1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sari prenses kusturmasi

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde reis tarafından 5 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar;iki gün önce ağzı dolu iki sarı prensesimi kusturdum.Balıklar nezaman ağzını doldurdu fark edemediğimden,günü geldi diye düşünüp kusturdum fakat balıklardan biri keseli yavru,diğeri yumurta verdi.Aslında balıkları yakalaayıp ağızlarına baktım kusturmadan evvel.Anlamıştım yavruların oluşmadığını fakat akvaryumun içini boşaltmışken ikinci bir sefer uğraşmamak için balıkları kusturdum ve yavruları eggthumbere aldım.Artık yavruların gelişimlerini eggthumberden itibaren paylaşacağız ;)

Bu arada videodaki ayrıntılara dikkat. Video da aynı zamanda çıkma pleksiklas tan yaptığım yavruluk,kolay hava taşı yapımım gibi DIY yapımlarında çalışır haldeki durumları görünüyor :)

Sezginin verdiği yunus yavrularıda bu yavruluğun içinde. Şimdilik idare ediyorlar bu yavrulukta ama engeç bir ay içinde o yavruları biraz daha büyük akvaryuma aktaracağım.

[google_video=425,350]-5469212102533843150&q=source%3A013490086652183078446&hl=tr[/google_video]

Videonun görüntüsü çok kötü oldu.Kusuruma bakmayın :cekingen:

Dip not: Videolar 3.cü sayfada güncellenmiştir.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay hocam video için teşekkür ederiz. Bu eggthumberi ben tavuk yumurtalarının çiftliklerdeki fırınlarda kuluçka yapılmasına benzettim. Videonun müziği, açılımları tam benlik olmuş. Çok beğendim videoyu tarzıma benzettiğim içinmidir nedir? :D

Hiç kullanmadım ancak, zekice üretilmiş bir alet gerçekten.

Videonun görüntüsünün bozulması malesef benimde şikayetim. Formatını çevirdiğin zaman bir bozulma gerçekleşiyor. Önerdiğin yeni video uplant sitesine bakalım.

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Olcay Abi öncelikle tebrik ederim. ALLAH C.C analı babalı büyütsün. Müzik de çok güzel uymuş hani :D
    İlk dişiden kaç tane yavru çıktı abi ? Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

4. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Olcay Abi; gözün aydın inşallah sağ salim büyütürsün bebekleri. :)

Temel Hocam; bu arada video upload konusunda; resim uploadda çok kullanılan site olan imageshack.us sitesine üye olunduğu takdirde iyi video upload yapılıyor diye biliyorum. Birde bu imageshack.us, explorer sayfasının üstüne video upload toolbar avantajı sağlıyor. Bu şekilde upload, her zaman elimizin altında oluyor. Uzun süre önce kullanmıştım.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Olcay abi,maşallah inşallah sağlıklı şekilde büyütürsün.
    Kusturmaya eskiden hep karşıydım.Ne yazikki kusturma olayını bende yapıyorum.

Video müzik hariç her haliyle süper abi,eline koluna sağlık.

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hepinize yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. :cicek:

Temel hocam;kuluçkalık bazen kullanılması kaçınılmaz ve gerekli bir malzeme gerçekten.Tabiki herşeyin doğalı güzel ama bazen suni şeyler hayat kurtarabiliyor ;)

Hüseyin;saymadım ama 50-60 kadar yavru var.

Özgür;hayırdır yaa? Müziğin neyini beğenmedin ? huh:

Tosun gibi balıklara bundan daha güzel müzikmi olurdu ? :D

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Şarkıyı Söyleyen kişiden nefret ederimde abi ondan.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Özgür;kişiyi boşver.Bizim için önemli olan tosunlar. ;)

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay hocam, kuluçkanın faydalı bir alet olduğuna şüphe yok. Fakat bu türde kuluçkaya ihtiyacı doğuran yine biz değilmiyiz. Tabi şartları bilmeden yazıyoruz ancak, yavru akvaryumuna anne alınsa ve normal süreç işletilse gerek kalmaz diye düşünüyorum. Tabi bu durumun her tür için geçerli olmadığını daha evvel yazışmıştık. Örnek olarak, Frontoza.

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

+1. Yeterince güzel bir açklama abi.

Saygılar.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam;ben normalde sp,iceman,ahli vs bu tür balıkları kesinlikle kusturmam.Kustursamda kusturduklarım sayılıdır.Bende yığınla akvaryum var.Alırım onlardan birine anneyi kendi haline bırakırım kendi bırakır yavrularını.

Bu yukardaki balıklar ne zaman ağzını doldurmuş fark etmedim.Zira balıklarım öldüğünden beri akvaryum odasına en fazla 1-2 kere girmişimdir :hasta: Resmen elimi eteğimi çektim balıklardan.Elim varmıyor artık. :hasta: Bu üst üste gelen ölümler beni baya bir soğuttu hobiden. Balıklarla oğlum ilgileniyor.Ona sordum balıklar nezaman ağzını doldurdu diye ama oda bilmiyor.Bende balıklar yavrularını salar diğer balıklara yem olur diye kusturayım dedim.Akvaryuma çıktım kayaları taşları herşeyi boşalttım balıkları yakaladım ama baktımki yumurtalar tam oluşmamış.Balıkları geri salsam bir hafta sonra okadar taşı kayayı yeniden boşaltmam gerekecek.Ayrı biryere alayım desem;akvaryumlarıma vuran hastalık yüzünden bütün akvaryumları boşalttım.Onları iyice temizlemeden balık koyamam.Baktım olmuyor bende kusturup eggthumber e aldım yavruları.Yani benim üşengeçliğimden başka birşey değil. :cekingen:

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay hocam zaten bizim düşüncemiz ve yorumlarımızda sana değil. :D Akvaryumundaki olumsuzluğun kaybolmasına çok sevindim.

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Eggthumber lerin en büyük dezavantajlarından birisi;elektirik kesintisi vs gibi durumlarda yumurtaların hareketsiz kalıp çürümesidir.Ve benimde başıma bu durumlardan birisi ,yani vs. diye kısaltıp bahsini ettiğim şeylerden biri geldi :hasta: Eggthumber lerden birisinin vantuzu bırakmış eggthumber suyun üstüne çıkmış ve akşama kadar hareketsiz kalan yavrular ölmüş :( Ama diğeri çok şükür kayıpsız ilerliyor. Allah nasip ederse cuma günü ordaki yavruları yavruluğa alacağım.Yarın fırsat bulabilirsem eggthumberdeki yavruların videosunuda eklemeye çalışacağım.

Saygılar.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Başına gelen duruma üzüldüm. Malesef hobi içinde başa gelebilecek konular bunlar. Videoyu bekliyoruz hocam.

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam;eggthumber de yavru almak gerçekten çok sıkıntılı ve sabır isteyen birşey.Havası durur,vantuzu bırakır,sinekliği tıkanır vs. vs. :hasta: O yüzden çok mecbur kalmadıkça ve bir balığı yakalayıpta ikinci kez o akvaryumdaki kayaları vs. tekrar boşaltmayı göze almadıkça eggthumber kullanmayı istemiyorum. Ama oluyor işte.İstemesekte bu şartları bizler yaratıyoruz ve bazı sonuçlarınada katlanıyoruz. :hasta: Ne yapalım buda hobinin tuzu biberi artık.

16. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Buyrun videomuz.

[izlesene=432,344]813886[/izlesene]

17. marıne

marıne

Merhaba, oncelikle yavrularınız hayırlı olsun . Ben bu egg thumber kulucka makınasından yavrular cıkıyor mu bunu merak edıyorum ? bir de egg thumber icın bir kaç yazı okudum bazı kısıler hiç bır ise yaramadıgını ticari amaçlı çıkarılmıs gibi kelımeler sarf edıyorlar. Bu konu İÇİN de yorumlarınızı beklıyorum şımdıden tesekkurler.

18. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Güzel balıklarınız var. Ama o kadar Balıkları yavrulatıp ne yapıyorsunuz. 3 aydan sonra balıkcıya mı satıyorsunuz ? Yoksa diğer balıkların yanına mı koyuyorsunuz?

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Suat Bey merhaba,

Öncelikle sorunuz için size çok teşekkür ederim. Geçekten hiç kullanmamış olsam da sözünü ettiğiniz şikayetleri duydum. Açıkcası en az sizin kadar merak ediyorum bunu. Başlığın sahibi Olcay hoca bu konuya açıklık kazandırabilecek kişilerden biridir.

Sorunuza destek veriyor ve Olcay hocanın aydınlatmasını rica ederiyoruz.

Saygılar...

20. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Egg thumber gayet düzgün çalışıyor yeterki biraz özen gösterelim.Ana tankta kullanıldıgı zaman tıkanma riski fazla oluyor.Ama boş bir tankta çalıştırırsanız yumurtaları çok rahat çıkarırsınız.
    Size şöyle örnek vereyim.Videodaki gibi egg thumber kullandım.Bunu ana tankta kullandıgım zaman gerek balık dışkıları,gerek kayaların çözülmesi gerekse suda gezen başka şeyler egg thumberın tıkanmasına yol açıyordu.Tıkanınca da yumurtalar dönmüyordu.Günde 2-3 kez sürekli bunu takip etmeme ragmen bu yeterli olmuyordu.Daha sonra küçük bir akvaryumda egg thumberı çalıştırdım.Yüzde yüze yakın verim aldım.Tabi dikkat edilecek bir diğer husus ise havanın ayarıdır.Hava çok fazla açılırsa yumurtalar üst kısma çok çarpar.Bu sebeble de ya patlar ya da bozulur.Havayı öyle bir ayarlamak gerekiyorki ne üst kısma çarpacaklar ya da alt kısımda birikecekler.

Sayfayı Paylaş