1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sarozdan çıkan kayalar

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde lcturkey tarafından 21 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Abim bugün sarozdan benim için biraz kaya çıkarmış kayaları kurumaya bıraktık şuanda üzerindeki canlılar ölsün diye sizce bu kayalar akvaryumda işime yarar mı ? ( Deniz akvaryumu )

Kayaların üzeri sanki çok az kırmızılaşmaya başlamış ve fotoyu zoom yaptığınızda kayaların yapısının delikli olduğunu görebilirsiniz.

2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent kayaların ağırlık durumu nedir . Benim düşüncem kendi yaptığın kayaları bir miktar kürlenmiş kayayla aşılaman ...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent tam yapıları anlaşılamıyor açıkcası, kaldırdığında ağırlığı görünüşüne göre hafif mi ? Eğer boyutuna orantılı ağırlıktaysa iç yapısı gözenekli olmayabilir. Tabi sen gözenekli diyorsun, ama deliklerden değil iç yapısından söz ediyorsundur umarım ?

Eğer gözenekli yapıdaysa ünlü deyim devreye girer 'denizden babam çıksa yerim ' ;)

4. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Okan kayaların ağırlığını bilmiyorum abim bugün çıkarttı ve bu işten pek anlamaz kayalar arasında aslında benim en çok hoşuma giden ilk resimdeki en ufak kayanın yapısı.Kendi yaptığım kayalar çok az okan akvaryuma daha çok kaya lazım :)

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abdullah hocam mı bi ara tuzlusa yeşil bitki sormuştu. Hocam bir tane bulunmuş. Bu bitkili olan akvaryumda tuzlusu akvaryumlarında bakılamazmı acaba?

6. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    temel abi bende tam anlayamadım kayaların nasıl olduğunu artık pazar günü kesin oradayım halledip gelicem şu kaya olayını :) bana olur gibi geldi abi ama seninde dediğin gibi önemli olan iç yapısı ağırlığı fazla değilse kaya işindende yırttık sayılır :) zoom yaptım kayanın birine :)

Bu arada insallah akvaryumda boyle yosunlar görmeyiz :)

7. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Muhammed hiç hoş durmuyo bence o yosunlar koyulmaz sanırım akvaryuma

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent kaya güzel ve üzeri canlı yükü ile dolu görünüyor bakınca. Yosunlar malesef uzun süre tutulamıyor akvaryumda. Türüne göre değişiyor ancak, genel olarak ölüyorlar. Son kaya fotoğrafı bence güzel.

Muhammed, bu yosunları yukarıda yazdığım gibi akvaryumda barındırmak pek kolay olmuyor malesef.

9. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi o üzeri yosunlu olan büyük kayaya zoom yaptım aslında kayaların hepsinin üzerinde biraz canlı yükü var ve galiba aradığımız kayalardan çünkü sanki zamanla midye kırıkları gibi şeylerin birbirine yapışması ile oluşmuş kayalar bence iç yapısıda bu şekildedir.Peki bu kayaları şuanda ben terasa güneş altında kuruması için bıraktırdım.Ne kadar süre sonra ben bunları akvaryuma koyabilirim ?

10. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Diğer kayaların yakın plan resimleri

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent son fotoğraflardan ilki sanki gözenekli gibi, ikinci olanı kapalı yüzey kayaya benzettim.

12. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    evet temel abi banada oyle geldi ama değişik bir yapıda olduğu için onunda fotoğrafını koydum.Galiba ben orada olduğumda bu iş çözülecek bize uyacak kayaları toplayıp gelirim.Abi birde bu kayaları ne kadar güneş altında kurutmam gerekiyor ? Akvaryuma ne kadar süre sonra koyabilirim ?

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent, bir iki günde kururlar. Ancak kurutma konusu Teoman abinin fikridir. Teoman abi apista gibi zararlı canlılardan çektiği için bu yöntemi uyguluyor. tabi daha farklı zararlı olabilecek canlılarda akvaryumlara bu kayalarla girebilmektedir.

Ancak şahsi fikrim kayaların kurutulup öldürülmemesi yönündedir. Ben olsam kayaları kurutmazdım kısacaca. Biyolojik döngünün daha hızlı oturmasında bu önemli rol oynayacaktır ve hep zararlı olanı düşünmektense faydalı yanlarını düşünmeyi tercih ederim ben. ;)

14. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi aslında bende oyle düşünüyordum kayaları çıkarıp direk akvaryuma koymayı artık bu kayalar kurusun ben yeni çıkardıklarımı direk akvaryuma koyarım insallah içinde sadece yararlı olan canlılar gelir :)

15. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    temel abi bugün abim ile konuştum kayaların içinin boş gibi olduğunu söyledi yani kütlesine göre daha hafifmiş işimize yarayacak galiba bu kayaların bazıları.

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sarozdan ç1kan kayalar

Levent olmasi gereken kaya yapisini biliyorsun. Guzellerinden secerek alirsin. Canli cvanli ekleriz belki inanmayacaksin ama akvaryun super olacak gibi geliyor bana. Titizsin ve dikkatlisin.

17. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Bence canlı canlı eklememelisin ,önce öldür sonra daha öncede yazdığım gibi az bi canlı kaya ile aşılama yap :heyo:

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sarozdan ç1kan kayalar

Teoman abi kayalari kurutmasak ne olur ? Malum dogal sistem uzmani sensin.

19. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Temelim olur o zaman kurutmayalım direk koyalım valla bende merak ettim ne olucağını :heyo:

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teoman abi akvaryuma koyacak olan biz değiliz levent. :F Kararı o verecek sonuçta biz fikrimizi yazıyoruz, Levent neye karar verirse o. Alıştın abi tüm akvaryumlara kendi akvaryumun gibi ilgi göstermeye Edirne'de de olsa senin sanıyorsun. :D Şeker gibi adamsın yemin ederim. :heyo: :helalolsun:

Sayfayı Paylaş