneririm.

Saygılar...

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    osram60, merhabalar...

Akvaryumunuz kaç litre acaba?
    Bol bol yavru aldığınızı söylediğiniz için zebraların, Amerikan Zebra olduğunu düşünerek söylüyorum; Zebra gibi bölgeci bir balık, akvaryumunuzdaki balıkların sayısına göre küçük sayılabilecek bir ortamda bütün balıklara saldırabilir, özellikle üreme döneminde çok hırçınlaşırlar. Muhtemelen sorun zebralarınız.

Tabi ki suçu zebralara yüklemekte hata ediyor da olabiliriz. Snow prensesinde, sarı prenseslerden büyükse sorun çıkarabilme ihtimali vardır bence.

Akvaryumunuzdaki canlıları gözlemlemelisiniz güzelce, sorun kimde ise ondan vazgeçebilirsiniz. Ancak en başta zebralarınızdan ayrılmanız gerekiyor. Çünkü zebralar amerikan cichlidi olup; sarı prenses, snow prenses ve acei'leriniz malawi cichlididir.

Ayrıca hem forum kuralı olduğundan hem de hitap kolaylığı açısından profil bilgilerinizi doldurursanız seviniriz.

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Türker,eline koluna sağlık.Bize yazacak bir şey kalmamış zaten.Bu kadar balık beslediğinize göre 250+ litre bi akvaryumunuz var herhalde

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bende sorunun zebralar olduğunu düşünüyorum.

6. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Osram60 merhabalar.

Kuyrukların parçalanma sebebi çok aralarından siz seçin.

1. Malavi cikletleri hasta olanı döverler.

2. Zebra yavrularını korurken akvarumun %30-%60 ını sahiplenir bu kısım içerisine girerse saldırıda bulunur.

3. Erkek istiyor dişi istemiyor kaçıyor ise 2 si arasında dövüş olur.

4. Erkekler arası dişi çatışması çıkabilir.

5. Baskın olan bir s.p baskın olmaya yanaşan s.p yi döver.

7. osram60

osram60

Bilgiler icin teşekkürler
    akvaryum 100x40x40 boyutlarında ve bu arada yavru aldığım sp karantinaya almama rağmen öldü. İzlemeye gelince zebraların farkındayım ama en çok erkek olduğunu sandığımız sp kovalıyordu son zamamlarına doğru hepsi vurmaya başladı. Ve üzücü olay şu an durum sakin ama erkek sp durmuyo hepsinin arkasında, suratta siyahlaşma oluyor titremede var kazı devam ama faaliyet yok saygılar huh: şaş:

8. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Erkek sarı prensesler durmak bilmez zaten. Sürekli dişileri kovalar, karşılarına çıkan diğer balıklarada tepki gösterirler ama onları hırpaladıklarını vs tecrübe etmedim açıkçası. Akvaryumunuzda yumurtlamaya uygun dişi olduğunda çiftleşeceklerdir. Sabretmek lazım...

Şuan için ortam sakin olsada zebralarınızı akvaryumdan çıkarmanızı tavsiye edeceğim tekrar.

Ayrıca ilk mesajımda da belirttiğim gibi: hem forum kuralı olduğundan hem de hitap kolaylığı açısından profil bilgilerinizi doldurursanız seviniriz.

9. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Murat abi, sanırım benim söylediğim sebeplerden bazıları tutuyor. S.P nize üzüldüm. E.S.P zaten hiç boş durmayan bir tür dür. Kazı yapması dişilerin dikkatıni çekmek. Kafasındaki kararmanın sebebi eşini kaybetmesinden olabilir.

Sayfayı Paylaş