1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

sarı prenses yuva yapıyor

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde esmerim_636 tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. esmerim_636

esmerim_636

Arkadaşlar 2 erkek 6 dişi sarı prenseslerim var erkegin biri tasların altına kendine yuva yaptı kac gündür.iyice kazdı kendine bi yuva yaptı.sorum şu acaba bu üreme belirtisi mi yoksa bu balıkların normal hareketleri mi? Birde bu bölgeye baska balık yaklaştırmıyor.biraz acemiyim gereksiz konular açıyorsam çok özür dilerim ama sizlerden ögrenecegiz inşallah.

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Ynt: sarı prenses yuva yapıyor

Erkekler hep birşeylerle meşguldürler. Ağızlarıyla kumu taşıma işini her daim yapabilirler. Balıklarınızı dikkatli incelerseniz yumurtlayacak olan dişinin karnının iyice şiştiğini rahatlıkla farkedebilirsiniz, tabi zamanı yaklaştığında.

Saygılar.

3. esmerim_636

esmerim_636

Peki bir sorum daha olacak erkek titremeler yaptığında mı dişi yumurta yapar yoksa dişi yumurta hazırladığında erkek onu farkederek titreme mi yapar?

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Erkekler sürekli çiftleşmek isterler.Her daim kur yaparlar bu sebeble.Dişi ne zaman hazır olursa erkeğin kuruna cevap verir.Ve belirli bir bölge seçilir.Yumurta dökümü gerçekleşir.

5. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Erkek sürekli titreme yapabilir, çiftleşmek isteyebilir dişiyle. Ama yumurtlama olayı dişi hazır olduğunda gerçekleşir.
    Erkek, yumurtlama zamanı yaklaşan dişiyi çiftleşmek için belirlediği bölgeye çekmeye başlar. Kurları sıklaşır.

Saygılar.

Not: Can hocam benden önce davranmış :)

6. esmerim_636

esmerim_636

Teşekkür ederim bilgileriniz için bir sorum daha var erkek 10 cm dişi 5 cm çiftleşme gerçekleşir mi?

7. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

5 cm'lik dişi üreme olgunluğuna erişmemiş olabilir. Ama olgun bir dişiyse elbette çiftleşebilir. Erkeğin büyük olması daha iyidir.

Saygılar.

8. esmerim_636

esmerim_636

Ya ben balıkçıdan oyle aldım ama bu dişileri kızgın bu dişiler diye verdi.Birşey daha...Dediniz ya erkekler surekli titremeler yapar diye.Benim erkekte tık yok dişilerle kardeş gibi.Sebebi ne olabilir acaba?

Türkçe imla kurallarına dikkat edelim.Ayrıca kesik kesik mesajlar atmak yerine ''düzenle'' butonunu kullanalım.

9. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

2 erkek 6 dişi demiştiniz. Belki bir erkek daha baskındır ve diğeri pasif kalıyordur onun yanında.

Belki de erkek diye bildiğiniz 'erkek' değildir. Güzel bir dişidir ;)

Saygılar.

10. esmerim_636

esmerim_636

tamam erkekler 2 tane digerinde de yok eminim erkek olduguna ne olabilir?

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Türker benim malaviler,4_7 cm arası.1erkek 4 dişi yada 2 erkek 3 dişi sarı prenseslerim vardı.Şüphelendiğim siyah bantlı sarı prensesim(5cm) bugün yumurta tuttu.Erkek olarak bildğimiz balıklar dişi olabiliyor.

12. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Evet Özgür hocam, katılıyorum size. Benim de 6 cm lik sarı prensesim dün yumurta tuttu. Amacım onu damızlık erkek olarak yetiştirmekti. Yüzgeçlerinde ki sivri hatlar, siyah bantlar, yumurta benekleri, alın yapısı... herşeyiyle erkek gibi göründüğü için anüs-vent'i gereksiz bulmuştum ama yanıldım :) Böyle durumlar balıklar küçük olsada, büyük olsada karşımıza çıkabiliyor.

Saygılar.

Sayfayı Paylaş