1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sarozdan çıkan kayalar

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde lcturkey tarafından 21 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    :) teoman abi temel abi gün içinde yoğunluktan yazamadım.ikinizede çok teşekkür ederim.İkinizin söylediğinide yapıcam aslında :) kayaların yarısını kurumuş yarısını canlı şekilde akvaryuma taşmaya çalışacağım :) sonuçta DIY olarak girdik bu işe olursa olur olmazsa tekrar su alıp bir daha denerim hiç problem değil.Temel abi bu akvaryumda sadece benim değil yardımlarınız sayesinde sizlerinde çok büyük emeği var o yüzden hepimizin akvaryum.

2. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba

şuanda sarozda tatildeyim internet sıkıntısı çektiğimden forumdan biraz uzak kalıyorum.Canlı kaya arayışlarım sürüyor malesef tam istediğim kayaları bulamadım ama kafama takılan 1-2 fotoğrafı sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu kaya yapı olarak gözenekli üzerinde ufak ufak delikler var ve yanlarında büyük 1-2 delik var üzeri tamamen ölmüş yaşam ile dolu diyebilirim.Ağırlık olarak ne ağır ne hafif bir kaya.1-2 fotoğrafı sizlerle paylaşıp sizinde konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent açıkcası bana uygun kaya gibi geldi ilk bakışta. Senin daha iyi ve bizim daha iyi anlamamız için kayayı ucundan kırarak kırık kısımları yakın çekim bize göstermen gerek. O zaman anyayı Konyayı anlarız. ;)

4. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    temel abi kayayı hemen kırıp resimlerini ekledim.Kırılan bölümde açık olan yerler var ama sen bakınca daha iyi karar verirsin.Kayayı kırdığımda zamanla midye kırıkları ile oluştuğunu gördüm.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Midye kırıkları var içinde bolca ama Levent, malesef kayalar bizim canlı kaya tabirimizle uyuşan iç yapıda değil. Tabi bu tamamen biyolojik çalışmaya kapalı anlamına gelmez ama yine de dekora ek olarak kullanılabilir bence.

6. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi o zaman bana istanbul yolu gözüktü istanbula gelip 20-30 kilo kadar canlı kaya alacağım.Bu kayalarla hiç uğraşmayacağım.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sen tatilini yap Levent, ama kaya buldun buldun bulamadın öyle yaparsın artık. Seninde gördüğün gibi tam anlamıyla gözenekli yapıya sahip değil. Yanılma payımızda var elbette. Yanına al bazı beğendiklerini istersen.

8. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Levent bu kayalar olur ,bizler ilk akvaryumu kurarken canlı kaya diye antalyadan çıkan kayaları bile kullandık (bilmeden) o yüzden olur diyorum :heyo:

9. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teoman abi işe yaramayacak kayayı eklemek istemiyorum pek akvaryuma ne kadar iyi başlarsam o kadar iyi devam eder sistem yinede arayış içindeyim.Daldığımda çok güzel şekilli kayalar var ama biraz büyük sizde burada olsanız eminim çok güzel kayalar çıkarırdık :)

10. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Kaya işini malesef sarozda çözemeyeceğim.Bulduğum kayaları kullanmak içime sinmiyor.Kaya çıkarmak için 1 gün gökçeadaya gitmeyi planlıyorum.Orada kaya bulmam ve çıkarmam kolay olur mu?

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yerli canlı kayaların ordan çıkarıldığıını duymuştum. Tam yeri neresidir fikrim yok açıkcası, bulunur diye düşünüyorum.

12. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi Teoman abi gelin cumartesi beraber gidelim gökçeadaya :)

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent daha iki gün önce gel Gökçeada'ya gidelim gezeriz biraz kafa dağıtırız dedim Teoman abiye, baya güldü sanırım şaka yaptığımı sandı ama ben çok ciddiydim. :) Bakalım artık konuşurum ben.

14. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi valla süper olur eğer sizde gelebilirseniz.Siz gelirseniz ona göre plan yapacağım Çanakkale Kabatepe limanından gökçeadaya geçiş varmış saatleri aşağıda.

YAZ SEZONU FERİBOT SAATLERİ- 15 Haziran'da Başlar

Gökçeada'dan Kabatepe'den
    07.15 08.00
    10.00 10.00
    13.00 13.00
    16.00 16.00
    19.00 19.00
    21.00 21.00

Otomobil geçiş ücreti 20 TL yolcu ücreti 2 TL

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Saat seçenekleri baya fazla. Konuşalım bakalım Teoman abiyle ne diyecek. Çalışmazsak tabi hafta sonunda, o da belli değil henüz. İnşallah gelmek isterim ben.

16. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi o zaman haberleşiriz.Siz gelirseniz haftasonuna bırakıcam eğer gelmezseniz cuma günü gidip aradan çıkarıcam kaya işini kaya bulamazsam bile gökçeadayı görmüş olurum :) Yarın akşam netleşir insallah durum.

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    ;) İnşallah Levent.

18. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Tüh yaa doğma büyüme İstanbulluyum,memleketi il il gezmiş dolaşmış adamım,ama hayatımda hiçbir adaya gitmedim. :hasta: Üstelik burnumun dibinde bile onca ada varken.:D :D :D Üstadlarım; nasip olurda adaya giderseniz bol bol resim çekip,burdan eklemeyide unutmayın. ;)

19. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Olcay hocam Temel abi ve Teoman abinin haftasonu işleri olduğundan kısmetse yarın tek gidiyorum.Senin için bol bol resim çeker portalda paylaşırım.

20. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Teşekkür ederim hocam.Resimleri sabırsızlıkla bekliyorum. ;)

Hocam bu arada nasip olursa yakında trakya turuna çıkacağım. Bellimi olur belkide birlikte bir ada çıkartması yaparız. ;) pala.gif

Sayfayı Paylaş