1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

sarı prensesim birden durgunlaştı

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde captainclaw tarafından 27 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    arkadaşlar merhaba,

sarı prensesim dün akşam sağlıklı iken sabah baktığımda yem almak istemedi ve belirli bir bölgede ağzını yukarı dikerek bekliyor. Ne olabilir? Ne yapayım. Hastalandığı için beyaz prenses dövüyor sarıyı. Yedek tankım yok. Sarıyı süzgeçle su içinde etrfını çevirsem sorun olur mu? aksi halde beyaz mahvediyor hayvanı. Mantar belirtisi yok idi. Balık ya motorun yanındak idar bölüme ya da ısıtıcı yanındaki dar bölümde bekliyor. Acilen yarumlarınızı bekliyorum.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    sar1 prensesim birden durgunla_t1

Selam,

Oncelikle gecmis olsun. Tipik bir baskin balik stresi. Bu durumlarda yem almak kesilir normaldir. Baligin durus sekli gizlenme alani olmayisindandir. Bu durumlarda akvaryumdan saldirgan baligi almak gerekir. Simdilik sari prensesi uygun boyda delikli bir kab icinde su yuzyinda durcak sekilde baglayin. Diy bolumunde alistirma haznesi olarak var. Forumu aratarakta bulabilirsiniz. Daha sonra uzaklastirilmasi gereken baliga karar verirsiniz. Veya ayni turden balik eklemeniz gerekir. Disi erkek orani dengeli bir akvaryum olusturmaya calisin. Akvaryumuzda bu durumlar icin siginma alanlari olusturmaniz iyi olur.

Kolay gelsin..

Cep mesaj, imla klavyeden.

3. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Teşekkür ederim Temel Bey,

Sarı prensesiy su üzerinde yüzen kaba koyduktan sonra saldırgan baığı akvaryum dışına almamıza gerek yok sanırım ? O şekilde bir çıkarım yaptım sizin yorumunuzdan. Doğru mudur?

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Hasan Bey, daha öncede söylediğim gibi bu sorun akvaryum hacmiyle doğrudan ilgili. Küçük hacimde, yetersiz saklanma alanları bulunan bir ortamda balıkların bu tür davranışlar sergilemesi son derece normal.

Yinelemek istiyorum, eldeki imkanlar dahilinde akvaryumlarımızın hacmine uygun türler beslemeye özen göstermeliyiz.

Saygılar.

5. achilles

achilles

Sarıprensesi çokta uzun bir süre o kap içinde besleyemezsin. Ya sardırgan olan balığı çıkartıcaksın, ya da Temel abinin dediği gibi daha baskın bir sarıprenses koyucaksın akvaryuma. Ayırma kabında uzun süre besleyemezsin balığı.

6. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    biliyorum ilk önceliğim akvaryum değiştirmek. Peki bu tür balıklar için kaç litre akvaryumumuz olmalı ideal durumda?

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Geçici olarak balığın kaybedilmemesi için bu sistem iyi bir çözüm. Akvaryum boyutlarınız konusundaki tavsiyeleri dikkate almanız iyi olur. Aksi halde akvaryumdan baskın balığı çıkarsanız bile bir diğeri onun yerini her zaman alacaktır. Bu durumlarda genelde baskın balık çıkarılır akvaryumdan.

Linkteki uygulamayı gerçekleştirirseniz doğruyu yapmak ve karar vermek için zamanınız olur.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  8. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Ben tek tür beslenmesinden yanayım. Bu yüzden 1 erkek 4 dişilik bir sarı prenses kolonisi ortalama 150 litrelik akvaryumda rahat edebilir, tabi ki uygun koşullar sağlandığında.. Su değerleri, saklanma alanları vs gibi.

Ancak akvaryum hacminin daha da büyük olmasında hiçbir sıkıntı yoktur. Daha büyük akvaryum daha geniş bir koloni kurulmasına olanak verir. Ayrıca ileride tür değiştirme ihtimalinizide göz önünde bulundurursak imkanlarınız dahilinde edinebildiğiniz büyük bir akvaryum güzel olur. Yaklaşık 250-300 litrelik akvaryum bir çok tür için uygundur.

Sayfayı Paylaş