1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sarımsak sahiden mi (Tartışma konusu )

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 9 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sarımsak gerçeği:

Sarımsak sanıyorum artık bizlerin yıllar önce verip ama şüpheyle baktığımız bir besin maddesi olmaktan çıktı ve yaygınlaştı. Hatta artık sarımsak içerikli yemlerde görüyoruz. Fakat Bence iyi inceleyelim ne dersiniz ?

ABD (Reuters Sağlık) kurumunun verisi, küçük parça kesilmiş veya ezilmiş sarımsak ve toksit madde madde üretimi, mantar, bakteriyel enfeksiyonlar, yüksek kolesterol, hipertansiyon, kan pıhtısı ve hatta kansere karşı koruma oluşturabilir. Buraya kadar bilimsel açıklamasını almış bulunuyoruz.

Balıklar açısından konuya daha derin bakarsak eğer dikkat edilmesi gerekenler var. Sarımsak tehlikeli olabilir, bazı bilim adamları bu yönde açıklamalarda bulunmuşlar. Gastrik ülsere neden olabilir, antikoagülanlar ile birlikte çekilen kanamaya neden olabilir. Sarımsak ile ilgili bir önemli gerçeği ilk kez sizinle paylaşalım. Hastalık konusu olduğundan hobici arkadaşlar ile istekle paylaşmaktayım. Sarımsak tedavi için kullanılan ilaçların etkisini çok çok azaltacaktır.

Yine de bilim adamları, sarımsak ve diğer türev otların sahip olduğu potansiyele dikkat çekerek daha fazla araştırma desteğine ihtiyaç duyulduğunu ve bu araştırmaların sonucunda hastalıkla mücadelede kullanılabileceğini açıklamışlar.

www.akvaryumportali.com

Saygılar...

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Bugüne kadar hastalık ve yem olayından dolayı sarımsak kullandım.Ancak olumlu ya da olumsuz bir şeye rastlamadım. Discuslara ev yapımı yem yaptım.Balıklar yemi yedi ancak odam leş gibi koktu. Hastalık zamanlarında yemi sarımsak suyuna batırıp verdim.Ancak balıklar yemi kabul etmedi.Ve gene odam leş gibi koktu. Bu yem karıştırıp verme olayı nasıl oluyor merak ediyorum. Ben ne tür balık beslerken denesem hiç bir zaman balığa yediremedim sarımsaklı yemi....

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Özellikle bu konu için Teşekkürler Temel abi.. Daha önce ki sarımsak üzerine dönen muhabbetlerimizde kimi arkadaşımız Can gibi balıklarına sarımsaklı yem yediremediğini yani balıklarının o yemi almadığını söylemişti. Ben iş yerimde bulunan tankta ki balıklarıma sarımsak suyuna emdirilmiş karma yem veriyorum ve yerken çılgına dönüşlerini izlemekten acaip keyif alıyorum.. Yemler direk dibe çöktüğü için vatoz ve corydoras'larımda güzelce karınlarını doyuruyorlar.. 1 seneye yakın bir zamandır bazen haftada 1 bazen haftada 2 kez sarımsaklı yem veriyorum tankımda ne koku nede sorun oluşturacak bir durum meydana geldi.. Sarımsak suyunu fazla kaçırıyor olmayasın Can ? 4-5 damla ile yani vereceğim yemin yoğunluğuna göre iyice bulayıp verip iyice karıştırdığımda hiç sorun olmuyor.. Benim gözlemlerim bu şekilde arkadaşlar..

Saygılar

4. taygun

taygun Guest

Ben de Volkan'la aynı tecrübeyi yaşadınm. Gerek pul ve gerekse bits yemleri sarımsak suyuna batırarak canlı doğuran ve gökkuşaklarına verdim. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yani balıklar yemi yadırgamadı, suda da koku olmadı.

Bu konuları okumadan araştıramadan kendi aramızda bildiğimiz kadarıyla tartışmak bizi doğru sonuca yaöneltmese de tecrübeleri ve fikirler paylaşmakta yarar olduğu kanısındayım.

Temel Hocamın konuya değinmesi çok çok iyi oldu. em34: Çünkü sarsımak faydalı olmakla birlikte her canlıda aynı etkiyi yapmaya bilir. Yani yan etkisi olabilir ya da istenen etkiyi yapmayabilir. Veya aşırı ve eksik doz kullanımı olabilir. Mesela, yanlış bilmiyorsam sarımsak nabzı düşürüyordu değil mi? Peki verdiğim sarımsaklı yem balıkların nabzında düşüş yaratmaz mı, kalp atışında sıkıntı yaratmaz mı?

Saygılar

Sayfayı Paylaş