1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sarozdan alınacak su hk.

Başlığı 'Kendin Yap-Kendiniz DIY Yapabilirsiniz' kategorisinde lcturkey tarafından 27 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Pazar günü kısmet olursa sarozdan 250 -300 litre kadar su getireceğim.Suyu 10 litrelik 30 adet bidon ile taşımayı düşünüyorum.Aynı zamanda akvaryuma koyacağım kayalarıda aynı gün denizden çıkarıp akvaryuma koyacağım.Gitmişken 1 adet domates anemonuda alıp su ile birlikte akvaryuma koymayı düşünüyorum.Suları doldurur doldurmaz yola çıkacağım ve Sarozdan Edirneye yaklaşık 2 saat yol sürmektedir.Akvaryuma suyu koyar koymaz kafa motorunu çalıştırıp suyu döndürmeye başlayacağım.

Konu hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkürler...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent selam,

Sen programı gayet net ve güzel yapmışsın. Suyu ve kayaları akvaryuma eklediğinde sistem tamamen çalışır duruma getirilirse iyi olur. Işıkları yakmazsak şimdilik daha iyi. Gerisine bu başlıkta akvaryuma suyu koyarken, kayaları eklerken, sistemi devreye sokarkenki ekleyeceğin fotoğraflardan sonra hep birlikte devam ederiz. İşimiz olacak biraz. gizli: Başka bir işlem yapmazsan bu aşamadan sonra iyi olur. Tuz oranını yükselteceğiz daha sonra. ;)

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ne kadar özeniyorum siz tuzlu su akvaristlerine bir bilseniz, suyunuz denizden anemonunuzu kendiniz yakalıyorsuınuz hobi işte o zaman hobi oluyor bir gün aranıza katılmak ümidi ile dost:

4. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Emrah sen giricem de yeter senin içinde bir tane anemon yakalar göndeririz problem değil :)

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Japon, canlı doğuran, bitkili, ardından şimdide paludaryum var artık son adımım sanırım tuzlu su olacak olta:

6. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Levent fazla kaya almaaaaa :heyo:

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Teoman abi neden, şu tuzlu su işlerini banada bi öğretin hele :heyo:

8. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Emrah tamam deniz suyu kullanıyorum eyvallah ama denizden çıkarıpta direk olarak akvaryumuma kaya koymadım vede denemedim kullandığım deniz suyunu ise güçlü bir ekipmanla kullanabiliyorum benim yapmadığım bir şeyi levente yap deme lüksüm yok diye düşünüyorum :heyo:

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Denizden kaya aldığımızda ne gibi işlemler yapmalıyız :heyo:

10. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Emrah hayırdır seni mavi sularda görüyoruz??? :heyo:

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Artık buralardada Attraksiyon yapıyorum burada kendimi tuza adapte edeceğim önce :D sonra aynı molly gibi tatlı sudan tuzlu suya girip girip çıkarım ;)

12. tuyluoglu

tuyluoglu

İthal edip tuzlu su canlılarını,ekipmanlarını satan Bir esnaf olarak bu uygulamalara ters durmamız gerekir.Ancak yakından tanıdığım Temel abi işin içinde olduğu için olmaz diyemiyorum. :F Olmamasının önü kapanmış durumda. :D

Bu bilgileride arakladığımı belirtirim bu arada.

13. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teoman abi valla denemek istiyorum şansımı hem zaten akvaryuma canlı girişi olmayacak ilk etapta baktın kayalar olmadı sisteme zarar veriyor çıkarır tekrar su alırım bu seferde kürlenmiş kaya ile yaparız akvaryumu sonuçta kaybedecek birşeyim yok ama en az zarar ile o kayaları sisteme adapte edebilirsem o zaman deniz akvaryumu kurmak isteyipte canlı kayanın maliyetinden dolayı bu işe giremeyen arkadaşların kazancı büyük olacak.Ben kendimi feda ediyorum :)

14. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Tamam ozaman levent ne diyim ok raydan çıkmış bikere devam :heyo:

15. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar sarozdan aldığım su 7 gündür akvaryumda dönmekte şuanda hiç tuz eklemesi yapmadığım halde tuzluluk oranı 1020 civarında.2 gün önce yaklaşık 13 kg kadar mecan kırığı kum ekledim akvaryuma.Canlı kaya işini malesef henüz çözemedim. Sizce başka eklemem gereken katkı filan var mı ? Malzeme alırken hediye olarak nutraf diye bir katkı göndermişler dönüşümü hızlandırıyor sanırım sizce onu ekleyim mi akvaryuma ?

Akvaryumun ışık tertibatı şuanda hazır değil sizce bu dönemde ışk gerekli mi ?

16. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent nutrafin bende kullandım ama şu an ekleme sen kayalarını koy ondan sonra eklersin şu an ihtiyacın yok sanırım yinede üstadlar bilir ama mantıken cevap verdim . Asıl döngü kayaları koyunca başlıyor . Bu arada tuz yoğunluğu bence çok iyi az bir sentetik tuzla tamamlarsın ama yok kullanmam dersende su buharlaşmaya başlayınca tuzluluk yükselecektir ...

17. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Okan teşekkürler.Sen kaya işini nasıl hallettin ? kaç kg kaya koydun akvaryuma ? bende alıcam daha olmadı 20 kg kadar ama güvenemiyorum hangi siteden alayım.Birde edirneye gelene kadar canlılığı filan kalmaz herhalde kayanın.

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Maşallah pırıl pırıl bir su gerçekten. :basardim: Levent tuzluluk oranını artırmak için tuz ekleme buğarlaşan su ile yavaş yavaş karıştırarak 1000/23 cıvarına getirirsin. Eklenecek element açıkcası bu aşamada varsa bile erken. Kalsiyum, magnezyum ve iyot gerekebilir. Ancak şu an değil. ;) Canlı kaya bir bilinmez zaten, toplandığı yerlerden akvaryumculara gelene kadar kurur, akvarist evine gazete kağıdına sarılı götürür biraz kurur. Sana Edirne'ye gelene kadar da farklı birşey olmayacak zaten. Belli bir ölüm olacak sorun değil. Işık ihtiyacı bu aşamada yok zaten.

19. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teşekkürler temel abi.Canlı kaya işinde acele etmek istemiyorum.Ayın 13'ünde 1 hafta izinliyim bütün sarozu dolaşıcam gerekirse bulucam uygun kaya :) Bu arada akvaryum bu şekilde sadece su ve kum ile dönse problem olur mu ? Ayın 21!i gibi döneceğim dönerken insallah kaya ve birkaç domates anemonu getiririm akvaryuma

20. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent bence sitredeki ticari üyelerle bir görüş kaya konusunu eminim yardımcı olacaklardır ...

Sayfayı Paylaş